Bestel PUUR ZOET nu via deze link voor €24,99!

Koffie walnotentaart

Zoetrecepten

Speciaal voor Vaderdag dook Melissa de keuken in om deze waanzinnige koffie walnotentaart te maken! Wederom in een bewust jasje, zodat we alle papa’s zondag lekker gezond kunnen verwennen.

Het is alweer tijd voor mijn tweede recept! Deze keer staat het geheel in het teken van Vaderdag. Mijn vader vindt het maar al te lekker om zoveel mogelijk van mijn recepten te proeven. Koffie is absoluut één van de dingen waar hij niet zonder kan. Deze koffie walnotentaart leek mij daarom het ideale recept om hem eens mee te verassen. Daarnaast is dit ook meteen een wat krachtiger baksel, een uitgerekende kans om de vaders in het zonnetje te zetten!

De uitdaging bij dit recept is om een koffiesmaak goed terug te laten komen. Het moet aanwezig zijn, maar zeker niet overheersend. Daarnaast maken de dadels de taart lekker zoet en zorgt het havermeel in combinatie met de walnoten voor een stevige taart. De koffie walnoten taart is ideaal om te serveren als ontbijt op Vaderdag, met een klein stukje zit je namelijk al goed vol. De vulling in het midden zorgt voor een smaakversterker en geeft daarnaast een extra boost aan de taart. Genietmoment gegarandeerd!

Check hier Melissa’s eerdere recept! Een heerlijke en gezondere sinaasappel kruidkoek.

Koffie walnotentaart vaderdag

Zoetrecepten

Koffie walnotentaart

Door |

Dit heb je nodig

    Taart

    • 250 g havermeel
    • 100 ml amandelmelk
    • 4 eieren
    • 100 g dadels (ontpitte)
    • 1 tl cacao
    • 1 tl bakpoeder
    • 150 ml koffie, extra sterk
    • 100 g walnoten
    • 50 g chocolade extra puur

    Vulling

    • 100 g dadels (ontpitte)
    • 120 ml koffie, extra sterk
    • 75 g walnoten

    En zo doe je het

    1. Verwarm de oven voor op 175 graden.
    2. Week de ontpitte dadels 15 minuten in de 150 ml koffie.
    3. Hak de walnoten en chocolade in stukjes.
    4. Voeg de amandelmelk toe aan de dadels en koffie en pureer dit in een staafmixer of blender.
    5. Mix de eieren tot een luchtig geheel in de keukenmachine.
    6. Voeg de dadel/koffie/melkmix en het havermeel, de cacao en bakpoeder toe in de keukenmachine en mix nogmaals.
    7. Voeg de stukjes walnoten en chocolade toe aan het beslag en spatel dit door het beslag tot het goed gemengd is.
    8. Bedek de taartvorm (18 cm) met bakpapier en vet de zijkanten goed in. Giet het beslag in de taartvorm en verdeel dit goed.
    9. Bak de koffie walnoten taart in 40–45 minuten gaar in de voorverwarmde oven en test met een caketester of de taart gaar is.
    10. Laat de taart goed afkoelen. Snijd vervolgens de taart in twee gelijke lagen.
    11. Nu kan je de vulling maken. Laat de dadels weer weken in de koffie en voeg na 15 minuten de walnoten toe. Pureer tot een crèmig mengsel.
    12. Smeer de vulling gelijkmatig uit over de onderste laag van de taart. Houd een klein beetje over om toefjes te maken op de bovenste laag. Zet de bovenste laag voorzichtig op de onderste laag en maak de taart af met wat decoratie van de overgebleven vulling.
    ENJOY ZOETJES! Heb jij deze "Koffie walnotentaart" gemaakt? Laat even weten wat je ervan vond of show het resultaat via Instagram (tag me @zoetrecepten) of mijn Facebookpagina. Vind ik leuk! Elke week deel ik het mooiste kiekje via Instagram. XOXO Mariette

    Bekijk ook

    3 antwoorden op “Koffie walnotentaart

    1. Hoi,

      Kan ik de taart ook maken als een ‘zonder koffie’ versie? Beetje rare vraag misschien haha. Het lijkt me een heel lekker recept met de walnoten en dadels, maar ik lust echt geen koffie.

      Dankjewel alvast!

      Groetjes Kirsten

      1. Haha, dat kan vast. Wel wat extra vocht toevoegen voor het gemis van de koffie en een andere smaakmaker! Amandelextract of speculaaskuiden. Anders is ‘ie een beetje saai denk ik. Lekker experimenteren!

    Geef een reactie

    Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

    Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.