Bestel PUUR ZOET nu via deze link voor €24,99!

Funky kokostaartje

Zoetrecepten

Zijn jullie op deze zoete, zondige vrijdag klaar voor een funky kokostaartje? Een pareltje uit het kookboek Sweet Foodista, voor de echte bakliefhebbers.

Als enorme kokosfan gaat mijn hartje hier ultiem snel van kloppen. Een taartbodem op basis van kokosbloem, kokosrasp en kokosolie, daarop een romige kokoscrème met een kick van kokoslikeur en vers fruit. Does it get any better? Ik dacht het niet.

Ik was meteen gegrepen toen ik deze foto zag in het bakboek Sweet foodista. Niet alleen door het kokoselement, maar ook omdat de foto zó ontzettend mooi is. Dat geldt trouwens voor bijna alle foto’s in dit boek, je leest er onder de foto meer over.

Funky kokostaartje

REVIEW SWEET FOODISTA -MARGEAUX MAETERLINCK EN CHRISTOPHE DECLERCQ
In Sweet Foodista vertalen fooddesigner Margaux Maeterlinck en chef Christophe Declercq hippe foodtrends naar verrassende recepten die je eenvoudig thuis kan maken. Probeer eens wat anders, dat is hun boodschap. Die funkyness is duidelijk terug te zien in de meeste recepten. Het loopt uiteen van fronuts (een kruising tussen een frietje en een donut, I shit you not), zoete baconwafels, macarons op basis van chocolade en bier tot vegan meringue met lemon curd of bovenstaand kokostaartje. En denk maar niet dat je een duidelijk overzicht krijgt in de inhoudsopgave, want ook de titels van de recepten leveren je regelmatig aan je verbeelding over. Zo heette dit pareltje ‘fruit, fruit, fruit’. Juist.

De fotografie in het boek is prachtig, kleurrijk en knalt van de pagina’s af. Daarnaast is de variëteit aan recepten groot, maar dat was je misschien al wel duidelijk uit bovenstaand voorbeeld.

Mijn conclusie: Creatief zijn de makers van dit boek zeker en dat vind ik heel tof. Aan een beginnende bakker zou ik dit recept niet zo snel geven, maar absoluut wel aan iemand die houdt van z’n keuken en van verrassende smaken. Een heel uniek en funky bakboek! Je koopt Sweet foodista voor 24,99 op Bol.com via deze link.

Auteur: Margaux Maeterlinck Christophe Declercq | Uitgever: Lannoo | februari 2018 | Hardcover | 192 pagina’s

Deze review is mede mogelijk gemaakt door Uitgeverij Lannoo.

Zoetrecepten

Funky kokostaartje

Door | 45 minuten + baktijd | 6 personen

Dit heb je nodig

    VOOR DE TAARTBODEM

    • 70 gram kokosolie
    • snufje zout
    • 40 gram honing
    • 140 gram kokosrasp
    • 20 gram kokosbloem
    • een beetje gesmolten boter

    VOOR DE KOKOSCRÈME

    • 200 gram kokosmelk
    • 50 gram kokosroom
    • 50 gram vruchtensuiker
    • 25 gram maiszetmeel
    • 15 gram kokoslikeur

    VOOR DE AFWERKING

    • verse ananas en kiwi’s

    En zo doe je het

    1. Meng voor de taartbodem alle ingrediënten in opgegeven volgorde.
    2. Smeer een taartvorm in met de gesmolten boter en verdeel de kokosmassa met een vork zodat een schelp ontstaat. Bak de taartbodem 15 minuten in een voorverwarmde oven van 175 °C.
    3. Breng voor de kokoscrème de kokosmelk met de kokosroom en de helft van de vruchtensuiker aan de kook.
    4. Meng de rest van de vruchtensuiker met het maiszetmeel en voeg wat van de lauwe vloeistof toe.
    5. Meng alles samen in één kookpot en breng kort aan de kook.
    6. Giet de crème uit in een schotel, dek af met plasticfolie en laat afkoelen.
    7. Klop de afgekoelde crème glad en spuit in de taartbodem.
    8. Schil de ananas en snijd naar wens in stukjes. Schil eveneens de kiwi en snijd overlangs in stukken. Leg het fruit decoratief op de kokoscrème.
    ENJOY ZOETJES! Heb jij deze "Funky kokostaartje" gemaakt? Laat even weten wat je ervan vond of show het resultaat via Instagram (tag me @zoetrecepten) of mijn Facebookpagina. Vind ik leuk! Elke week deel ik het mooiste kiekje via Instagram. XOXO Mariette

    Bekijk ook

    Geef een reactie

    Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

    Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.