Bestel PUUR ZOET nu via deze link voor €24,99!

De ultieme verjaardagstaart met ijsjes en discodip

Kleine meisjes die zeven worden (check de zeven ijsjes) verdienen een toffe verjaardagstaart toch?

Voor mijn lieve nichtje Frida maakte ik deze ultieme verjaardagstaart met ijsjes en discodip. Geïnspireerd op een paar plaatjes van Pinterest, met veel kleurige spikkels en ja, zelfs ijsjes. Ik stuurde de foto’s naar mijn zus om Frida te laten kiezen. Uiteráárd moest het die taart met sprinkles en ijsjes worden. Oeps. Ik begon al een beetje spijt te krijgen, want de taart leek me een mission impossible. Heus niet! Het is veel werk, maar zeker doable. Én, de reactie van Frida was alles waard.

Met de kiekeboetaarten van Heel Holland Bakt in mijn achterhoofd, bakte ik als ‘verrassing’ een chocoladecake met chocolate chips.* Voor de topping maakte ik een botercrème van boter en monchou en deze plakte ik helemaal vol met discodip. Op de taart staan zeven ijsjes, gevuld met chocola en getopt met een schuimpje. Je kunt ervoor kiezen om schuimpjes te kopen, maar je kunt ze ook zelf maken.

Drie tips voor je begint:

  1. Accepteer dat je overal discodip terug zult vinden na het maken van deze taart.
  2. Als je geen ijshoorntjes kunt vinden in de supermarkt, vraag er dan een paar bij de snackbar.
  3. En voor je begint met eten: snijd hele kleine stukjes, de taart is waanzinnig machtig.

*Je kunt natuurlijk ook een gewone cake maken, maak dan twee keer het cake-recept met deze ingrediënten (x2): 200 gram boter op kamertemperatuur, 200 gram (fijne) kristalsuiker, 4 eieren, 200 gram zelfrijzend bakmeel, Theelepel vanille aroma, Snufje zout.

Zoetrecepten

De ultieme verjaardagstaart met ijsjes en discodip

Door | 120 | 20 personen

Dit heb je nodig

CAKE

  • 200 gram ongezouten boter
  • 100 gram kristalsuiker
  • 100 gram bruine basterdsuiker
  • 4 eieren
  • 180 gram zelfrijzend bakmeel
  • 5 el cacaopoeder
  • 1 tl vanille extract
  • 100 gram pure chocolade (in stukjes)

BOTERCRÈME

  • 300 gram ongezouten boter
  • 300 gram roomkaas
  • 350 gram poedersuiker
  • 2 tl vanille aroma

TOPPING

  • Kleine ijshoorntjes
  • Schuimpjes
  • 50 gram pure chocolade
  • 50 gram melk chocolade
  • Véél discodip

En zo doe je het

  1. Voor het bakken van de cake: verwarm de oven voor op 180 graden. Beleg een bakvorm van 24cm met bakpapier.
  2. Neem een kom en mix hier de boter en zowel de kristalsuiker als de bruine bastardsuiker een aantal minuten in zacht, tot het mengsel lichter en romiger wordt. Voeg vervolgens de eieren één voor één toe en hierna ook het snufje zout en vanille aroma, terwijl je blijft mixen.
  3. Voeg nu in delen het zelfrijzend bakmeel toe en vervolgens ook het cacaopoeder. Blijf een aantal minuten mixen tot er een glad beslag ontstaat. Schep hierna de stukjes pure chocolade er doorheen.
  4. Giet het beslag in de cakevorm en zet het voor 45 minuten in de oven. Test met een cakeprikker of de prikker er beslagvrij uitkomt. Anders moet de cake nog even terug. Stort de cake ondersteboven op een taartrooster en laat op deze manier afkoelen. Herhaal dit proces voor de 2e cake.
  5. Voor de botercrème (je kunt ipv monchou ook alleen boter gebruiken als je dat lekkerder vindt): neem een kom en mix hier de boter in zacht. Voeg de roomkaas toe en blijf mixen. Voeg vervolgens de poedersuiker in delen toe tot het volledig is opgenomen en mix dan het vanille aroma mee. Laat de crème minstens een uur goed opstijven in de koelkast.
  6. Voor de ijshoorntjes: maak of koop een aantal schuimpjes (gelijk aan de hoeveelheid ijsjes). Wanneer je geen kleine ijshoorntjes heb kunnen vinden kun je  grotere ijshoorntjes ook gewoon kleiner ‘zagen’ met een fijn kartelmes. Dit heb ik ook gedaan. Wees voorzichtig, ze breken makkelijk!
  7. Smelt de chocolade en dip de bovenkant van de ijshoorntjes hierin. Doe in elk ijshoorntje een theelepel chocolade, zodat het onderkantje is gevuld met chocola. Neem een schuimpje en plak deze vast op de gesmolten chocolade. Klaar zijn je ijsjes!
  8. Neem een taartplateau en smeer een beetje botercrème in het midden. Hier leg je de eerste cake-helft op. besmeer de bovenkant met botercrème. Leg de tweede cake-helft er nu op. Plamuur de cake nu helemaal dicht met een spatel. Zorg ervoor dat de taart aan alle kanten zo glad mogelijk is. Zet de taart dan minstens een uur in de koelkast. Wanneer je de taart eruit haalt is de botercrème goed stevig geworden en kun je hem nog iets gladder trekken met je spatel.
  9. Neem je bakje discodip en hou het taartplateau een beetje schuin, de taart moet erop blijven staan omdat je hem hebt vastgeplakt aan de onderkant, maar let wel goed op. Bestrooi de zijkant van de taart nu met de dip, totdat hij volledig bedekt is. Werk netjes bij, maak een aantal toeven op de taart waar je de ijsjes in kunt steken en steek vervolgens de ijsjes in de taart. Wanneer je kleine toefjes naast de grote toeven maakt, kun je hier de verjaardagskaarsjes in steken.
ENJOY ZOETJES! Heb jij deze "De ultieme verjaardagstaart met ijsjes en discodip" gemaakt? Laat even weten wat je ervan vond of show het resultaat via Instagram (tag me @zoetrecepten) of mijn Facebookpagina. Vind ik leuk! Elke week deel ik het mooiste kiekje via Instagram. XOXO Mariette

Bekijk ook

7 antwoorden op “De ultieme verjaardagstaart met ijsjes en discodip

  1. Deze taart kreeg ik getipt van een vriendin. Hij ziet er prachtig uit. kan ik deze taart ook een dag van te voren klaar maken? Hoe zit het dan met de versheid van de producten (worden de hoorntjes dan niet slap)? Alvast bedankt voor je reactie.

    1. Hi Chantal, dankjewel! Ik heb de cake alvast een dag van tevoren klaar gemaakt en goed verpakt in vershoudfolie. Dit geldt ook voor de topping, deze kun je prima in de koelkast bewaren. De schuimpjes kun je gemakkelijk een paar dagen van tevoren maken en goed luchtdicht bewaren. Op de dag zelf heb ik de taart in elkaar gezet en de hoorntjes met chocola gevuld. Ik hoop dat je hier mee uit de voeten kunt!

  2. Hoi! Leuke site heb Je! Goede tips lees Ik!
    Ik heb een vraag. Ik wil deze taart graag maken.
    Kan ik deze taart ook maken in een bakvorm van 20 cm ? Kan Ik hem ook maken met bv pakken cakemix van Oetker in die bakvorm? Of word hij dan te hoog? En als je bv iets meer eieren gebruikt (1 maar) wirs ie dan luchtiger of juist niet?

    Dank alvast!
    Gr Chris

      1. Hi Chris, thanks voor je lieve complimenten!

        Dat kan zeker met twee pakken cakemix, dan heb je denk ik precies voldoende voor drie mooie lagen in een 20 cm bakvorm. Zou ik wel in drie keer afbakken. Als je een cake luchtiger wilt maken zou ik adviseren om de eieren te splitsen. Eigeel meemixen zoals op het pak staat en het eiwit los opkloppen en op het allerlaatste moment er voorzichtig doorheen vouwen. Ik kan geen garantie geven, want heb dat nog nooit eerder met een mix geprobeerd 🙂

        Ik ben heel benieuwd naar het resultaat!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.