Ga naar de inhoud
De ultieme salted carameltaart
Taart 03 februari 2018

De ultieme salted carameltaart

De ultieme salted carameltaart

Salted caramel is de zoete hemel en de aarde. En omdat liefde nu eenmaal door de maag gaat is deze salted carameltaart precies wat je wilt maken voor Valentijnsdag.

Xenos daagde me uit om een Valentijnsbaksel met mijn favoriete afrodisiacium te maken. Een afrodisiacium is een stof die lustopwekkend werkt. Zoals oesters, rode peper of cacao. Als je het mij vraagt zou salted caramel inmiddels ook allang op die lijst moeten staan, want wie wordt daar nu niet spontaan WILD van? Ik wel dus. Maar voor het ware lustopwekkende heb ik mijn geliefde pure chocolade gebruikt om de smeuïge laag salted caramel af te dekken.

salted carameltaart

salted carameltaart

Er is eigenlijk niks dat niet klopt aan deze taart. De bodem is gemaakt van verkruimelde koekjes en daarop ligt een dikke salted caramelspread die wegsmelt op je tong, samen met de pure chocolade ganache topping. Die chocolade ganache is versierd met roze geraspte kokos en grove zoutvlokken. De kokos maakte ik roze met de kleurstof uit onderstaand bakpakket dat ik van Xenos kreeg voor deze lustopwekkende uitdaging. Het puilt uit van de toffe bakspullen, speciaal voor Valentijnsdag.

Ik gebruikte de 26 cm bakvorm voor deze taart, maar je zou met de helft van de ingrediënten ook heel goed bonbonnetjes kunnen maken in dat te schattige vormpje rechts onderin op onderstaande foto. Love, love, love.

salted carameltaart
Dit recept is gesponsord door Xenos. Ik laat mijn mening hier natuurlijk niet door beïnvloeden en plaats enkel content waar ik volledig achter sta. Lees hier meer over in mijn disclaimer.

De ultieme salted carameltaart

recept
De ultieme salted carameltaart

Salted caramel is de zoete hemel en de aarde. En omdat liefde nu eenmaal door de maag gaat is deze…

30 minuten + opstijftijd
12

Ingrediënten

  • 300 gram biscuitjes
  • 270 gram boter
  • 120 gram stroop
  • 2 blikjes gecondenseerde melk (400 ml per stuk)
  • 200 gram pure chocolade
  • 100 ml melk

TOPPING

  • 1 el kokosrasp
  • Roze kleurstof
  • Grove zoutvlokken

MATERIALEN

  • 26 cm bakvorm
  • Bakpapier

Bereiding

  1. Beleg een bakvorm van 26 cm doorsnee met bakpapier.
  2. Verkruimel de koekjes fijn in de foodprocessor. Smelt 150 gram boter in een steelpannetje en roer de koekkruimels hier doorheen.
  3. Druk het koekkruimelmengsel in de bakvorm en maak een mooie rand van ongeveer 2 cm hoogte. Zet daarna in de koelkast.
    salted carameltaart
  4. Smelt de resterende boter in een steelpannetje. Wanneer het gesmolten is zet je het vuur laag. Roer de stroop erdoor en hierna ook de gecondenseerde melk. Blijf goed roeren, je kunt de pan geen enkel moment alleen laten, want dan brandt je karamel aan of krijg je stukjes. Voeg ondertussen twee mespunten keukenzout toe en blijf ongeveer 10-20 minuten roeren in de pan, tot je karamel dikker wordt (minstens vla-dikte).
  5. Zet dan het vuur uit en roer nog een minuutje door. Giet het karamelmengsel op de biscuitbodem en laat een uur afkoelen. Zet dan in de koelkast om verder op te stijven.
  6. Smelt de fijngehakte chocolade au bain-marie, samen met de melk. Roer totdat het volledig gesmolten en gemengd is. Giet dit over het karamelmengsel en smeer uit met een spatel.
  7. Maak ondertussen de roze kokos door de geraspte kokos met een paar druppels roze kleurstof te mengen. Maak hiermee een mooie rand op de taart en top af met de grove zoutvlokken.

Enjoy zoetjes

Heb jij dit "De ultieme salted carameltaart" -recept gemaakt? Show het resultaat via Instagram (@zoetrecepten)

Klik op een ster om dit recept te beoordelen!

Gemiddelde waardering 0 / 5. Aantal stemmen: 0

Zin in meer?

Het is mogelijk dat dit artikel affiliate links bevat. Als jij via die link een product bestelt, dan ontvang ik daar een kleine commissie over. Het kost jou niks extra!

2 berichten over “De ultieme salted carameltaart

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *