Bestel PUUR ZOET nu via deze link voor €24,99!

Bramentaart met honing en mascarpone

Zoetrecepten

Wow, wat gaat de tijd snel. Al weer 1,5 week geleden was het Pasen en probeerde ik een recept uit het boek van Rutger Bakt uit. Met Pasen ben ik eigenlijk altijd het hele weekend gezellig bij mijn ouders en help ik mijn moeder met alle hapjes en taarten voor de paaslunch. Mijn favoriete paasweekendbesteding! Samen bladerden we het boek van Rutger door en mijn moeders oog viel meteen op de bramentaart met honing en mascarpone . Omdat mijn ouders zelf veel groente en fruit in hun achtertuin telen, waaronder bramen, is er altijd een ‘kleine’ voorkeur voor recepten waar die in gebruikt kunnen worden. Bramentaart it is! Dit heerlijke frisse taart bleek super snel gemaakt. Thank god, want ik had ook nog een grote appeltaart en wat kleine appeltaartjes op de planning

Ik maakte de bodem en de vulling een dag van tevoren en besloot ze pas te ‘mengen’ op de dag zelf, omdat ik bang was dat de bodem anders te nat zou worden. Uiteindelijk bleek de vulling daardoor niet de kans te krijgen om stevig te worden in de taart, dus hij was aan de dunne kant toen ik hem aansneed. Toen we later in de avond nog een stukje namen, en de taart de hele dag in de koelkast had gestaan, bleek de vulling steviger te zijn geworden. Ik raad je dus aan om de taart een dag van te voren te maken en hem een nachtje in de koelkast te zetten.  Ik heb het recept verder ook nog iets getweakt, helemaal perfect zo!

Zoetrecepten

Bramentaart met honing en mascarpone

Door | 45 min | 12 personen

Dit heb je nodig

    BODEM (24CM)

    • 200 gram bloem
    • 1,5 tl bakpoeder
    • 145 gram boter
    • 80 gram fijne kristalsuiker
    • 65 gram bruine basterdsuiker
    • 1 eidooier
    • 1 tl vanille extract
    • 1/4 tl zout

    VULLING

    • 150 gram spijs
    • 1 ei (S)
    • 100 gram zure room
    • 200 gram mascarpone
    • 80 gram honing
    • 400 gram bramen

    En zo doe je het

     

    1. Neem een kom en meng hier alle ingrediënten voor de bodem in. Kneed tot het volledig gemengd is en vorm tot een deegbal. Wikkel de deegbal in vershoudfolie en zet een uur in de koelkast.
    2. Kneed de spijs ondertussen los met het ei. Op deze manier wordt de spijs wat ‘sappiger’ en kun je het zo dadelijk beter in de vorm smeren. Beleg de bakvorm met bakpapier en verwarm de oven voor op 175 graden.
    3. Bestuif je werkplek met bloem en rol het deeg uit tot het net iets groter is dan de onderkant van je bakvorm. Plaats de lap deeg in de bakvorm en rol het ‘teveel’ aan deeg naar binnen, zodat je een mooie lage rand maakt, van ongeveer 1cm hoog (of 2 cm, vanaf de bodem gezien) en 2 cm breed.
    4. Smeer de spijs nu over de binnenkant van de bodem, de rand laat je hierbij vrij. Zet de bodem voor 25-28 minuten in de oven. Laat de bodem hierna volledig afkoelen voordat je de vulling erin doet.
    5. Neem een kom en meng hierin de mascarpone, zure room en honing met een garde. Wanneer dit goed gemengd is kun je de vulling in de bodem gieten. Zet de taart een aantal uren of een nacht in de koelkast.
    6. Versier de taart voor het serveren met de bramen en strooi er wat poedersuiker overheen.

    ENJOY ZOETJES! Heb jij deze bramentaart met honing en mascarpone gemaakt? Laat hieronder weten wat je ervan vond of deel een foto via Instagram of mijn Facebookpagina met de hashtag #zoetrecepten! Elke week deel ik de mooiste foto op mijn Instagram. Liefs Mariette

     

    ENJOY ZOETJES! Heb jij deze "Bramentaart met honing en mascarpone" gemaakt? Laat even weten wat je ervan vond of show het resultaat via Instagram (tag me @zoetrecepten) of mijn Facebookpagina. Vind ik leuk! Elke week deel ik het mooiste kiekje via Instagram. XOXO Mariette

    Bekijk ook

    6 antwoorden op “Bramentaart met honing en mascarpone

    1. Staat nu in de koelkast ‘op te stijven’ voor vanavond. Ben erg benieuwd! Alleen jammer dat het boek van Rutger minder omschrijft dan hierboven, zo heb ik geen opstaande rand gemaakt. Ook het opstijven in de koelkast staat hier niet bij, maar dat had ik zelf maar bedacht aangezien de ‘mousse’ te waterig was.

    Geef een reactie

    Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

    Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.