Bestel PUUR ZOET nu via deze link voor €24,99!

Kleine witte karamelslofjes

Zoetrecepten

Hello sweet friday! Het is weer tijd voor een goed zondig recept met karamel. In combinatie met witte chocolade en sloffen bodempjes. Niet te doen zo lekker dit!

Deze kleine witte karamelslofjes hebben eigenlijk weinig uitleg nodig. Tenzij je je natuurlijk afvraagt wat een sloffen bodem in hemelsnaam ook alweer is. Denk dan maar eens aan de lekkere chewy bodem van een aardbeienslof of bekijk dit frambozenwolkje. Mijn lievelings als het op taartbodems aankomt, laat staan als je het ook nog eens combineert met een karamelspread en witte chocolade ganache topping.

Klaar? Bakken maar! En wel even delen als je het gemaakt hebt natuurlijk :).

Kleine witte karamelslofjes

Zoetrecepten

Kleine witte karamelslofjes

Door |

Dit heb je nodig

    BODEM 

    • 200 gram bloem
    • 1,5 tl bakpoeder
    • 150 gram boter
    • 80 gram fijne kristalsuiker
    • 65 gram lichtbruine basterdsuiker
    • 1 eidooier
    • 1 tl vanille extract
    • 1/4 tl zout
    • Karamelspread

    TOPPING

    • 300 gram witte chocolade
    • 125 ml slagroom

    En zo doe je het

    1. Bereid de karamelspread voor volgens dit recept. Vet een muffin bakvorm van 12 stuks in of twee mini muffinbakvormen (van 24 stuks).
    2. Neem een kom en meng hier alle ingrediënten voor de bodem in (behalve de karamelspread). Kneed tot het volledig gemengd is en vorm tot een deegbal.
    3. Bestuif je werkplek met bloem en rol het deeg uit tot een grote lap. Steek met een ronde uitsteker lapjes deeg uit die je in de muffinvormpjes legt. De uitsteker moet groot genoeg zijn zodat er een rand ontstaat als je het deeg in de bakvorm drukt.
    4. Neem een theelepel en schep wat karamelspread op elk bodempje. Zet de muffinbakvorm 45 minuten in de koelkast om het deeg te laten rusten. Warm daarna de oven voor op 175 graden. En zet 10 – 12 minuten in de voorverwarmde oven. Laat volledig afkoelen voor je verder gaat met de vulling.
    5. Hak de witte chocolade fijn. Smelt samen met de slagroom au bain-marie. Verdeel als laatste topping het gesmolten witte chocolade mengsel over alle slofjes. Laat opstijven en GENIET!
    ENJOY ZOETJES! Heb jij deze "Kleine witte karamelslofjes" gemaakt? Laat even weten wat je ervan vond of show het resultaat via Instagram (tag me @zoetrecepten) of mijn Facebookpagina. Vind ik leuk! Elke week deel ik het mooiste kiekje via Instagram. XOXO Mariette

    4 antwoorden op “Kleine witte karamelslofjes

    1. Hey Mariette,

      Gisteren middag gemaakt maar ik had geen tijd meer om nog te posten dus daarom nu.

      Toen ik je foto’s bij het artikel zag (waar je de helft had afgebeten) dacht ik dat de chocolade harder was dan dat ie in het echt is.
      Logisch natuurlijk, omdat die room er doorheen is gemengd kan ie niet meer hard worden.

      Ze zijn verslavend lekker in deze ingrediënt combinatie.

      Ik heb een foto van het resultaat op pinterest gezet met extra commentaar:
      https://www.pinterest.com/pin/689121180455643943/

    2. Wat leuk weer om te lezen Kath! En wat zien ze er goed uit! De chocolade hoort lekker beetzacht te zijn (dat is geen woord, maar je begrijpt vast wat ik bedoel nu je ze geproefd hebt ;)), zodat het makkelijk eet.

    Geef een reactie

    Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

    Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.