Bestel PUUR ZOET nu via deze link voor €24,99!

Suikervrije noten-havermoutpap

Suikervrije noten-havermoutpap

Een superlekkere, winterse, suikervrije en tóch zoete havermoutpap. Top ‘m af met jouw favoriete notenpasta, crunchy nootjes en frisse frambozen.

Tijd voor een snel en suikervrij ontbijtje tijdens mijn challenge. De basis van deze noten-havermoutpap is klassiek, met vanille, en dankzij de meegekookte dadels ook nog lekker zoet. Door de frambozen er op het laatste moment doorheen te roeren, krijg je een lekker warm-koud effect. Hou ik van.

Maar de notenpasta die je kiest, dié maakt dit papje pas echt. Ik ga het liefst voor mijn vanille cashewpasta, die wat zachter en subtieler is qua smaak. Thomas is juist fan van de Amerikaanse peanutbutter-jelly combo, dus die gaat volle bak voor de pindakaas.

Suikervrije noten-havermoutpap

Zoetrecepten

Suikervrije noten-havermoutpap

Door | 10 minuten | 2 personen

Dit heb je nodig

  • 2 grote, zachte dadels
  • 65 gram havermoutvlokken
  • 350 ml (amandel)melk
  • 1 tl vanillepoeder

TOPPING

  • 4 tl notenpasta
  • Klein handje amandelen
  • Frambozen

En zo doe je het

  1. Ontpit de dadels en snijd in stukjes.
  2. Breng de havervlokken en de (amandel)melk samen met het vanillepoeder in een pannetje zachtjes aan de kook.
  3. Verwarm voor zeker 4 minuten terwijl je goed blijft roeren, tot er een zachte pap ontstaat.
  4. Roer de dadelreepjes er in de laatste minuut doorheen en zet het gas daarna uit.
  5. Verdeel over twee kommetjes. Swirl door elk kommetje 2 tl notenpasta en top af met fijngehakte amandelen en frambozen.
ENJOY ZOETJES! Heb jij deze "Suikervrije noten-havermoutpap" gemaakt? Laat even weten wat je ervan vond of show het resultaat via Instagram (tag me @zoetrecepten) of mijn Facebookpagina. Vind ik leuk! Elke week deel ik het mooiste kiekje via Instagram. XOXO Mariette

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *