Bestel PUUR ZOET nu via deze link voor €24,99!

Stevige scones

Zoetrecepten

Om maar meteen met de deur in huis te vallen: deze stevige scones hadden eigenlijk kwarkbolletjes moeten worden.. Dat was mijn intentie toen ik aan dit recept begon in elk geval.

Het resultaat bleek een stevige scone, die absoluut heerlijk was. Mijn nichtjes verslonden ze binnen no-time. Ik besloot de foto met mijn faalverhaal tóch te delen op Instagram en kreeg zulke enthousiaste reacties dat ik het recept op verzoek alsnog deel. Hoe leuk!

Ik heb ze ‘stevige’ scones genoemd, omdat ik ook al een lichter, luchtiger recept voor scones op Zoetrecepten heb staan. Net wat je lekkerder lijkt. Besmeer ze met een lekkere dot clotted cream en een beetje lemon curd. Beter dan dat wordt het niet!

Stevige scones

Stevige scones

Ben je op zoek naar nog meer inspiratie voor je high tea? Check deze recepten dan eens:

Witte rocky road met bastogne en toffee

De lekkerste gezonde brownies

Lemon cheesecake bars met bramen

Chocolade roomkaas toffeetaart

Romige lemon bars

Zoetrecepten

Stevige scones

Door | 30 minuten + baktijd | 10 personen

Dit heb je nodig

    • 100 gram rozijnen
    • 500 gram bloem
    • 1 zakje bakpoeder (16g)
    • 2 eieren
    • 125 gram roomboter
    • 250 gram kwark
    • 2 zakjes vanillesuiker
    • 1/4 theelepel zout

    Afwerking (optioneel)

    • Melk & fijne suiker

    En zo doe je het

    1. Wel de rozijnen in kokend heet water. Meng ondertussen alle overige ingrediënten in een kom met de deeghaken van je mixer, of met de hand. Laat het deeg een kwartier rusten.
    2. Zet alvast een met bakpapier belegde bakplaat klaar. Giet de gewelde rozijnen af, dep ze een beetje droog en kneed ze door het deeg. Kneed het deeg nog een keer goed door.
    3. Vorm met twee lepels bollen van het deeg en leg ze op de bakplaat. Je kunt het ook met je handen proberen, maar het deeg is nogal plakkerig. Laat de bollen nog een kwartier zo rusten.
    4. Verwarm ondertussen de oven voor op 160 graden. Bestrijk de bollen af met wat melk, zodat ze een mooie bovenkant krijgen. Bak de scones (afhankelijk van de grootte) goudbruin af in ongeveer 20-30 minuten.
    5. Laat de scones 10 minuten afkoelen. Bestrijk de bovenkant van de scones lichtjes met wat melk en bestrooi daarna met de fijne suiker.
    ENJOY ZOETJES! Heb jij deze "Stevige scones" gemaakt? Laat even weten wat je ervan vond of show het resultaat via Instagram (tag me @zoetrecepten) of mijn Facebookpagina. Vind ik leuk! Elke week deel ik het mooiste kiekje via Instagram. XOXO Mariette

    Bekijk ook

    2 antwoorden op “Stevige scones

    Geef een reactie

    Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

    Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.