Bestel PUUR ZOET nu via deze link voor €24,99!

Luchtige American pancakes

Zoetrecepten

Deze sweet friday: luchtige American pancakes gemaakt door niemand anders dan mijn eigen pannenkoekenkoning Thomas. Because nothing beats a plain old fluffy ‘merican pancake.

Elke vrijdag trakteer ik jullie op een extra lekker, zondig, zonder grenzen zoet recept. Voor in het weekend, want dan mag je los gaan vind ik.

Maar hoe heurt het eigenlijk als het aankomt op American pancakes? Wat maakt die stapel pannenkoeken volgens de Amerikanen zoveel lekkerder dan andere ontbijtpannenkoeken? Zet je schrap voor een aantal essentials.

Allereerst: dikte en fluffyness. Amerikaanse pannenkoekjes zijn dikker en luchtiger, wat ik in dit recept bereik door een flinke hoeveelheid bakpoeder te gebruiken. In Amerika wordt dit ook veel gedaan door karnemelk en baking soda te combineren, waardoor het beslag stevigt rijst.

Luchtige american pancakes

Ten tweede: de hoogte van de stapel. Die moet zeg maar eh, hoog zijn. Gelukkig zijn de pannenkoeken luchtig, waardoor je in principe ook veel lucht aan het stapelen bent. Ik laat je graag in die waan, want het is (bijna) weekend.

Ten derde: boter. Dit geeft de pancakes hun rijke smaak en de Amerikanen zullen je shamen als je dit door olie vervangt. Tenzij je lactose-intolerant bent natuurlijk. Een beetje boter in de pan zorgt er daarnaast ook voor dat je pannenkoekjes een minimale crisp aan de buitenkant krijgen.

Tot slot zijn natuurlijk de toppings van je stapel pancakes cruciaal. In Amerika zul je ze veel tegenkomen met knapperige bacon en een goede laag ahornsiroop. Ik kies ’s ochtends lieverd voor een flinke portie vers fruit op mijn pannenkoeken, of als je er echt een feestje van wilt maken deze gekarameliseerde nectarines.

Zoetrecepten

Luchtige American pancakes

Door | 20 minuten | 4 personen

Dit heb je nodig

    • 200 gram zelfrijzend bakmeel
    • 1 zakje bakpoeder (16 gram)
    • 1 flinke el suiker
    • 300 ml melk
    • 2 eieren
    • 30 gram gesmolten boter

    En zo doe je het

    1. Doe het zelfrijzend bakmeel, bakpoeder en de suiker in een kom en meng door elkaar. Maak een kuiltje en giet hier de melk in, daarna de eieren en dan de gesmolten boter. Mix voor ongeveer een minuut door elkaar.
    2. Verhit een pan op medium vuur met wat boter en zorg ervoor dat de pan goed heet wordt. Giet dan een beetje beslag in het midden van de pan. Je kunt ook proberen om drie pannenkoekjes tegelijk af te bakken, maar dit hangt af van de grootte van de pan.
    3. Op een gegeven moment zul je steeds meer belletjes zien ontstaan in het beslag: je American pancake is nu klaar om omgedraaid te worden! Bak tot ook de onderkant goudbruin is en herhaal dit voor de rest van het beslag.
    4. Maak een goede stapel en versier ze zoals het heurt met fruit, knapperige bacon of gekarameliseerde nectarines, maar vooral met veel ahornsiroop.
    ENJOY ZOETJES! Heb jij deze "Luchtige American pancakes" gemaakt? Laat even weten wat je ervan vond of show het resultaat via Instagram (tag me @zoetrecepten) of mijn Facebookpagina. Vind ik leuk! Elke week deel ik het mooiste kiekje via Instagram. XOXO Mariette

    Geef een reactie

    Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

    Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.