Bestel PUUR ZOET nu via deze link voor €24,99!

Bosbessen cheesecake rolls

Zoetrecepten

Samen met vier andere bloggers verzorg ik voor Hero een kerstdiner, hoe leuk is dat? Ik heb de eervolle taak gekregen om van het (kerst)ontbijt een feestje te maken met bosbessenjam, oh yes!

Een feestje wordt het zeker met deze bosbessen cheesecake rolls. Ik bedoel, cheesecake én croissants als ontbijt, dat is de zoete hemel als je het mij vraagt. Daarnaast zijn ze ook heel makkelijk om te maken, dus hoef je niet mega vroeg je bed uit om dit op tafel te kunnen zetten.

Snak jij naar nog meer kerstdiner inspiratie? Check dan eens de Hero Jam Studio, deze staat vol met fijne recepten en inspiratie voor de Kerst of gewoon voor een ander jam moment.

Bosbessen cheesecake rolls

Bosbessen cheesecake rolls

Psssst! De bosbessen cheesecake rolls op mijn foto’s zijn gemaakt met de dubbele hoeveelheid van dit recept. Pas het dus lekker aan op het aantal eters aan jouw ontbijttafel. Ik kan je verklappen: deze rolletjes zijn in maar vijf (hongerige) mondjes gesneuveld.

Nieuwsgierig naar de recepten van de andere bloggers? Check ze via onderstaande links:

Feestelijke sandwich prikkers + 7 tips kerstbrunch van Sandra 
Bietencarpaccio met frambozendressing & geitenkaas van Sabine
Geroosterde kip met abrikozenglaze van Pauline
Mini pavlova’s met kersenjam en chocola van Laura

Dit artikel is gesponsord door Hero. Ik schrijf alleen over producten waar ik volledig achtersta. Lees hier meer over in mijn disclaimer.

Zoetrecepten

Bosbessen cheesecake rolls

Door | 10 minuten | 8 personen

Dit heb je nodig

    • 1 pakje croissantdeeg
    • 150 gram zachte roomkaas
    • 1/2 pot Hero bosbessenjam
    • 1 zakje vanillesuiker
    • 1 theelepel limoensap

    En zo doe je het

    1. Rol het croissantdeeg uit en maak er één grote rechthoekige plak deeg van. Verwarm de oven voor volgens de temperatuur op de croissantverpakking.
    2. Besmeer het deeg met ¾ van de roomkaas en daarna met de bosbessenjam van Hero.
    3. Bosbessen cheesecake rolls
    4. Rol het deeg op en snijd het in acht rolletjes. Plaats de rolletjes in een ovenschaaltje, maar niet té dicht tegen elkaar aan zodat ze goed kunnen garen in de oven. Zet ze voor 15 – 20 minuten in de oven, totdat de bosbessen cheesecake rolls goudbruin gebakken zijn.
    5. Bosbessen cheesecake rolls
    6. Roer ondertussen de overgebleven roomkaas met een theelepel limoensap en de vanillesuiker los tot het volledig gemengd is. Smeer dit over de bosbessen cheesecake rolls zodra ze uit de oven komen en serveer meteen.
    ENJOY ZOETJES! Heb jij deze "Bosbessen cheesecake rolls" gemaakt? Laat even weten wat je ervan vond of show het resultaat via Instagram (tag me @zoetrecepten) of mijn Facebookpagina. Vind ik leuk! Elke week deel ik het mooiste kiekje via Instagram. XOXO Mariette

    Bekijk ook

    5 antwoorden op “Bosbessen cheesecake rolls

      1. 3+5 zijn foto’s..ovenstand zou ik gelijk houden met de stand op de verpakking van de croissants..uit mijn hoofd is dat 200 normaal en 180 hete lucht stand.

    Geef een reactie

    Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

    Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.