Bestel PUUR ZOET nu via deze link voor €24,99!

Het lekkerste rauwe cookie dough

Het lekkerste rauwe cookie dough

Even geleden deelde ik mijn versie van gezonde cookie dough, zónder toegevoegde suikers of vetten. Op deze sweet friday deel ik natuurlijk de zondige versie van het lekkerste rauwe cookie dough met jullie! Voor in het weekend, want dan mag je los gaan vind ik. En losgaan zul je met dit rauwe koekjesdeeg. Can’t. Stop. Eating.

Het idee achter dit recept voor cookie dough, is dat er geen ei doorheen zit en je het daardoor veilig rauw kunt eten. Daarnaast kun je het beste amandelmeel gebruiken in plaats van bloem of meel OF je moet je bloem/meel afbakken in de oven voor je het erin verwerkt. Waarom? In ongebakken bloem of meel kan de E. coli bacterie verstopt zitten waar je (ernstig) ziek van kunt worden. Amandelmeel geeft het koekjesdeeg wel een andere smaak dan bloem of meel, wees daar dus op voorbereid.

Het lekkerste rauwe cookie dough

Zoetrecepten

Het lekkerste rauwe cookie dough

Door | 5 minuten | 10 personen

Dit heb je nodig

  • 65 gram boter
  • 75 gram lichtbruine basterdsuiker
  • 2x flinke snuf zout
  • 1 TL vanille extract
  • 2 eetlepels melk
  • 100 gram bloem / 150 amandelmeel
  • 50 gram chocolatechips

En zo doe je het

  1. Als je voor bloem/meel gaat, spreid dit dan uit over een met bakpapier belegde bakplaat en bak 5 minuten af in een voorverwarmde oven (180 graden).
  2. Mix de suiker met de zachte boter licht en romig.
  3. Voeg de melk, vanille extract en het zout bij het botermengsel en mix goed door.
  4. Voeg het (amandel)meel bij het mengsel. Het deeg wordt nu steviger en krijgt een echte koekjesdeeg-structuur. Nadat je dit even snel hebt doorgemixt, kan je het deeg het beste verder met je handen kneden.
  5. Voeg nu ook de chocolate chips toe het en kneed ze erdoor. Vorm eventueel balletjes van het koekjesdeeg zodat je mooie porties hebt, of vries het deeg in zodat je elke keer een stukje er vanaf kunt snijden.
ENJOY ZOETJES! Heb jij deze "Het lekkerste rauwe cookie dough" gemaakt? Laat even weten wat je ervan vond of show het resultaat via Instagram (tag me @zoetrecepten) of mijn Facebookpagina. Vind ik leuk! Elke week deel ik het mooiste kiekje via Instagram. XOXO Mariette

Bekijk ook

10 antwoorden op “Het lekkerste rauwe cookie dough

  1. Hoi , ik was jouw receptje zo’n ruime paar dagen geleden via google tegengekomen maar vond je niet meer , gevonden dus 🙂 ! Ik was van plan om er ijs mee te maken maar zover is’t niet gekomen jammer genoeg , had thans alles al klaar om er slechts nog het deeg aan toe te voegen en af te werken maar had het gemaakt en kon écht maar niet stoppen met ” effe proeven , ok de laatste keer , hmm ok eentje dan nog arghhh ! hulp ” haha ! Echt OVERHEERLIJK deeg is dit ! Ik maak het vandaag nog een keer maar opnieuw met intentie dat er een gebakje van voortkomt 😀 , groetjes , Vicky !

    1. Ja, dat is zeker een goed idee! Vijf minuutjes op 180 graden (bloem goed spreiden over de bakplaat) schijnt voldoende te zijn. Ik zet het er ook meteen als tip bij in het recept.

  2. Hi!

    Heb het nu 2x gemaakt en qua smaak is het echt super! Ik merk alleen dat de suiker natuurlijk niet helemaal oplost en dat knarsende vind ik nou iets minder. Heb je hier nog ideeën voor? Als je poedersuiker gebruikt heb je natuurlijk niet die lichte karamel smaak van de lichtbruine basterdsuiker.

    1. Klopt, ik wilde inderdaad poedersuiker gaan zeggen. Óf de lichtbruine basterd even in de blender gooien en fijnmalen óf langer kneden/mixen tot de suiker volledig is opgenomen door de boter. Let me know hoe je het dan vindt! 😀

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe jouw reactie gegevens worden verwerkt.