Bestel PUUR ZOET nu via deze link voor €24,99!

Karamelkoeken met witte chocolade en kokos

Zoetrecepten

Dit recept is een echte winnaar. Onweerstaanbaar voor iedereen die, net zoals ik, gek is op witte chocolade en kokos. De koeken hebben een brosse bodem (die niet uit elkaar valt bij het snijden) vermengd met geraspte kokos, met daarop een lekkere laag karamel, witte chocolade en afgetopt met nog wat geraspte kokos. Ik heb ze zo snel mogelijk aan vrienden en collega’s uit moeten delen om ze niet allemaal zelf op te eten..

Variatietip: vervang de kokos om de bovenkant mee te versieren eens met sprinkles, spikkels of andere leuke versiersels!

Ben je meer van de melkchocolade? Probeer dan deze millionaires shortbread eens!

Zoetrecepten

Karamelkoeken met witte chocolade en kokos

Door | 50 minuten | 16 personen

Dit heb je nodig

    BODEM

    • 150 gram bloem
    • 50 gram geraspte kokos
    • 100 gram witte basterdsuiker
    • 125 gram ongezouten boter, gesmolten

    VULLING

    TOPPINGS

    • 200 gram witte chocolade
    • Kokosrasp naar smaak

    En zo doe je het

    1. Verwarm de oven voor op 180 graden. Beleg een bakvorm van 20×30 of 25×25 met bakpapier.
    2. Meng de ingrediënten voor de bodem door elkaar tot het één samenhangend deeg is. Druk dit deeg gelijkwaardig op de bodem van de bakvorm. Bak dit in ongeveer 16 minuten lichtbruin in de voorverwarmde oven. Laat hierna goed afkoelen.
    3. Bereid de karamelspread volgens dit recept.
    4. Wanneer de karamel afgekoeld is kun je de witte chocolade gaan smelten. Breek de chocolade in zo klein mogelijke stukjes en smelt au bain-marie. Haal de kom af en toe van de pan af, witte chocolade klontert snel als het op te warme temperatuur verhit wordt. Giet de gesmolten chocola op de karamellaag en strijk glad met een spatel.
    5. Strooi de geraspte kokos eroverheen naar smaak. Laat opstijven in de koelkast tot de witte chocolade uitgehard is. Laat de koeken voor je ze snijdt en eet eerst op kamertemperatuur komen.

    BEWAREN: goed afgesloten, 5 dagen in de koelkast.

    ENJOY ZOETJES! Heb jij deze "Karamelkoeken met witte chocolade en kokos" gemaakt? Laat even weten wat je ervan vond of show het resultaat via Instagram (tag me @zoetrecepten) of mijn Facebookpagina. Vind ik leuk! Elke week deel ik het mooiste kiekje via Instagram. XOXO Mariette

    Bekijk ook

    11 antwoorden op “Karamelkoeken met witte chocolade en kokos

    1. Beste Mariette,
      Onlangs kokos/caramel plaatkoek gemaakt volgens jou recept.. Helaas bij het snijden in blokjes schoot caramel er tussen uit en ook topping witte chocolade brak in stukken.. Voldoende laten afkoelen heb ik gedaan. Heb jij nog een tip hoe ik dit kan voorkomen? Caramel heb ik 15 minuten laten pruttelen tot dikke massa. Alvast bedankt! Vrolijke groet, Louise

    2. Hoi! Ik wil dit recept heel graag gaan maken,maar hoeveel zout gaat er door de karamel? Zie het niet bij de ingrediënten staan. Alvast bedankt!

    3. Hoi! Hoe kun je ze het best bewaren? Ik zie in de koelkast, maar kun je ze dan het best in een afgesloten bak bewaren of in folie of heb je een andere tip? Dat ze zo lekker mogelijk blijven natuurlijk!

    4. Hoi Martiette,

      Ik wil graag deze karamelkoeken gaan maken. Gebruik je voor de karamel lichtbruine of donkerbruine suiker of maakt het geen verschil?

      Bedankt alvast voor je reactie!
      Groetjes Anne

    Geef een reactie

    Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

    Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.