Bestel PUUR ZOET nu via deze link voor €24,99!

Chocolade en karamel meringuepops

Zoetrecepten

Zo maak je een echt feestelijke traktatie van een simpel recept als meringue: chocolade en karamel meringuepops!

Deze meringuepops staan eigenlijk op elke feesttafel leuk; een verjaardag, high tea, babyshower, whatever. Wat een simpel stokje wel niet kan doen. Wikkel ze in cellofaanfolie en hang er nog een schattig kaartje aan en je hebt the cutiest birthday traktatie. Leuk om uit te delen en gezellig én makkelijk om samen te maken. Score!

Dit toffe recept idee komt net zoals de Berliner bollen die eergisteren online kwamen uit het Delicious Zoetboek. Lees onder de foto een meer uitgebreide review hierover.

Chocolade en karamel meringuepops

REVIEW DELICIOUS ZOETBOEK
Als één van je favoriete foodmagazines een boek uitbrengt dat helemaal in het teken van zoet staat, dan kan dat niks dan goeds betekenen toch? So true! Het boek telt 132 zoete recepten, van cake, gebak, koekjes, snoep, taart, ontbijt, brunch en ijs tot allerhande toetjes. Al die hoofdstukken gaan vooraf door een ‘Voor je begint’-hoofdstuk waarin een aantal ingrediënten, kitchentools, technieken en basisrecepten worden beschreven.

Als echte Delicious.-fan zullen de recepten je misschien bekend voorkomen, het zijn namelijk de favorieten van de redactie uit eerdere Deliciousjes. Zoals altijd zijn de recepten an sich zijn erg origineel. Denk aan een klassieke boterkoek, maar dan met amandelspijs en lemon curd (omg), dadelstroopwafels, omgekeerde bananenkarameltaart, roggepap met hazelnootcustard en vanille-abrikozen of een homemade vienneta met chili. Maar natuurlijk staan er ook genoeg klassiekers in zoals de Berliner bollen, fudge, tiramisu, worteltaart en zomerse plaatcake. De foto’s en receptomschrijvingen zijn precies zoals je dat van Delicious. gewend bent, dito de vormgeving.

Mijn oordeel: een heel fijn bakboek met een uiteenlopende selectie klassieke én unieke zoete recepten. Prachtig vormgegeven en een must voor elke Delicious.-fan. Je kunt het boek kopen voor 17,99 via deze link bij Bol.com.

Uitgever: Fontaine Uitgevers B.V. | juli 2018 | Paperback | 158 pagina’s

Deze review is mede mogelijk gemaakt door Fontaine Uitgevers.

Zoetrecepten

Chocolade en karamel meringuepops

Door | 20 minuten + baktijd | 12 personen

Dit heb je nodig

    En zo doe je het

    1. Bereid het eiwitschuim voor volgens mijn basisrecept (klik voor recept).
    2. Verwarm de oven voor tot 100 ºC. Smelt de chocolade au bain-marie of in de magnetron en laat tot kamertemperatuur afkoelen.
    3. Schep op een bakplaat met bakpapier 10 of 12 rondjes van het eiwitschuim. Steek in elk rondje een stevig lolly- of bamboestokje.
    4. Laat boven elke schuimlolly van een theelepeltje steeds wat streepjes chocolade en/of karamel lopen. Gebruik het lepeltje om de chocolade
      en/of karamel een beetje door het schuim te mengen, zodat een swirl-effect ontstaat.
    5. Droog de lolly’s 2 uur in de voorverwarmde oven. Leg ze op een rooster en laat de chocolade op kamertemperatuur weer hard worden.

    BEWAREN: in een luchtdichte trommel. Wil je de lolly’s uitdelen? Laat ze dan in de uitgeschakelde oven drogen, dan worden ze extra stevig. Pak ze in cellofaanfolie in en hang er een kaartje aan.

    ENJOY ZOETJES! Heb jij deze "Chocolade en karamel meringuepops" gemaakt? Laat even weten wat je ervan vond of show het resultaat via Instagram (tag me @zoetrecepten) of mijn Facebookpagina. Vind ik leuk! Elke week deel ik het mooiste kiekje via Instagram. XOXO Mariette

    2 antwoorden op “Chocolade en karamel meringuepops

    Geef een reactie

    Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

    Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.