Bestel PUUR ZOET nu via deze link voor €24,99!

Mini ontbijtmuffins met kokos en havermout

Zoetrecepten

Ik heb dit recept voor mini ontbijtmuffins met kokos en havermout weer eens afgestoft en geüpdatete. Er stond een afgrijselijke foto bij van vier jaar terug, maar voor jullie pret heb ik deze onderaan dit artikel nog even geplaatst. Toch ook best leuk om te zien hoe je fotografie-skills zich ontwikkelen door de jaren heen!

Het recept heb ik getweakt om er een gezondere variant van te maken. Zonder de verzadigde vetten uit roomboter, maar met een beetje natuurlijke olie. Daarnaast heb ik de hoeveelheid suiker zo ver mogelijk teruggebracht, zodat je ze prima als verantwoorde snack of bij je ontbijt kunt verorberen.

Mini ontbijtmuffins met kokos en havermout

Mini ontbijtmuffins met kokos en havermout

Het recept is akelig makkelijk om te maken en goed voor zeker 30 mini-muffins. Je haalt er ongeveer 12 gewone muffins uit en kunt lekker variëren met de bosvruchten die je er doorheen mengt. Ik gebruikte blauwe bessen. Wil je ze wat winterser maken? Vervang de limoen dan door sinaasappel en voeg een extra theelepel kaneel toe. Enjoy!

Ps. Zal ik vaker een oud recept uit de kast halen en afstoffen?

Minimuffins met kokos en havermout

Zoetrecepten

Mini ontbijtmuffins met kokos en havermout

Door | 15 minuten | 30 personen

Dit heb je nodig

    • 50 ml natuurlijke olie
    • 150 ml (kokos)yoghurt
    • 2 eieren
    • 150 gram volkoren meel
    • 75 gram havermoutvlokken
    • 100 gram geraspte kokos
    • 1 limoen
    • 2 tl bakpoeder
    • 1 tl kaneel
    • 100 ml honing
    • 250 gram blauwe bessen

    En zo doe je het

    1. Verwarm de oven alvast voor op 180 graden. Zet een mini-muffin bakvorm klaar met losse vormpjes erin.
    2. Rasp de schil van de limoen en pers het sap uit. Zet even opzij.
    3. Pak een grote kom en klop de eieren erin los. Voeg het limoensap en -rasp, olie, yoghurt en honing eraan toe en meng het met een garde door elkaar.
    4. Pak nog een kom en meng hier het volkoren meel, havervlokken, kaneel, de geraspte kokos, het bakpoeder en een flinke snuf zout door elkaar. Voeg dit toe aan het ei-mengsel en meng tot alles opgenomen is. Meng zo kort mogelijk! Het beslag is vrij dik.
    5. Schep tot slot de blauwe bessen door het beslag en verdeel over de mini-muffinvormpjes. Als je gewone muffins bakt moeten ze zeker 30 minuten in de oven, maar bij mini-muffins een 15 – 20 minuten.
    ENJOY ZOETJES! Heb jij deze "Mini ontbijtmuffins met kokos en havermout" gemaakt? Laat even weten wat je ervan vond of show het resultaat via Instagram (tag me @zoetrecepten) of mijn Facebookpagina. Vind ik leuk! Elke week deel ik het mooiste kiekje via Instagram. XOXO Mariette

    14 antwoorden op “Mini ontbijtmuffins met kokos en havermout

    1. Dit lijkt me erg lekker om te maken, alleen de speculaaskruiden worden niet meer genoemd bij de bereiding, horen ze wel in dit recept thuis?

      vriendelijke groet,
      Sonja Baaij

    2. Zal ik vaker een oud recept uit de kast halen en afstoffen? Graag! als ze daardoor minder zoet worden.
      Kan je ipv de kokos ook wat anders doen, ik ben er niet gek op, wel kokosmelk in stoofgerechten 🙂

    3. Ik heb de yoghurt vervangen door kefir (had geen yoghurt in huis) 100 gr blauwe bessen en 100 gr gedroogde cranberry’s, ze waren héérlijk en zó op!!!
      Volgende maand kom ik naar Nederland (ik woon op Mallorca) en ga zeker jouw boek kopen!!

    Geef een reactie

    Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

    Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.