Bestel PUUR ZOET nu via deze link voor €24,99!

Zoete inspiratie: aardbei traktaties

Zoetrecepten

 

It’s the strawberry season! Voor 1 of 2 euro koop je al een flinke bak aardbeien op de markt. Ze zijn niet alleen superlekker, maar ook gezond: in 8 aardbeien zit evenveel vitamine C als in één sinaasappel! Het ultieme excuus om een aantal heerlijke aardbei traktaties op een rijtje te zetten. Ik kan genoeg lekkere dingen bedenken die je met aardbeien kunt doen, op een beschuitje, door de yoghurt, er jam van maken. In dit artikel vind je drie hele simpele, maar net even andere aardbei traktaties: aardbeien gedipt in chocolade met sprinkles, aardbeien met een zoetzuur sausje en aardbeien met een roomkaasdipje.

1. Aardbeien in een zoetzuur sausje
Dit is mijn favo combi met aardbeien: aardbeien in een zoetzuur sausje gemaakt van limoensap en poedersuiker. Sooooo good! Mijn zus maakte dit vroeger altijd als ik bij haar kwam logeren. Ik lustte nog niet zoveel, dus kreeg ik poffertjes met een flinke lading aardbeien in dit zoetzure sausje. Lekker om zo op te eten, maar ook heerlijk bij poffertjes, pannenkoeken, cake, taart.. eigenlijk bij alles!

Wat heb je nodig?  Een bak aardbeien, een flinke limoen, een eetlepel poedersuiker.
Hoe maak je het?  Snijd de aardbeien in vieren en doe ze in een kom. Pers de limoen erover uit en roer daarna met een grote lepel de poedersuiker er doorheen tot alles goed gemengd is. Laat even goed trekken en smikkelen maar :-).

 

2. Aardbeien gedipt in chocolade
Dit is natuurlijk een klassieker, aardbeien gedipt in chocolade. Varieer met witte, pure en melkchocolade en met de toppings: kokos, gehakte nootjes en vooral SPRINKLES! Wie wordt er nu niet blij van sprinkles? Prik ze aan een feestelijk stokje of laat iedereen lekker zelf dippen: superleuk voor op een feestje.

 

3. Aardbeien in een roomkaasdipje
Dit is een leuke afwisseling op de klassieke chocolade dip: een roomkaasdipje, iets luchtiger gemaakt met wat opgeklopte slagroom en opgefrist door wat limoen. Je kunt ze er niet alleen in dippen, wanneer je het roommengsel in een slagroomspuit doet kun je de aardbeien ook vullen! Wil je het iets gezonder maken? Vervang dan de helft van de roomkaas door yoghurt!

Wat heb je nodig? Een bak aardbeien, 100 gram roomkaas, 125 milliliter slagroom, een eetlepel poedersuiker en sap+rasp van 1 limoen.
Hoe maak je het? Meng de roomkaas met de poedersuiker en het sap en rasp van de limoen. Klop de slagroom op en vouw dit voorzichtig door het roomkaas mengsel. Dippen maar!

 

Bekijk nog meer aardbei inspiratie op de Pinterestpagina van Zoetrecepten!

Heb je nog niet genoeg inspiratie opgedaan? Of heb je juist de smaak te pakken gekregen? Op de Pinterestpagina van Zoetrecepten heb ik een speciaal bord aangemaakt dat uitpuilt van de taarten, ijsjes, traktaties, drankjes en cupcakes. En dat alles natuurlijk mét aardbeien! Klik hier om het bord te bekijken!

 

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *