Zo maak je zelf pepermunt!

Zoetrecepten

Pepermunt lover? Met dit recept kun je gewoon ZELF pepermunt maken in je eigen keuken; mega leuk als cadeau of om zelf op te knabbelen.

Heb jij er ooit wel eens aan gedacht om zelf pepermunt te maken? Niet echt iets noodzakelijks, maar wel heel lachen om te doen op een vrije zondag. Dat dachten de schrijvers van het kookboek ZONDAG ook. Onder de foto lees je trouwens een uitgebreide review van hun boek. En daaronder vind je het recept om deze groene pepermuntrotsjes te maken. Je de rotsjes ook blauw of roze maken, of gewoon geen kleur geven. Totally up to you! Het recept is totaal niet lastig, dus ook nog eens een relaxte zondagsactiviteit! Laat je even weten als je het geprobeerd hebt?

Zo maak je zelf pepermunt


Review kookboek ZONDAG holy kauw company
REVIEW ZONDAG – THE HOLY KAUW COMPANY
De ondertitel Eten en koken op de fijnste dag van de week voorspelt al dat dit een kookboek is waarmee je lekker op de bank ploft. Het boek komt nog het meest in de buurt van wat je comfort food noemt- alles voor gezellige etentjes met volwassenen en/of kinderen. Ook te doen als je de dag in pyjama besteedt

Het boek bestaat uit een aantal hoofdstukken: basics, ochtend, middag en avond. Het grappige is dat je totaal verschillende gerechten in de verschillende onderdelen vindt. Bij ochtend vind je Iers stroopbrood, peren uit de oven en zelfgemaakte hangop. In de middag vind je lekkernijen als madeleines -met aardbeien rozemarijn en witte chocolade, doe mij die maar!- of juist lunchgerechten en jawel een recept om zelf pepermuntrots te maken. Hoe cool is dat? Ook leuk: een aantal recepten zijn geschikt voor kinderen, om zelf te maken zonder ouders. Ook in de avond sectie vind je van alles wat: van zalm voor op de BBQ, tot soepjes en geroosterde bloemkool. Tussen de hoofdstukken door worden er tips gegeven die voor de echte hobbykok gesneden koek zijn, maar voor de meesten good to know. Bijvoorbeeld: eenvoudig zelf speculaaskruiden of pannenkoekenmix maken.

Het beste motto uit het boek? SUNDAYS: sleep until youre hungry then eat until youre sleepy. ZONDAG is een leuk makkelijk te lezen en te hanteren kookboek over hoe je op zondag ontspannen kan koken en eten. Een ideaal cadeau voor jezelf of aan de gastheer of -vrouw bij een zondags etentje . Je koopt het boek voor 21,99 bij Bol.com via deze link.

AUTEURS: The Holy Kauw Company |UITGEVERIJ: Snor | September 2018 | Hardcover

Deze review is mede mogelijk gemaakt door uitgeverij Snor.

Zoetrecepten

Zo maak je zelf pepermunt!

Door | 30 minuten + afkoeltijd

Dit heb je nodig

  • 170 ml water
  • 500 gram suiker
  • 15 gram glucose
  • 170 gram poedersuiker
  • 12-15 druppels pepermuntextract
  • Eventueel: kleurstof

Extra nodig: kwastje, thermometer, kopje water

En zo doe je het

  1. Breng in een pan het water samen met de suiker en de glucose aan de kook tot 123. Veeg tussendoor met een nat kwastje steeds de randen van de binnenkant van de pan schoon, anders gaan de suikerkristallen zich aan de rand vastzetten. Haal de pan van het vuur en roer met een garde de rest van de ingrediënten erdoor tot alles goed gemengd is en er geen klontjes meer in zitten.
  2. Bekleed de gewenste vorm (bijvoorbeeld een bakblik of ovenschaaltje) met bakpapier en giet hierin de hete massa. Laat de pepermunt helemaal afkoelen en hard worden voordat je hem uit de vorm haalt.
  3. Je kunt de hete massa ook voorzichtig in siliconen ijsblokvormpjes gieten. Zo kun je verschillende vormpjes maken.

BEWAREN: Omdat de pepermunt voornamelijk uit suiker bestaat kun je het eindeloos bewaren. Zolang je de pepermunt niet blootstelt aan vocht.

ENJOY ZOETJES! Heb jij deze "Zo maak je zelf pepermunt!" gemaakt? Laat even weten wat je ervan vond of show het resultaat via Instagram (tag me @zoetrecepten) of mijn Facebookpagina. Vind ik leuk! Elke week deel ik het mooiste kiekje via Instagram. XOXO Mariette