Bestel PUUR ZOET nu via deze link voor €24,99!

Kokos beijinhos

Zoetrecepten

Deze kokos beijinhos zijn de kokosvariant van de brigadeiros, een Braziliaanse treat. Een oudcollega nam ooit brigadeiros voor mij mee en ik was meteen in love. Why? Het zijn een soort chocolade fudge balletjes, meestal gerold in hagelslag. Onweerstaanbaar! Plus, je maakt ze supersimpel met gecondenseerde melk, boter en cacao.

Vervolgens dacht ik heul origineel te zijn met deze kokosvariant, met een amandeltje in het midden. Eenmaal googelend naar de achtergrond van brigadeiros, kwam ik erachter dat de kokosvariant al lang een eigen naam heeft: de beijinho. Ik vind ze trouwens lijken op Rafaello’s, dus weet waar je aan begint.

Kokos Beijinhos

Kokos Beijinhos

Zoetrecepten

Kokos beijinhos

Door | 20 minuten | 20 personen

Dit heb je nodig

  • Eetlepel boter
  • Blik zoete gecondenseerde (kokos)melk
  • 75 gram geraspte kokos
  • Handje amandelen

  En zo doe je het

  1. Zet een pannetje op het vuur en smelt hier de boter in. Voeg de gecondenseerde kokosmelk toe en breng op een laag pitje aan de kook, terwijl je blijft roeren. Roer 50 gram geraspte kokos er doorheen (meer kokos kan ook). Laat het mengsel net zolang inkoken tot je de bodem kunt zien als je roert.
  2. Vet een kom in met een beetje boter en giet het mengsel hierin om het af te laten koelen.
  3. Als het is afgekoeld kun je er balletjes van draaien.* Dit gaat het makkelijkst als je je handen een beetje invet. Druk tijdens het maken van de balletjes een amandel in het midden en rol de balletjes vervolgens door de overgebleven geraspte kokos.
  4. Laat ze opstijven in de koelkast en haal ze vlak voor het serveren uit de koelkast om even op temperatuur te komen.

  *Lukt het niet om balletjes te maken omdat het mengsel te slap is? Breng het dan opnieuw aan de kook tot het voldoende ingekookt is.

  Easy he? Enjoy zoetjes! Let me know wat jij van deze kokos beijinhos vond of deel een foto via mijn Facebookpagina, Snapchat (zoetrecepten) of via Instagram met de hashtag #zoetrecepten! LIKE!

  ENJOY ZOETJES! Heb jij deze "Kokos beijinhos" gemaakt? Laat even weten wat je ervan vond of show het resultaat via Instagram (tag me @zoetrecepten) of mijn Facebookpagina. Vind ik leuk! Elke week deel ik het mooiste kiekje via Instagram. XOXO Mariette

  Bekijk ook

  Geef een reactie

  Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

  Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.