Bestel PUUR ZOET nu via deze link voor €24,99!

Dadel vijgen bars met kokoscrème

Zoetrecepten

Speciaal voor een vriendinnetje met een aantal voedsel intoleranties maakte ik deze dadel vijgen bars met kokoscrème en bessen.

Vriendinnetje in kwestie heeft nogal wat cruciale ingrediënten voor fijne taartjes afgezworen. Maarrr, geen paniek in huize van Tuyl. Challenge accepted! Ik ging op zoek naar het perfecte gebakje en vond een recept voor vijgenrepen. Na wat aanpassingen ontstond deze lekkere, kokos-achtige en frisse traktatie: suikervrij, glutenvrij, tarwevrij en lactosevrij. En zoooo lekker! Want dat is vooral belangrijk. Ideaal als toetje of gewoon als een lekker gebakje. Het oordeel: ze had in tijden al niet meer zo een lekker taartje had gegeten. Check, daar doen we het voor.

Ook Thomas dacht er zo over, ik mocht de overgebleven reepjes niet meenemen naar andere vriendinnen de dag erna (sorry chicks). Midnight snack, bij het ontbijt, lunch, tussendoortje en op. Volgende keer toch maar wat meer maken.

 

Zoetrecepten

Dadel vijgen bars met kokoscrème

Door | 30 minuten + opstijftijd | 12 personen

Dit heb je nodig

    BODEM

    • 80 gram amandelmeel
    • 150 gram walnoten
    • 4 el geraspte kokos
    • 200 gram dadels
    • 200 gram gedroogde vijgen
    • 1 tl kaneel

    VULLING

    • 150 gram cashewnoten (een nacht in water geweekt)
    • 250 ml kokosmelk
    • 75 gram geraspte kokos
    • 1 tl vanillepoeder
    • 3 el ahornsiroop
    • blauwe bessen en aalbessen

    En zo doe je het

    1. Week de cashewnoten een nacht voor het maken van de vulling in water. Giet het water af voor gebruik en laat uitlekken.
    2. BODEM. Week de dadels en vijgen 5 – 10 minuten in kokend heet water. Giet ze af en maal ze fijn in de blender.
    3. Voeg vervolgens één voor één de andere ingrediënten voor de bodem toe in de blender en maal het samen tot het een lekker plakkerig geheel is. Roer tussendoor goed om met een lepel, het is vrij sticky. Beleg de bakvorm met bakpapier en druk het mengsel evenredig op de bodem. Zet in de koelkast op op te stijven.
    4. VULLING. Doe de geweekte cashewnoten (stap 1) in de schoongemaakte blender en mix voor twee minuten. Voeg hier vervolgens de kokosmelk, het vanille aroma en de ahornsiroop aan toe en mix voor nog een paar minuten. Voeg tot slot de kokosrasp toe en mix kort, puur zodat het gemengd is. Haal de bodem uit de koelkast en stort de vulling op de bodem. Laat dit voor zeker twee uur opstijven in de vriezer.
    5. Haal minstens een half uur voor serveren uit de vriezer en decoreer met blauwe bessen en aalbessen.
    ENJOY ZOETJES! Heb jij deze "Dadel vijgen bars met kokoscrème" gemaakt? Laat even weten wat je ervan vond of show het resultaat via Instagram (tag me @zoetrecepten) of mijn Facebookpagina. Vind ik leuk! Elke week deel ik het mooiste kiekje via Instagram. XOXO Mariette

    Bekijk ook

    8 antwoorden op “Dadel vijgen bars met kokoscrème

    1. ik heb NIHIL idee wat ik verkeerd doe maar ik krijg telkens van die platte dingen die nergens op lijken , nu heb ik het voor de vierde en laatste maal ook zonder vijgen en dadels gedaan want ik lust die eigenlijk niet zo graag , zeker niet met de combinatie , ik vind het zonder lekker maar opnieuw een platte boel alsof ik er met m’n auto ben overgereden , slechts moes , maar wel hele goeie van smaak toch dan -_- , hoe komt het dat het bij mij niet eens aan elkaar wil blijven als ik echt letter per letter alle instructies opgevolgd heb ?? 🙁 dag 2 inmiddels want als ik iets wil dan moet ik dat op de een of andere manier ook zo krijgen , ik kan het niet hebben dat het blijft mislukken , ben pas nieuwe siroop gaan halen speciaal voor deze en ook mijn passwoord van facebook weer gevraagd om fotos te delen op je pagina en dan krijg ik plots dit weer ?? enige hulp / tips , verklaring zou welkom wezen Marietteje , aub ? dank je alvast voor het heerlijke recept ! Ik kan alle ingredienten verteren doch ik heb de milde versie van de ziekte van Cröhn waardoor verteren altijd moeilijk is en dit best een aanrader is , althans als het me lukt toch … tweede pakje amandelpoeder erbij …..liefs , V.

      1. Hoi Vicky, wat gek! Heb je de andere keren bij de bodem wel de dadel en vijgen toegevoegd? Want die zorgen ervoor dat het geheel (aan elkaar) blijft plakken. Supervervelend dat het elke keer niet lukt, misschien waag ik er binnenkort een video aan 🙂 Groetjes, Mariette

    2. Hi! Kan ik dit recept ook een paar dagen van te voren maken? Bijvoorbeeld door het te laten opstijven in de koelkast ipv in de vriezer? Aangezien het dan langer nodig heeft om op te stijven en het in de koelkast niet kan bevriezen.. zou ik het donderdag al kunnen maken?

      Ik wil dit recept voor een feest maken, maar daarnaast ga ik nog veel meer bakken dus probeer ik mijn tijd zo efficient mogelijk in te delen zodat niet alles op het laatste moment hoeft.

      Dankjewel!

    Geef een reactie

    Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

    Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.