Chocolade mueslirepen

Zoetrecepten

Negen van de tien keer zit het wel goed als er chocolade door het baksel gaat. Dat bleek ook toen Mariette jullie via Instagram vroeg wat er in ieder geval in een lekkere mueslireep moest zitten. Er was één ingrediënt dat iedereen noemde. Juist. Chocola!

Daarom als variatie op de mueslirepen ook nog een variant met een bovenlaag van chocolade.

Chocolade noten mueslirepen

Zoetrecepten

Chocolade mueslirepen

Door | 30 minuten | 12 personen

Dit heb je nodig

 • 200 gram havermout
 • 300 gram noten
 • 100 gram gedroogde cranberries / rozijnen
 • 200 gram amandelboter
 • 300 milliliter honing

Topping

 • 150 gram chocolade
 • 75 milliliter melk
 • Cacaonibs

En zo doe je het

 1. Gebruik een springvorm of kleine ovenvorm van ca 20 cm doorsnede en leg bakpapier op de bodem van de vorm.
 2. Hak de noten (bijv. amandelen,  hazelnoten, pistachenoten) grof. Meng dit met samen met de cranberries/rozijnen en de havermout.
 3. Roer de amandelboter* zacht in een pannetje op laag vuur en voeg de honing direct toe. Roer door tot de amandelboter en de honing goed gemengd zijn. Haal de pan van het vuur en roer het havermoutmengsel erdoor.
 4. Smeer het mengel in de vorm aan en druk mooi plat met een lepel. Laat even opstijven in de koelkast.
 5. Topping. Giet de melk in een klein pannetje en laat het warm worden op de laagste stand op je fornuis tot ze goed heet is. Haal dan van het vuur en voeg de chocolade in kleine stukjes toe en roer tot het volledig is opgenomen. Je chocoladetopping is klaar. Verdeel mooi over de opgesteven muesliplak en strooi de cacaonibs erover. Stukjes noot, havermout of iets anders met een crunch kan ook. Zet weer in de koelkast om (sneller) op te stijven.
 6. Chocoholicproof! Snijd het vervolgens in mooie repen als het mengsel opgesteven is.

*Benieuwd naar amandelboter? Deze kun je makkelijk halen bij de biowinkel. Maar eigenlijk is het niet meer of minder dan witte ongezouten amandelen hakken voor ca 10 minuten totdat het mengsel een pasta wordt en erna een olie-achtige substantie (denk aan: pindakaas). Een makkelijk alternatief? Pindakaas smaakt iets sterker maar heb ik altijd in de kast staan.

Enjoy lieve zoetjes! Heb jij de repen gemaakt? Deel dan een foto via Instagram , Snapchat (zoetrecepten) of Facebook! Vinden we leuk!

ENJOY ZOETJES! Heb jij deze "Chocolade mueslirepen" gemaakt? Laat even weten wat je ervan vond of show het resultaat via Instagram (tag me @zoetrecepten) of mijn Facebookpagina. Vind ik leuk! Elke week deel ik het mooiste kiekje via Instagram. XOXO Mariette

Bekijk ook

6 antwoorden op “Chocolade mueslirepen

 1. Ziet er lekker uit! Ook zonder de chocolade 😉

  Er ontbreken echter wel wat ingredienten bij de benodigdheden die wel in de instructies worden vermeld.