Op zoek naar een heerlijk gezond tussendoortje of lekker baksel met hazelnootmeel? Dan zijn deze vegan, healthy hazelnoot-perenblondies met koffiesmaak vast wat voor jou.
Hiii bewuste zoetjes. Ik heb weer een lekker verantwoord tussendoortje voor jullie uitgewerkt! Healthy hazelnoot-perenblondies met koffiesmaak. Echt een geweldig lekkere smaakcombinatie: hazelnoot, peer en koffie. Ook als je geen koffie lust, zoals ik, maar wel van een zachtere koffiesmaak houdt. Er zit natuurlijk geen lading suiker of boter in deze blondies en de structuur komt daardoor in de buurt van een soort smeuïge (vegan!) cake, die ook heel goed samengaat met een laagje kokosslagroom. Dan is het meteen een echte traktatie.
Misschien valt het je op dat ik alwéér een recept met hazelnootmeel heb gemaakt, net zoals het appel-perentaartje met een volkoren hazelnootkorst van twee weken geleden. Om de een of andere reden had ik een ongelofelijke voorraad hazelnoten in huis en heb ik daar potten vol met hazelnootmeel van gemaakt, heer-lijk. Als je het niet in huis hebt (of wilt maken), dan kun je het ook goed vervangen door amandelmeel. Deze peren-hazelnootblondies met koffiesmaak zijn trouwens geïnspireerd op een ander recept dat al online staat, appel-amandelblondies. Mocht je op zoek zijn naar een andere smaakcombinatie.
Ohh hij ziet er zo lekker uit! Kan ik voor de kokosolie ook gewoon plantaardige margarine of olie gebruiken? Anders moet ik nog even een pot halen 🙂
Olie/margarine kan denk ik wel, maar dan wordt het wel wat cake-achtiger!
Het smaakt goed! Ik had toevallig een tijdje geleden een paar zakjes hazelnootmeel ingeslagen bij de Aldi en het is nu niet lang meer houdbaar. Dus ik ben blij met jouw recepten met hazelnootmeel! Het appel perentaartje zal ik binnenkort ook uitproberen. Ik heb in deze blondies banaan gebruikt i.p.v. peer en lactosevrije yoghurt. Ik vroeg mij nog af welke oploskoffie jij hebt gebruikt, welk merk, en uit een pot of zakjes?
Fijn om te lezen! You’re in for a treat met het appel-peren taartje ;). Ik gebruikte hier oplospoeder van espresso van Nescafe. In losse portie zakjes omdat we verder geen oploskoffie gebruiken.
Wat een super recept ! Heerlijk om te maken deze dagen !
Zelf heb ik nog een toffe tip gevonden voor in deze corona tijden. (kijk eens online via https://www.kupino.nl/folders/lidl) Hier vind je handig en snel goede ingredienten bespaart veel ! (en is handig als huiswerk voor de kleintjes die thuis zitten 🙂
#staystrong
Wat een goeie! Dankjewel!
Dat ziet er lekker uit! En een leuke afwisseling voor de appel-amandel blondies die ik regelmatig maak 🙂 ik vroeg me af of de havermeel eventueel vervangen kon worden door speltmeel?
Groetjes,
Andrea
Dat heb ik nog niet geprobeerd! Ik denk dat het prima kan, maar dan krijg je eerder een soort cake (notenmeel maakt zo lekker smeuïg en voegt smaak toe).
Hoe healthy is dit? Dieetwaardig?
Het hangt er maar net vanaf waar je dieet op gebaseerd is! Het is voedzaam en vullend, met weinig suiker. Maar het is bijvoorbeeld niet koolhydraatarm etc.