Bestel PUUR ZOET nu via deze link voor €24,99!

Vegan mango kokostaartje

Zoetrecepten

Een vegan mango kokostaartje, met een bodem van dadels en amandelen, een romige kokosvulling en een frisse topping van verse stukjes mango. Veganlover of niet, dit mango kokostaartje moet je echt eens proberen!

Met een vriendin verzorgde ik in januari het jaarlijkse nieuwjaarsdiner voor vrienden. Ik had als voorstel twee menu’s opgesteld: een Italiaans en een Aziatisch menu, uiteraard met twee bijbehorende toetjes. Het Italiaanse menu had als potentieel toetje een amaretto taart. Aziatische toetjes vind ik altijd lastiger en een spekkoek had ik al eens gemaakt, dus bedacht ik dit mango kokostaartje.

Uiteindelijk kozen we voor het menu in Italiaanse stylo, maar oh my dit mango kokos schreeuwde mijn naam! Niet lang na het diner probeerde ik het kokostaartje uit en ze stelde mij niet teleur. De vulling doet denken aan een Raffaello (weet je welke ik bedoel? Het witte zusje van de ferrero’s) en dat in combinatie met een mango topping is simpelweg gewoon gigantisch onweerstaanbaar lekker.

vegan mango kokostaartje

 

vegan mango kokostaartje

Zoetrecepten

Vegan mango kokostaartje

Door | 45 minuten | 10 personen

Dit heb je nodig

    • 200 gram dadels
    • 120 gram amandelen
    • 150 gram ongebrande cashewnoten
    • 250 milliliter kokosmelk
    • 2 eetlepels agavesiroop
    • 2 eetlepels kokosolie
    • 1 theelepel limoensap
    • 100 gram geraspte kokos
    • 1 rijpe mango

    En zo doe je het

    1. Laat de cashewnoten voor 4 uur weken in water, voor je begint met de bereiding van de vulling.
    2. Voor de bodem: week de dadels 10 minuten in heet water, lek ze hierna goed uit. Hak ondertussen de amandelen grof in de blender en zet even opzij in een bakje. Doe de uitgelekte dadels in de blender en maal fijn, voeg dan de gehakte amandelen en 50 gram kokos hier aan toe en roer door tot het een goed gemengd, lekker en plakkerig goedje is.
    3. Bekleed de bodem van een 20 cm bakvormpje met bakpapier en doe hier het plakkerige dadelgoedje in. Druk het geheel aan met een (vochtige) lepel totdat de bodem volledig bedekt is en strak eruit ziet. Zet dan in de koelkast om op te stijven.
    4. Voor de vulling: doe de uitgelekte cashewnoten in de (schoongemaakte) blender en maal in een aantal minuten fijn samen met de kokosmelk. Voeg dan ook de agavesiroop, kokosolie, het limoensap en de overige 50 gram geraspte kokos er doorheen en mix het geheel nog kort door. Proef even of je het zoet genoeg vindt, anders kun je nog een eetlepel agavesiroop erdoor mixen. Stort het geheel op de bodem en laat een aantal uur of een nacht opstijven voor je het serveert.
    5. Vlak voor het serveren maak je de mango schoon, snijd je deze in kleine blokjes en versier je de bovenkant van het taartje ermee. Dit smaakt het lekkerst met een lekkere rijpe mango.
    ENJOY ZOETJES! Heb jij deze "Vegan mango kokostaartje" gemaakt? Laat even weten wat je ervan vond of show het resultaat via Instagram (tag me @zoetrecepten) of mijn Facebookpagina. Vind ik leuk! Elke week deel ik het mooiste kiekje via Instagram. XOXO Mariette

    Bekijk ook

    21 antwoorden op “Vegan mango kokostaartje

    1. Hoi,

      Dit ziet er super lekker uit!! Ik ben dol op raffaelo dus ben erg benieuwd. Ik ga het dit weekend nog maken. Ik heb alle ingrediënten in huis gehaald.
      Ik heb alleen een springvorm van 18 cm dus dan wordt het taartje wat dikker. Dat is geen probleem denk ik?

      Nogmaals wat een mooie foto’s maak je van alle baksels 😀

    2. Het ziet er heerlijk uit! Kan je de cashewnoten ook vervangen voor iets anders? Onze zoon is er allergisch voor (cashewnoten en pistagenoten)

      1. Oei lastig. Je zou een kokosyoghurt kunnen gebruiken en kunnen combineren met wat gelatine om hem op te laten stijven, maar dan is ‘ie niet vegan meer. Misschien kun je de cashews vervangen door ongebrande en blanke amandelen? Dit heb ik zelf alleen nog niet geprobeerd.

    3. Het taartje ziet er heerlijk uit.
      Hij staat op het menu voor 2e kerstdag.
      Zou je kunnen zeggen hoe lang ik dit taartje in de koelkast kan bewaren (zonder de mango topping erop)?

    4. Deze wil ik gaan maken maar ik zit een beetje met die “2 eetlepels kokosolie” in mijn maag…. hoeveel is 2 eetlepels? is dat een eetlepel met een kop erop? of afgestreken? en ik neem aan dat je de kokokolie bedoelt waar je ook in kunt bakken? 🙂 alvast bedankt! 🙂

    Geef een reactie

    Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

    Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.