Bestel PUUR ZOET nu via deze link voor €24,99!

Pindakaas-chocolade bananencake

Zoetrecepten

Suikervrije challenge of niet, het is in het weekend altijd tijd to treat yo self. En daar gaat deze pindakaas-chocolade bananencake je ultiem bij helpen.

Ik begrijp eigenlijk niet waarom ik dit nog niet eerder bedacht heb, want ik ben GEK op bananencake, pindakaas én op chocolade. Absoluut geen probleem dat ik deze combinatie nu pas heb uitgeprobeerd, want ik kon wel een feel good baksel gebruiken. Het gemis van mijn dagelijkse dosis chocolade is meteen weg na een plak van dit vullende en verantwoorde tussendoortje! Ook heel fijn als ontbijt trouwens. En helemaal lactosevrij én glutenvrij!

Het is een gezondere remake op mijn chocolade bananencake (en die was al pretty healthy, kun je nagaan), omdat ik de olie en een deel van de dadels achterwege heb gelaten. Voel je vrij om wat dadels toe te voegen als je wel een zoeter resultaat wilt!

Pindakaas-chocolade bananencake

Pindakaas-chocolade bananencake

Zoetrecepten

Pindakaas-chocolade bananencake

Door | 20 minuten + baktijd | 15 personen

Dit heb je nodig

    • 100 gram zachte dadels
    • 4 flinke, rijpe bananen
    • 3 eieren (L)
    • 150 gram amandelmeel
    • 75 gram cacaopoeder
    • 1,5 tl bakpoeder
    • 6 el Pindakaas

    En zo doe je het

    1. Snijd de meest rechte banaan in de lengte doormidden, snijd twee lange plakken (voor de topping) en leg even opzij. Beleg ondertussen een cakevorm van 30 cm met bakpapier en verwarm de oven voor op 175 graden.
    2. Ontpit de dadels en week in kokendheet water. Giet daarna af.
    3. Pureer alle bananen fijn. Hou vier eetlepels gepureerde banaan in een los bakje apart. Pureer de rest van de banaan fijn met de dadels.
    4. Doe het gepureerde dadel-banaanmengsel in een beslagkom en mix de eieren erdoor. Mix vervolgens ook het amandelmeel, de cacaopoeder, het bakpoeder en een flinke snuf zout mee.
    5. Giet de helft van het beslag in de cakevorm. Meng de eetlepels pindakaas met de vier el gepureerde banaan en verdeel dit over het beslag in de cakevorm. Giet de rest van het beslag eroverheen en top af met de plakken banaan.
    6. Bak de pindakaas-chocolade bananencake in max. 45 minuten gaar in de oven (niet te lang, want dan wordt de pindakaasvulling droog).
    ENJOY ZOETJES! Heb jij deze "Pindakaas-chocolade bananencake" gemaakt? Laat even weten wat je ervan vond of show het resultaat via Instagram (tag me @zoetrecepten) of mijn Facebookpagina. Vind ik leuk! Elke week deel ik het mooiste kiekje via Instagram. XOXO Mariette

    10 antwoorden op “Pindakaas-chocolade bananencake

    1. Dat ziet er jummie uit!!
      Vraagje..
      De pindakaas die moet worden toegevoegd, moet dat zelfgemaakte zijn zoals naar verwezen wordt in het recept of kan dat ook gewoon Calvé zijn?

    Geef een reactie

    Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

    Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.