Bestel PUUR ZOET nu via deze link voor €24,99!

Energieboost: gezonde havermoutrepen

Zoetrecepten

Als je de hele dag achter een computer zit, krijg je snel zin in wat lekkers. Ik denk sowieso al veel aan eten, maar zeker als ik de hele dag op mijn kont zit en naar een computerscherm staar. Op mijn werk leggen ze crackers of sultana’s voor ons klaar. Maar er staat ook een snoeppot, met bounty’s, twixjes, marsjes en andere snoepjes. Lastige keuze.. Not. Omdat er teveel bounty’s sneuvelen probeer ik steeds meer gezonde recepten uit. Ik kan mijn zoete snackmomenten niet overslaan (nee, dat is echt geen optie), maar ik kan ze wel gezonder maken.

Het resultaat? Deze gezonde havermoutrepen! Een bewuste zoete snack, zonder boter of suiker, waar je ook een echte energyboost van krijgt. Je kunt ze op veel verschillende manieren maken. Ik heb lijnzaad, zonnebloempitten, een gemengde notenmix en cranberries gebruikt. Maar je kunt ook andere soorten zaden, noten of gedroogd fruit, zoals abrikozen, gebruiken. Zelf ben ik dol op de smaak van deze zoete gedroogde cranberries in combinatie met de havermoutvlokken. Wat is jouw favo combo?

Tip: vries de havermoutrepen in en doe elke ochtend een reep in je tas voor je naar werk of studie gaat. Tegen de tijd dat je hem op wilt eten is hij ontdooid en nog lekker vers.

Zoetrecepten

Energieboost: gezonde havermoutrepen

Door | 30 minuten | 15 personen

Dit heb je nodig

    • 1 grote banaan
    • 75 ml vers sinaasappelsap
    • 2 eetlepels kokosolie
    • 2 eetlepels ahornsiroop
    • 75 gram grofgehakte noten (bv. hazelnoten)
    • 75 gram zaden (lijnzaad, zonnebloempitten etc.)
    • 125 gram grof gehakte cranberries of ander gedroogd fruit
    • 150 gram havermoutvlokken

    En zo doe je het

    1. Bekleed de bakvorm met bakpapier. Verwarm de oven voor op 200 graden.
    2. Neem een kom en pureer de banaan erin.
    3. Zet een steelpannetje op het vuur en meng hier het sinaasappelsap, de honing en de kokosolie in. Laat dit een beetje afkoelen en giet het bij de gepureerde banaan.
    4. Wanneer je zonnebloempitten gebruikt, kun je deze ook het beste wat fijner hakken. Voeg nu de zaden, de grofgehakte noten, de havermoutvlokken en de gedroogde cranberries toe aan het banaanmengsel.
    5. Meng het geheel goed en verdeel het over het bakblik. Het maakt niet uit wanneer het bakblik/de ovenschaal te groot is, het mengsel blijft goed op zijn plek zoals je zult zien.
    6. Bak de havermoutkoek nu in 25 minuten gaar, tot de bovenkant mooi bruin wordt. Laat even afkoelen en snijd hierna in repen.
    ENJOY ZOETJES! Heb jij deze "Energieboost: gezonde havermoutrepen" gemaakt? Laat even weten wat je ervan vond of show het resultaat via Instagram (tag me @zoetrecepten) of mijn Facebookpagina. Vind ik leuk! Elke week deel ik het mooiste kiekje via Instagram. XOXO Mariette

    Bekijk ook

    17 antwoorden op “Energieboost: gezonde havermoutrepen

    1. Ik heb deze repen vanmiddag gemaakt. Ik heb havervlokken gebruikt en toen de repen klaar waren zag ik op de verpakking dat ik de vlokken voor gebruik had moeten koken? Is dit noodzakelijk? Dacht zelf van niet ..

    2. Heerlijk, bij gebrek aan genoeg noten schep amandelmeel toegevoegd, en ik had bio havermout met kokos van de action.
      Echt voor herhaling vatbaar.

      Tnx 😀

    3. Ik heb hem nu 2 keer gemaakt en de tweede keer heb ik de cranberry’s van te voren in warm water geweekt en fijngemalen met de blender. Daardoor zijn de reepjes wat zachter, dat vind ik zelf nog lekkerder! 🙂

    4. Hey, ik heb de repen gisteren gemaakt. De helft is nu al op (heb wat uitgedeeld en kreeg enkel lof voor de repen, is dus een superlekker recept).
      Hoe lang kan je ze bewaren en hoe bewaar je ze het best?
      Nu zitten ze in een goed afsluitbare plastic doos en ik was van plan om ze +- 3 à 5 dagen te bewaren (ze zijn al bijna op dus ik denk niet dat ze 3 dagen zullen halen)

    Geef een reactie

    Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

    Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.