Bestel PUUR ZOET nu via deze link voor €24,99!

HALLOWEEN RED VELVET CAKE

Halloween red velvet cake

Halloween feestje op de planning of op zoek naar een toepasselijke thema verjaardagstaart? Dan mag deze knaller van een Halloween Red Velvet Cake niet ontbreken op het menu!

Op deze sweet friday (tijdens het cheesecake thema) even geen letterlijke cheesecake, maar een goddelijke Halloween red velvet cake met een romige cheesecake frosting. Want wat doe je als Hands off my chocolate opeens met de intens chille nieuwe red velvet chocolade komt? YES, er een epic taart mee maken! En omdat het bijna Halloween is, past deze taart met bloederige botjes van wit fondant daar natuurlijk wel ultiem goed bij. En lees vooral ook even verder door, want jij kunt een chocolaty pakket winnen!

Deze red velvet cake is wat lichter van smaak dan mijn vorige, maar heeft daardoor wel echt een goede rode kleur. Voor een extra epic effect kun je het beslag verdubbelen en het in twee bakvormen afbakken. Dan wordt je taart nog hoger, met vier toffe lagen red velvet! Let op dat je dan niet 2x de hoeveelheid cream cheese frosting maakt, maar 3x.

Nog meer Halloween inspiratie? Check dan mijn chocolade spookjestaart!

HANDS OFF MY CHOCOLATE WINNEN
Ok, ik waarschuw je. Die nieuwe smaken van Hands off my chocolate zijn echt intens lekker. Daarom wil ik jullie natuurlijk ook mee laten genieten en mag ik een pakket met AL HUN SMAKEN weggeven! Je ziet ze hieronder. Laat in een reactie op Instagram of Facebook achter wélke smaak jou het lekkerst lijkt en daaruit zal ik over een week de gelukkige winnaar trekken.

Halloween red velvet cake

Zoetrecepten

HALLOWEEN RED VELVET CAKE

Door | 120 minuten + baktijd | 12 personen

Dit heb je nodig

RED VELVET CAKE

  • 260 gram witte suiker
  • 200 gram gezeefde bloem
  • 180 ml karnemelk
  • 100 gram boter
  • 3 eieren
  • 1 el (15g) cacaopoeder
  • 3 tl gel rode kleurstof
  • 2 tl appelciderazijn
  • 2 tl baking soda
  • 2 tl vanille extract
  • 1 tl bakpoeder
  • 1 tl zout

DECORATIE

En zo doe je het

  1. Verwarm de oven voor op 175 graden. Beleg een springvorm van 20 cm met bakpapier en vet verder in met een spray.
  2. Meng bloem bakpoeder, een tl zout en het cacaopoeder in een kom. Zet even opzij.
  3. Klop de boter in een andere (grote) kom zacht, tot deze lichter van kleur wordt. Voeg dan de suiker toe en klop het geheel luchtig.
  4. Voeg de eieren tijdens het mixen een voor een toe aan het botermengsel, samen met het vanille extract. Mix tot het een egale massa is.
  5. Meng in een losse maatbeker de karnemelk en kleurstof samen. Neem dan het eiermengsel weer en zet de mixer op een lage stand. Voeg eerst een deel van het bloemmengsel toe, dan de karnemelk en hierna de rest van het bloemmengsel. Laat goed mengen en schraap de randen van de kom steeds goed schoon met een spatel.
  6. Mix het azijn en baking soda samen in een kopje, let op dit gaat flink bruisen! Voeg het dan snel toe aan je beslag en mix enkele seconden tot het is opgenomen.
  7. Giet het beslag in de bakvorm en bak in 35-40 minuten gaar in de voorverwarmde oven. Check met een caketester of de cake gaar is na de baktijd.
  8. Laat de cake volledig afkoelen voor je verder gaat. Snijd met een scherp mes de bovenkant van de taart tot het vlak is. Dit verkruimel je en gebruik je later als decoratie van de taart. Snijd de cake doormidden in twee gelijke delen.
  9. Bereid de cream cheese frosting volgens dit recept.
  10. Leg de onderste cakelaag op een bord of plateau en besmeer de bovenkant met 1/3e deel van de frosting. Neem 1/3 deel van de red velvet chocolade reed en snijd in niet al te grote stukjes. strooi dit over de frosting,
  11. Leg de andere cakelaag erbovenop en smeer de cake in z’n geheel af. Strooi de red velvet kruimels over de bovenkant van de taart en maak verder af met stukjes resterende Hands off my chocolate red velvet chocolade!
  12. Gooi al je creativiteit nog even op dat stuk witte fondant en klei er wat zoete botten van. Plak deze tegen de zijkant van de cake  en bespetter met bosbessensiroop voor een bloederig Halloween effect.

TIP: als je nog verder los wil met de red velvet chocolade kun je ook voor TWEE repen gaan. Smelt de extra reep dan au bain-marie en nadat je de taart hebt afgesmeerd laat je de gesmolten chocolade er als ‘drip effect’ vanaf druipen. Hier plak je de fondantbotjes dan tegenaan en op de bovenkant de cake kruimels etc.

ENJOY ZOETJES! Heb jij deze "HALLOWEEN RED VELVET CAKE" gemaakt? Laat even weten wat je ervan vond of show het resultaat via Instagram (tag me @zoetrecepten) of mijn Facebookpagina. Vind ik leuk! Elke week deel ik het mooiste kiekje via Instagram. XOXO Mariette

Bekijk ook

2 antwoorden op “HALLOWEEN RED VELVET CAKE

  1. Zoooo, dit is echt de ultieme Halloween taart Mariette! En aangezien heel binnenkort een van mijn spookjes jarig is, zou ik haar graag verblijden met deze creatie! Ik ken de nieuwe red velvet smaak van Hands Off My Chocolate nog niet, met de nadruk op “nog”!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.