Bestel PUUR ZOET nu via deze link voor €24,99!

Snelle chocolade abrikoosjes

Zoetrecepten

Ik zit in een gedroogde abrikozen fase. De abrikoos is mijn favoriete gedroogde fruitje op dit moment.

Ook je favorieten gaan wel eens vervelen, dus bedenk je manieren waarop ze nóg lekkerder zijn. Met een beetje extra pure chocolade en wat gehakte nootjes, kokosrasp of havermout bijvoorbeeld. Hele snelle chocolade abrikoosjes! Yi-ya-yum.

Wist je dat dit ook een hele goede manier is om een restantje gesmolten pure chocolade op te maken? Vaak hou je een beetje over als je het voor andere recepten nodig hebt en weggooien is ZONDE. Want chocola. En eten moet je nooit weggooien als je het mij vraagt. Er valt altijd iets leuks mee te bedenken!

Zoetrecepten

Snelle chocolade abrikoosjes

Door | 5 minuten | 1 personen

Dit heb je nodig

  • Handje gedroogde abrikozen
  • Extra pure (vegan) chocolade

  TOPPINGS

  • Amandelen
  • Havermout
  • Geraspte kokos

  En zo doe je het

  1. Smelt de pure chocolade au bain-marie of gebruik een restantje chocolade dat je al had gesmolten.
  2. Zet een bordje klaar waar je de chocolade abrikoosjes op kunt leggen.
  3. AMANDEL. Leg een amandel op de gedroogde abrikoos en dip dit tot de helft van de abrikoos in de pure chocolade. Leg op het bordje om uit te harden en herhaal voor het gewenste aantal abrikozen.
  4. HAVERMOUT/KOKOS. Doe wat van de toppings in een bakje. Dip de abrikoos in de gesmolten chocolade en daarna in het bakje met toppings. Leg op het bordje om uit te harden en herhaal voor het gewenste aantal abrikozen.

  BEWAREN: Deze snelle chocolade abrikoosjes kun je prima voor één of twee weken voorbereiden en dan heb je elke dag een lekker klein snackje.

  ENJOY ZOETJES! Heb jij deze "Snelle chocolade abrikoosjes" gemaakt? Laat even weten wat je ervan vond of show het resultaat via Instagram (tag me @zoetrecepten) of mijn Facebookpagina. Vind ik leuk! Elke week deel ik het mooiste kiekje via Instagram. XOXO Mariette

  2 antwoorden op “Snelle chocolade abrikoosjes

  Geef een reactie

  Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

  Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.