Reserveer PUUR ZOET nu via deze link voor €24,99!

Pindakaas rijstrepen

Pindakaas rijstrepen

Pindakaas! Ik ben er gek op. Toen ik het boek Pindakaas van Saskia Lelieveld en Marije Sietsma in handen kreeg zag ik alle kans om los te gaan met mijn favoriete broodbeleg. De eerste try-out was met deze pindakaas rijstrepen.

Je zou denken dat het maken van nieuwe variaties op snacks en mueslirepen wel een keer gaat vervelen. Not! En deze snacks zijn zó eenvoudig te maken. Bovendien zul je de meeste ingrediënten makkelijk in huis hebben of even snel halen. Het kost max, 10 minuutjes om ze te maken en ze zijn het meer dan waard. Beloofd!

Wij zijn fan van deze pindakaas rijstrepen. Wel deden we er iets meer cranberry’s in én voegden we wat zoutflakes toe, dat haalt de smaak echt omhoog.

Pindakaas rijstrepen

Zoetrecepten

Pindakaas rijstrepen

Door | 10 minuten | 12 personen

Dit heb je nodig

  • 150 gram pindakaas
  • 150 gram honing
  • 40 gram rijstwafels
  • 60 gram cranberry’s
  • 60 gram pompoenpitten
  • 60 gram zonnebloempitten
  • ½ tl grof zeezout

En zo doe je het

  1. Verwarm de oven op 135 graden en vet een (siliconen) muffinbakvorm in.
  2. Doe de pindakaas en de honing in een kleine pan en verhit zodat de pindakaas vloeibaar wordt. Meng goed.
  3. Verkruimel de rijstwafels en doe ze samen met de cranberry’s, pitten en zoutflakes in een kom en hussel door elkaar.
  4. Giet het pindakaas-honingmengsel hier overheen en roer goed door.
  5. Vul elke muffinvorm met een schep van het mengsel en druk stevig aan. Bak tot de bovenkant krokant is. Het boek gaf 10 minuten aan, maar wij bakten ze 20 minuten. Let op dat ze niet verbranden!
ENJOY ZOETJES! Heb jij deze "Pindakaas rijstrepen" gemaakt? Laat even weten wat je ervan vond of show het resultaat via Instagram (tag me @zoetrecepten) of mijn Facebookpagina. Vind ik leuk! Elke week deel ik het mooiste kiekje via Instagram. XOXO Mariette

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *