Bestel PUUR ZOET nu via deze link voor €24,99!

Roze rabarberlimonade

roze rabarberlimonade

Gek op roze? Shake hands! Deze toffe rabarbersiroop met frambozen en rozenwater springt eruit in kleur en smaak.

Rabarber heeft altijd wat suiker nodig om het zuurtje te combineren. In dit recept gebruik je hem ongeschild zodat de kleur van de siroop mooi roze wordt. Rozenwater en frambozen geven de siroop een eigen tint. Je hebt wat geduld nodig, de smaken hebben een paar dagen nodig om in te trekken voordat je siroop klaar is voor gebruik. Maar dan is deze limo perfect voor je ‘pink party’!

Dit is trouwens nog een recept uit het boek LIMONADE, die je misschien nog kent van de venkellimonade eerder deze maand. Een review vind je onder de foto.

roze rabarberlimonade

Review Limonade boek

REVIEW LIMONADE – THE HOLY KAUW COMPANY
Het boek start met 5 soorten dranken die de basis vormen; siropen en ijsthee en is ingedeeld naar smaaksensatie; zoet, fris, zuur, kruidig, pittig en ijs. Bij elk recept wordt aangegeven bij welk type gerecht het past en waarom. Voorbeeld bij de ‘rise & shine, een mocktail afgeleid van de klassieke Tequila Sunrise- lekker bij een uitgebreid ontbijt of bij een couscoussalade met arabische specerijen, verse kruiden en feta.’ Spontaan kreeg ik niet alleen trek in het drankje, maar ook in de food suggesties die werden gedaan.

Als eerste probeerde ik een ‘easy starter’ uit (want: thuis nogal wat voorzichtige types). Het werd ‘the green lizzard’, een alcoholvrije versie van de mojito, ofwel spa met limoensap, komkommer en munt. Braaf maakte ik het ‘bij een pittig gerecht zoals een mexicaanse bonenschotel’. Niet alleen qua smaak was fris, ook de uitvoering was feestelijk.

Twee redenen waarom je dit boek leuk vindt om aan te schaffen of cadeau te geven (voor 16,99 via deze link):

  • Een heel tof alternatief voor een wijntje of cocktail als aperitief of begeleiding bij een etentje.
  • Heel originele recepten waarin veel gebruik gemaakt wordt van (verse) kruiden maar je ook geleerd wordt om zelf basics als tonic (‘toni c’) te maken.

AUTEURS: The Holy Kauw Company | FOTOGRAAF: Hanke Arkenbout | UITGEVERIJ: Snor | April 2018 | Paperback

Deze review is mede mogelijk gemaakt door uitgeverij Snor.

Zoetrecepten

Roze rabarberlimonade

Door | 10 minuten + 2 dagen + 6 dagen in de koelkast voor gebruik | 20 personen

Dit heb je nodig

  • 350 gram rabarber, in smalle stukjes
  • 350 gram frambozen
  • 250 gram rietsuiker
  • 120 ml honing
  • 250 ml appelciderazijn
  • 1 el rozenwater

AFMAKEN MET:

  • Bruiswater
  • Ijsblokjes

En zo doe je het

  1. Doe de rabarber en frambozen in een grote brandschone pot die goed afgesloten kan worden. Doe de suiker erbij en kneus de frambozen met een houten lepel.
  2. Sluit de pot af en zet 2 dagen in de koelkast. Schud regelmatig zodat de suiker goed oplost.
  3. Giet de siroop na twee dagen door een zeef. Druk het vruchtvlees goed aan zodat je alle siroop erdoor krijgt. Doe de siroop terug in de pot en voeg de honing, azijn en rozenwater toe. Zet de shrub terug in de koelkasten laat tenminste 6 dagen staan.
  4. Schud de siroop nog een keer goed door voor gebruik.
ENJOY ZOETJES! Heb jij deze "Roze rabarberlimonade" gemaakt? Laat even weten wat je ervan vond of show het resultaat via Instagram (tag me @zoetrecepten) of mijn Facebookpagina. Vind ik leuk! Elke week deel ik het mooiste kiekje via Instagram. XOXO Mariette

Bekijk ook

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.