Bestel PUUR ZOET nu via deze link voor €24,99!

Ontbijt ijslolly’s met rood fruit en granola

Ontbijtijsjes met rood fruit en granola

Begin je dag lekker koel met deze ontbijt ijslolly’s met rood fruit en granola. Prep now, enjoy tomorrow!

Met deze hittegolf is het ijs niet aan te slepen. Ijs voor ontbijt, ijs als tussendoortje, ijs als toet. Kom maar door! Deze ontbijt ijslolly’s met rood fruit en granola kunnen prima als ontbijt, maar natuurlijk ook gewoon als tussendoortje of toetje. Als je zelf nooit een of twee theelepeltjes agavesiroop of suiker door je ontbijt mengt zijn ze misschien een tikje ongezonder, maar alsnog een fijne zomerse variatie op je bakje kwark. Maak ze met kokosyoghurt en dan zijn ze ook nog eens lactosevrij en vegan.

Ik spotte dit recept bij That healthy kitchenen mocht haar recept en foto’s hier op Zoetrecepten delen. Haar recept was weer geïnspireerd op het recept van blogster Share love not secrets. Twee hele fijne blogs met gezondere recepten en mooie fotografie! #tip

Ontbijtijsjes met rood fruit en granola

Zoetrecepten

Ontbijt ijslolly’s met rood fruit en granola

Door | 30 minuten + koeltijd | 6 personen

Dit heb je nodig

  • 60 gram granola 
  • 3 EL agavesiroop
  • 280 ml (kokos)yoghurt
  • 150 gram rood fruit
  • 4 EL water

En zo doe je het

  1. Meng de granola (die maak je via dit recept) met 1 el agavesiroop in een kom. Zet opzij.
  2. Meng in een aparte kom de (kokos)yoghurt met 1 el agavesiroop. Zet ook opzij.
  3. Meng in een steelpannetje het rode fruit (ik gebruikte frambozen) met 1 el agavesiroop en 4 eetlepels water. Laat het 10 minuten op laag vuur sudderen. Het wordt dikker naarmate het afkoelt, dus maak je geen zorgen als het er nog vloeibaar uitziet.
  4. Giet de frambozensaus in een kom en laat 5-10 minuten afkoelen.
  5. Neem je ijsjesvorm en vul ze met kokosnootyoghurt en frambozensaus. Ik maak graag een gemarmerd effect door een eetlepel yoghurt af te wisselen met een eetlepel frambozensaus. Als alle mallen gevuld zijn verdeel je de granola over de bovenkantje (de onderkant dus eigenlijk) en plaats je de ijslollystokjes.
  6. Laat 4 tot 6 uur of een nacht invriezen. Genieten!
ENJOY ZOETJES! Heb jij deze "Ontbijt ijslolly’s met rood fruit en granola" gemaakt? Laat even weten wat je ervan vond of show het resultaat via Instagram (tag me @zoetrecepten) of mijn Facebookpagina. Vind ik leuk! Elke week deel ik het mooiste kiekje via Instagram. XOXO Mariette

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.