Bestel PUUR ZOET nu via deze link voor €24,99!

Macadamia hearts (vegan bonbons)

macadamia hearts (vegan bonbons)

Elke dag is een dag voor vegan chocolaatjes, maar vandaag des te meer. Speciaal voor hem deel ik vandaag deze macadamia hearts met jullie!

Happy birthday to my love <3! De handjes mogen 33 keer in de lucht voor Thomas vandaag en dus vond ik het toepasselijk om deze vegan bonbons in de vorm van macadamia hearts met jullie te delen. Meneer is gek op chocolade en al helemaal op mijn gezondere baksels. Dit recept is daar een mooie combinatie van, in een bewust, vegan jasje.

Je kunt deze bonbons maken op basis van eigengemaakte vegan chocolade, maar je kunt ook hele pure (vegan) chocolade omsmelten; beide opties staan in het recept. De witte laag van deze bonbons is een lichte notenpasta op basis van o.a. macadamia’s, hoe lekker! Macadamia’s zijn romig en laten zich perfect fijnmalen tot een gladde, zachte massa waar je met behulp van wat zoetmiddel, kokosolie en vanille extract een heerlijke vulling van maakt. Aftoppen met wat bevroren framboosjes en ready!
(opent in een nieuw venster)
macadamia hearts (vegan bonbons)

Review one healthy kitchen

REVIEW ONE HEALTHY KITCHEN – ELLEN CHARLOTTE MARIE
Ik heb One healthy kitchen al eventjes in huis (het kwam vorig jaar september uit), maar vind het echt een leuk kookboek. De schrijfster is een populaire Belgische foodie en dit boek is het vervolg op haar eerder verschenen en succesvolle boek ‘One healthy family’. In One healthy kitchen vind je meer dan 60 vegan en veggie recepten. Ook zijn bijna alle recepten gluten- en lactosevrij en bevatten ze weinig tot geen geraffineerde suikers. Helemaal in mijn straatje. Het zijn toegankelijke recepten, maar toch allemaal met een unieke twist. Van een simpele vegan pizza of crispy haverwafeltjes, tot rainbow caramelbars en bloemkool-quinoacouscous. In het begin van het boek worden ook nog een aantal ingrediënten kort toegelicht.

Het boek heeft een fijne, pastelkleurige, frisse vormgeving en de recepten zijn overzichtelijk opgemaakt. De pagina’s en opmaak er superclean uit en al je aandacht wordt naar de foto getrokken. Persoonlijk had ik het fijn gevonden als er ook nog bij had gestaan hoeveel tijd een recept kost, hoe(lang) iets bewaard kan worden en als er geen gebruik was gemaakt van ‘cups’ (grammen graag!). Maar naar mijn idee zijn de meeste recepten verder heel goed te doen en lekker laagdrempelig.

Mijn conclusie: Een toegankelijk en gezond kookboek, waarvan je bijna niet door hebt dat het vegan is, omdat het niet continu benadrukt wordt. Fijn! En wederom very family proof, dus er is voor ieder gezinslid wat in te vinden. Je koopt het boek voor 24,99 bij Bol.com via deze link.

Auteur: Ellen Charlotte Marie | Uitgever: Lannoo | september 2017 | Hardcover | 170 pagina’s

Deze review is mede mogelijk gemaakt door Uitgeverij Lannoo.

Zoetrecepten

Macadamia hearts (vegan bonbons)

Door |

Dit heb je nodig

CHOCO BASIS

  • 100 gram kokosolie
  • 50 gram cacaopoeder
  • 100 ml ahornsiroop
  • OF 200 gram vegan chocolade

VULLING

  • 100 gram macadamianoten
  • 50 gram amandelmeel
  • 100 gram kokosolie
  • 100 ml ahornsiroop
  • 1 tl vanille extract
  • Rasp van 1/2 limoen

TOPPING

  • Bevroren framboosjes

En zo doe je het

  1. VOORBEREIDING: week de macadamianoten een nacht in ruim water.
  2. CHOCO BASIS. Smelt de kokosolie en meng alle ingrediënten voor de chocoladesaus samen met een snuf zout OF smelt de kant-en-klare chocolade au bain-marie. Verdeel de helft van de saus over de silicone vormpjes waar je een dun laagje in giet. Zet de vormpjes een tiental minuten in de diepvries.
  3. VULLING. Mix alle ingrediënten voor de vulling in een goede blender of foodprocessor. Schep de vulling bovenop de chocoladebasis en strooi er wat gebrokkelde stukjes bevroren framboos overheen.
  4. Zet de vormpjes vervolgens 20 minuten in de diepvries en giet dan de rest van de chocoladesaus op de vulling. Zet nu minstens 4 uur in de vriezer.
  5. Duw de bonbons voorzichtig uit de vormpjes. Laat ze 10 minuten op temperatuur komen en dan zijn ze perfect om te serveren aan je lief.
ENJOY ZOETJES! Heb jij deze "Macadamia hearts (vegan bonbons)" gemaakt? Laat even weten wat je ervan vond of show het resultaat via Instagram (tag me @zoetrecepten) of mijn Facebookpagina. Vind ik leuk! Elke week deel ik het mooiste kiekje via Instagram. XOXO Mariette

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.