Bestel PUUR ZOET nu via deze link voor €24,99!

Mini cheesecakes met salted caramel en chocolate chips

Zoetrecepten

Mini cheesecakes met een bodem van gestampte chocolate chip cookies, daarop een fijne cheesecakevulling, afgetopt met salted caramel en chocolate chips. Need I say more?

Op het gebied van zuivel zit ik hypocriet in elkaar. Ik hou niet echt van (karne)melk, yoghurt, romige soepjes of snoepjes of softijs. Een vrouw die niet van ijs houdt, shocking, yes I know. Maar wanneer het neerkomt op roomkaas ben ik niet weg te slaan. Monchoutaart, witte chocolade cheesecake, carrot cake muffins met een roomkaastopping..ik ben er gék op. Maar omdat ik weer eens wat anders wilde uitproberen ben ik gaan experimenteren met mini cheesecakejes.

Deze mini cheesecakes hebben een bodem van gestampte chocolate chip cookies, daarop een fijne cheesecakevulling, afgetopt met salted caramel en chocolate chips. Ik beloof: een hemelse combinatie. Je maakt deze mini cheesecakes met salted caramel en chocolate chips in papieren muffinvormpjes. Wanneer ze voldoende zijn afgekoeld kun je het vormpje verwijderen en houd je een mini cheesecakeje over! Niets moeilijks aan. Ze zijn klein, ze zijn schattig en verslavend lekker. Daarnaast zijn het ideale éénpersoonshapjes. Wat wil je nog meer?

Zoetrecepten

Mini cheesecakes met salted caramel en chocolate chips

Door | 45 minuten | 18 personen

Dit heb je nodig

    BODEM

    • 200 gram chocolate chip cookies
    • 75 gram ongezouten boter
    • 18 papieren muffinvormpjes

    VULLING

    • 450 gram roomkaas op kamertemperatuur (bv monchou)
    • 150 gram fijne kristalsuiker
    • 50 milliliter yoghurt
    • 2 eieren (L)
    • 1 tl vanille extract
    • Salted caramelsaus

    En zo doe je het

    1. Verwarm de oven alvast voor op 175 graden. Vul een muffinvorm met papieren vormpjes en verkruimel de chocolate chip cookies in een blender of met een deegroller.
    2. Zet een steelpannetje op met de boter. Wanneer de boter is gesmolten voeg je de verkruimelde chocolate chip cookies er aan toe. Roer goed en verdeel dit daarna over de muffin vormpjes. Druk goed aan met lepel. Zet de bodempjes nu voor 5 minuten in de voorverwarmde oven en laat hierna goed afkoelen.
    3. Neem een kom en mix hier de roomkaas in tot ze zacht is. Voeg vervolgens de suiker, yoghurt en vanille aroma toe en blijf op medium speed mixen. Voeg dan de eieren één voor één toe, tot het geheel goed gemengd is.
    4. Verdeel het beslag over de chocolate chip bodempjes en zet ze vervolgens voor 20 – 25 minuten in de oven. Kijk op 20 minuten even of de bovenkant niet te donker wordt. Wanneer je ze uit de oven haalt zal het middelste van de cheesecakes gerezen zijn of nog niet helemaal stevig, maar dat maakt niet uit. Ze zakken nog een beetje in en stijven op in de koelkast. Laat ze goed afkoelen en zet ze hierna voor 2 uur in de koelkast.
    5. Maak nu de salted caramel volgens dit recept.
    6. Wanneer je de cheesecakes serveert moet je eerst de muffinvormpjes verwijderen. Daarna zet je de salted caramel kort in de magnetron, zodat het weer zacht wordt en je over elke cheesecake een lepel salted caramel kunt verdelen. Strooi hierover de chocolate chips en tadaá, klaar is je hemelse traktatie. De hoeveelheid salted caramel is meer dan je nodig hebt voor dit recept, maar je kunt het twee weken bewaren in de koelkast en voor andere heerlijke recepten gebruiken!

    TIP: Wil je deze mini cheesecakes bij een high tea serveren? Gebruik dan mini muffinvormpjes, dan zijn ze nog een slag kleiner zijn en je kunt er nog genoeg naast snoepen.

    ENJOY ZOETJES! Heb jij deze "Mini cheesecakes met salted caramel en chocolate chips" gemaakt? Laat even weten wat je ervan vond of show het resultaat via Instagram (tag me @zoetrecepten) of mijn Facebookpagina. Vind ik leuk! Elke week deel ik het mooiste kiekje via Instagram. XOXO Mariette

    Bekijk ook

    16 antwoorden op “Mini cheesecakes met salted caramel en chocolate chips

    1. Net klaar met bakken! De cheesecakejes staan in de koelkast, de salted caramel is aan het afkoelen (net als ik ;-))
      Caramel wel 2 x moeten maken. Had blijkbaar de suiker niet ver genoeg laten smelten waardoor deze na het toevoegen van de boter weer korrelig werd.
      Nu een ervaring en een paar spierballen rijker!

      Mooie recepten heb je hier staan! Gaaf! 🙂
      Groetjes, Inge

    2. Hoi Mariette,

      Ik heb deze gemaakt en ze waren heerlijk, maar nu wil ik dit recept gebruiken om 1 grote te maken, heb ik dan genoeg aan deze ingrediënten of heb ik meer nodig?

    3. Heb ze nu een keer gemaakt met veel succes. 🙂 Maar nu toch een vraag.
      In je recept gebruik je bij het maken van de salted caramel geen water terwijl je dat in het basisrecept salted caramel en het filmpje erbij wel doet. Is dit omdat deze caramel steviger moet zijn of kun je allebei gebruiken?

      1. Hi Monika, wat leuk om te horen! Goed dat je me hierover tipt. Ik pas mijn recepten soms aan, omdat ik altijd blijf testen hoe de recepten makkelijker gemaakt kunnen worden, of hoe het ’t minst snel mis kan gaan. Ik had ontdekt dat de salted caramel nog foutlozer te maken is met een beetje water 🙂 Ik ga het even aanpassen!

    4. Hoi!

      Ik zou deze graag volgende week in een 20cm vorm in de airfryer willen maken. Heb jij enig idee hoelang hij daar dan in moet en op hoeveel graden?

      Groetjes

    Geef een reactie

    Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

    Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.