Op het gebied van zuivel zit ik een beetje hypocriet in elkaar. Ik hou namelijk niet echt van (karne)melk, yoghurt, romige soepjes of snoepjes of room/softijs. Een vrouw die niet van ijs houdt, shocking, yes I know. Maar wanneer het neerkomt op roomkaas ben ik niet weg te slaan. Monchoutaart, witte chocolade cheesecake, carrot cake muffins met een roomkaastopping..ik ben er gék op. Maar omdat ik weer eens wat anders wilde uitproberen ben ik gaan experimenteren met mini cheesecakejes.
Deze mini cheesecakes hebben een bodem van gestampte chocolate chip cookies, daarop een fijne cheesecakevulling, afgetopt met salted caramel en chocolate chips. Ik beloof: een hemelse combinatie. Je maakt deze mini cheesecakes met salted caramel en chocolate chips in papieren muffinvormpjes. Wanneer ze voldoende zijn afgekoeld kun je het vormpje verwijderen en houd je een mini cheesecakeje over! Niets moeilijks aan. Ze zijn klein, ze zijn schattig en verslavend lekker. Daarnaast zijn het ideale éénpersoonshapjes. Wat wil je nog meer?
Hallo Mariette
Ik hou namelijk niet van kaas, geen roomkaas of andere kazen, dus eigenlijk helemaal niets.
Wat is het alternatief hiervoor.
Alvast bedankt.
Debby
Hi Debbie,
Dan wordt het wel lastig met een cheesecake. Misschien kun je dan beter kleine kwarktaartjes maken? Met stukjes chocolade door het kwarkbeslag? Kijk maar eens naar dit recept: http://www.zoetrecepten.nl/recepten/snelle-kwarktaart-met-maar-4-ingredienten/
De bodem kun je vervangen met chocolate chip cookies en de vulling kun je met straciatella kwark maken. Lijkt dat je wat?
Zoete groetjes Mariette
Net klaar met bakken! De cheesecakejes staan in de koelkast, de salted caramel is aan het afkoelen (net als ik ;-))
Caramel wel 2 x moeten maken. Had blijkbaar de suiker niet ver genoeg laten smelten waardoor deze na het toevoegen van de boter weer korrelig werd.
Nu een ervaring en een paar spierballen rijker!
Mooie recepten heb je hier staan! Gaaf! 🙂
Groetjes, Inge
Haha het is soms even zwoegen en zweten voor je mag genieten. Salted caramel kan inderdaad een moeilijk gerechtje zijn, maar zodra je het in de vingers hebt… 😉 Enjoy!
Hoi Mariette,
Ik heb deze gemaakt en ze waren heerlijk, maar nu wil ik dit recept gebruiken om 1 grote te maken, heb ik dan genoeg aan deze ingrediënten of heb ik meer nodig?
Hi Angelique, je kan met deze hoeveelheden prima een cheesecake in een 20 cm vorm maken!
En hoelang moeten de taart dan in de oven? Groet ingrid
Ik zou hem in 50 minuten op 140 graden afbakken. Bakse Ingrid!
ohh die ga ik echt ff maken,zit nu al te slikken,lijk me heerlijk en dank je wel
Ze zijn ook echt onwijs lekker! En graag gedaan natuurlijk 😉
😍 wil ze zondag gaan maken maar kan ik goed bewaren tot maandag?
Sorry een beetje late reactie… Maar dat kan zeker!
Heb ze nu een keer gemaakt met veel succes. 🙂 Maar nu toch een vraag.
In je recept gebruik je bij het maken van de salted caramel geen water terwijl je dat in het basisrecept salted caramel en het filmpje erbij wel doet. Is dit omdat deze caramel steviger moet zijn of kun je allebei gebruiken?
Hi Monika, wat leuk om te horen! Goed dat je me hierover tipt. Ik pas mijn recepten soms aan, omdat ik altijd blijf testen hoe de recepten makkelijker gemaakt kunnen worden, of hoe het ’t minst snel mis kan gaan. Ik had ontdekt dat de salted caramel nog foutlozer te maken is met een beetje water 🙂 Ik ga het even aanpassen!