Bestel PUUR ZOET nu via deze link voor €24,99!

Chocolade laagjes Philadelphia cheesecake

Zoetrecepten

U bent zojuist in de chocolade- n

cheesecakehemel

beland met deze no-bake chocolade laagjes cheesecake. Vier lagen

death by chocolate

. Een Oreokoekjesbodem, een melkchocolade cheesecakelaag, een witte chocolade cheesecakelaag n een pure chocolade ganache. Top ditaf met een hele berg rood fruit en het is alsof een

engeltje

op je tong piest.

Zonder grappen, wt is deze cheesecake

lekker

. Romig en zacht, maar ook lekker fris door het rode fruit. En de chocolade is niet te overheersend, dus je proeft de Oreokoekjes ook nog goed.

Chocolade laagjes cheesecake

Een paar weken geleden

daagde ik jullie samen met Philadelphia uit

om


de lekkerste Philadelphia cheesecake


te maken. Mijn insiders hebben hun verrassingsbox inmiddels ontvangen en zijn druk aan de bak. Zie hieronder een aantal van hun waanzinnige creaties. Trots!

Collage artikel 2 ZOETRECEPTEN

Mijn eigen Philadelphia

cheesecake creatie

mag natuurlijk niet achterblijven, dus ging ik aan de slag met een no-bake chocolade laagjes cheesecake. Zo’n gelaagde cheesecake stond al lang op mijn baklijstje endeze

#cheesecakeaddict

is heul blij met het resultaat.

Ik ben er zelfs

een beetje verliefd

op geworden moet ik toegeven. Ik kon niet ophouden met foto’s maken. Vinden jullie vast niet erg toch?

Chocolade laagjes cheesecake

Chocolade laagjes cheesecake


Dit is een samenwerking met

Philadelphia

. Ik werk alleen met merken samen waar ik 100% achter sta. Lees hier meer over in

mijn disclaimer

.

Zoetrecepten

Chocolade laagjes Philadelphia cheesecake

Door | 60 minuten | 16 personen

Dit heb je nodig

  • 300 gram Oreo koekjes
  • 75 gram boter
  • 600 gram Philadelphia roomkaas
  • 150 gram pure chocolade
  • 150 gram melkchocolade
  • 150 gram witte chocolade
  • 400 milliliter slagroom
  • 6 blaadjes gelatine
  • Rood fruit

En zo doe je het

  1. Bekleed een bakvorm van 24 cm doorsnee met bakpapier en zet opzij.Maal de Oreo koekjes fijn in de keukenmachine. Smelt de boter en meng dit door het koekjeskruim. Als het goed gemengd is verdeel je het over de bodem van de bakvorm. Druk stevig aan met een lepel en zet in de koelkast.
  2. Vol een grote kom met koud water en week de gelatine blaadjes hier vijf minuten in. Verwarm 50 milliliter slagroom kort (in een steelpannetje of in de magnetron) en los de gelatineblaadjes er al roerende in op. Laat afkoelen.
  3. Mix in een andere kom de Philadelphia zacht. Giet de afgekoelde gelatineblaadjesslagroom in een dun stroompje door de roomkaas, terwijl je blijft mixen, tot het volledig is opgenomen.
  4. Smelt de melkchocolade en de witte chocolade

    au bain-marie

    in aparte kommen en laat afkoelen. Let op, ze moet wel vloeibaar blijven.
  5. Verdeel het Philadelphia mengsel over twee kommen. Giet de afgekoelde, gesmolten melkchocolade in een dun stroompje in het ene Philadelphia mengselen blijf mixen tot het volledig is opgenomen. Doe hetzelfde bij het andere Philadelphia mengsel met de witte chocolade. Zet beide kommen even opzij.
  6. Klop 200milliliterslagroom lobbig en schep de helft van de slagroom met een spatel door het melkchocolade-Philadelphia mengsel. Giet dit op de Oreokoekjesbodem en laat een uur opstijven in de koelkast.
  7. Schepde andere helft van de lobbige slagroom door het witte chocolade-Philadelphia mengsel en giet dit op de opgesteven melkchocolade-laag in de bakvorm. Zet weer terug in de koelkast om op te stijven.
  8. Laagjes
  9. Snijd de pure chocolade in stukjes en doe in een kom. Verwarm de overgebleven 150milliliter slagroom en giet de hete slagroom op de pure chocolade. Roer goed tot ze gesmolten is en laat afkoelen. Giet ditop de opgesteven witte chocolade laag in de bakvorm en laat nog zeker 1-2 uur verder opstijven.
  10. Ganache
  11. Maak de zijkanten voorzichtig los met een mes voordat je de bakvorm openmaakt. Versier met vl rood fruit.


Enjoy zoetjes! Heb jij deze chocolade laagjes cheesecake gemaakt? Laat hieronder, via

Instagram

,

Facebook

ofSnapchat (zoetrecepten)een berichtje achter of een foto met de hashtag #zoetrecepten en #MijnPhiladelphiaCheesecake! LIKE! X Mariette

ENJOY ZOETJES! Heb jij deze "Chocolade laagjes Philadelphia cheesecake" gemaakt? Laat even weten wat je ervan vond of show het resultaat via Instagram (tag me @zoetrecepten) of mijn Facebookpagina. Vind ik leuk! Elke week deel ik het mooiste kiekje via Instagram. XOXO Mariette

16 antwoorden op “Chocolade laagjes Philadelphia cheesecake

  1. Zou het mogelijk zijn om de voedings waarde erbij te vermelden? Of alleen de koolhydraten per 100 gram?

  2. Bij het zien van dit recept, moest en zou ik deze maken. Schandalig lekker zeg!!! Voor herhaling vatbaar!

  3. Ziet er heerlijk uit. Ik mag alleen geen gelatine. Heb je een alternatief of andere oplossing?

  4. Welk merk gelatine gebruik jij? Of hoe groot zijn de blaadjes die jij gebruikt? Daar is soms een groot verschil in.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *