Bestel PUUR ZOET nu via deze link voor €24,99!

Chocolade laagjes Philadelphia cheesecake

Zoetrecepten

U bent zojuist in de chocolade- én cheesecakehemel beland met deze no-bake chocolade laagjes cheesecake. Vier lagen death by chocolate. Een Oreokoekjesbodem, een melkchocolade cheesecakelaag, een witte chocolade cheesecakelaag én een pure chocolade ganache. Top dit af met een hele berg rood fruit en het is alsof een engeltje op je tong piest.

Zonder grappen, wát is deze cheesecake lekker. Romig en zacht, maar ook lekker fris door het rode fruit. En de chocolade is niet te overheersend, dus je proeft de Oreokoekjes ook nog goed.

Chocolade laagjes cheesecake

Een paar weken geleden daagde ik jullie samen met Philadelphia uit om de lekkerste Philadelphia cheesecake te maken. Mijn insiders hebben hun verrassingsbox inmiddels ontvangen en zijn druk aan de bak. Zie hieronder een aantal van hun waanzinnige creaties. Trots!

Collage artikel 2 ZOETRECEPTEN

Mijn eigen Philadelphia cheesecake creatie mag natuurlijk niet achterblijven, dus ging ik aan de slag met een no-bake chocolade laagjes cheesecake. Zo’n gelaagde cheesecake stond al lang op mijn baklijstje en deze #cheesecakeaddict is heul blij met het resultaat.

Ik ben er zelfs een beetje verliefd op geworden moet ik toegeven. Ik kon niet ophouden met foto’s maken. Vinden jullie vast niet erg toch?

Chocolade laagjes cheesecake

Chocolade laagjes cheesecake

Dit is een samenwerking met Philadelphia. Ik werk alleen met merken samen waar ik 100% achter sta. Lees hier meer over in mijn disclaimer.

Zoetrecepten

Chocolade laagjes Philadelphia cheesecake

Door | 60 minuten | 16 personen

Dit heb je nodig

    • 300 gram Oreo koekjes
    • 75 gram boter
    • 600 gram Philadelphia roomkaas
    • 150 gram pure chocolade
    • 150 gram melkchocolade
    • 150 gram witte chocolade
    • 400 milliliter slagroom
    • 6 blaadjes gelatine
    • Rood fruit

    En zo doe je het

    1. Bekleed een bakvorm van 24 cm doorsnee met bakpapier en zet opzij. Maal de Oreo koekjes fijn in de keukenmachine. Smelt de boter en meng dit door het koekjeskruim. Als het goed gemengd is verdeel je het over de bodem van de bakvorm. Druk stevig aan met een lepel en zet in de koelkast.
    2. Vul een grote kom met koud water en week de gelatine blaadjes hier vijf minuten in.  Verwarm 50 milliliter slagroom kort (in een steelpannetje of in de magnetron) en los de gelatineblaadjes er al roerende in op. Laat afkoelen.
    3. Mix in een andere kom de Philadelphia zacht. Giet de afgekoelde gelatineblaadjesslagroom in een dun stroompje door de roomkaas, terwijl je blijft mixen, tot het volledig is opgenomen.
    4. Smelt de melkchocolade en de witte chocolade au bain-marie in aparte kommen en laat afkoelen. Let op, ze moet wel vloeibaar blijven.
    5. Verdeel het Philadelphia mengsel over twee kommen. Giet de afgekoelde, gesmolten melkchocolade in een dun stroompje in het ene Philadelphia mengsel en blijf mixen tot het volledig is opgenomen. Doe hetzelfde bij het andere Philadelphia mengsel met de witte chocolade. Zet beide kommen even opzij.
    6. Klop 200 milliliter slagroom lobbig en schep de helft van de slagroom met een spatel door het melkchocolade-Philadelphia mengsel. Giet dit op de Oreokoekjesbodem en laat een uur opstijven in de koelkast.
    7. Schep de andere helft van de lobbige slagroom door het witte chocolade-Philadelphia mengsel en giet dit op de opgesteven melkchocolade-laag in de bakvorm. Zet weer terug in de koelkast om op te stijven.
    8. Laagjes
    9. Snijd de pure chocolade in stukjes en doe in een kom. Verwarm de overgebleven 150 milliliter slagroom en giet de hete slagroom op de pure chocolade. Roer goed tot ze gesmolten is en laat afkoelen. Giet dit op de opgesteven witte chocolade laag in de bakvorm en laat nog zeker 1-2 uur verder opstijven.
    10. Ganache
    11. Maak de zijkanten voorzichtig los met een mes voordat je de bakvorm openmaakt. Versier met véél rood fruit.

    Enjoy zoetjes! Heb jij deze chocolade laagjes cheesecake gemaakt? Laat hieronder, via Instagram, Facebook of Snapchat (zoetrecepten) een berichtje achter of een foto met de hashtag #zoetrecepten en #MijnPhiladelphiaCheesecake! LIKE! X Mariette

    ENJOY ZOETJES! Heb jij deze "Chocolade laagjes Philadelphia cheesecake" gemaakt? Laat even weten wat je ervan vond of show het resultaat via Instagram (tag me @zoetrecepten) of mijn Facebookpagina. Vind ik leuk! Elke week deel ik het mooiste kiekje via Instagram. XOXO Mariette

    Bekijk ook

    29 antwoorden op “Chocolade laagjes Philadelphia cheesecake

          1. Ik heb het nooit getest voor dit recept, maar agar werkt in principe zo –> Het moet opgelost en meegekookt worden in een vloeistof en stolt zodra de temperatuur onder de 40 graden is. De kracht ervan verschilt per vorm waarin het verkrijgbaar is. Poeder is de meest krachtige vorm. Hiervan heb je ongeveer 4-5 gram nodig per liter vloeistof. Het verschilt per toepassing, omdat het een minder sterke werking heeft in combinatie met een hoge zuurgraad. Ik ga het binnenkort uitgebreid testen en dan zet ik er een artikel over online!

    1. Bests Mariette,
      Wat is volgens jou een goed alternatief voor de oreo?
      Lijken chocolatechipkoekjes jou een goede optie?

      Alvast bedankt en groetjes

    2. Heb mezelf wat aan gedaan! Deze gemaakt voor de verjaardag van mijn zoon en nu wilt mijn zus deze op haar feest voor 30 personen…. zalig lekkere taart! Maar…zou ik deze kunnen invriezen ?

    3. Ik ben wel benieuwd of iemand deze taart zonder gelatine heeft gemaakt, en in plaats daarvan meer chocola heeft gebruikt.
      Ik word nl. niet zo makkelijk vriendjes met gelatine 🙈

    Geef een reactie

    Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

    Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.