Bestel PUUR ZOET nu via deze link voor €24,99!

Feestelijke chocolade fondue in cake

Zoetrecepten

Wat kaasfondue kan, kan chocolade fondue nog beter! Check maar eens gauw deze feestelijke chocolade fondue in cake die je binnen no-time op tafel hebt staan.

De meesten van jullie hebben vast wel eens zo’n uitgehold rond brood waar kaasfondue in is gegoten gezien. Super om zo te presenteren natuurlijk, maar waarom doet niemand dit nog met cake? Een vriendinnetje van mij kwam met dit idee en ik vind het ronduit briljant. Het is heel simpel: men neme een cake, holt ‘m uit van binnen en giet er een schamele hoeveelheid van 600 – 700 gram gesmolten chocolade in. Als je het uithollen heel netjes doet, dan kun je de restjes cake weer gebruiken om lekker in de fondue te dippen.

Ik gebruikte voor de cake van deze feestelijke chocolade fondue de ‘Fijne cake-mix’ van Koopmans. Via een oproepje op Instagram ontdekte ik dat 70% van mijn zoete achterban wel eens uit een pakje bakt. Samen met Dr. Oetker en Koopmans heb ik daarna om de tafel gezeten om drie ultiem easy, maar superkerstige recepten voor jullie te creëren. Deze fondue is nummer 1. Met een kleine ‘touch’ d.m.v. de vrolijke prikkers van kerstboompjes, gouden sterren en de candy cones krijg je echt Kerst op je taart! Het is zo simpel om met wat leuke decoratie zo’n WOW-effect te creëren!

Geen tijd om zelf leuke decoratie te gaan scoren? No worries! Op de site Bakken.nl vind je nog meer inspiratie en een leuke kerstfigurenset die je kunt printen en op een cocktailprikker plakken. Tussen 6 – 16 december kun je trouwens ook kansmaken om één van de 500 kant-en-klare sets te winnen!

Feestelijke chocolade fondue in cake

Feestelijke chocolade fondue in cake

Feestelijke chocolade fondue in cake

Dit is een gesponsorde post. Ik post alleen over producten waar ik volledig achtersta. Lees hier meer over in mijn disclaimer.

Zoetrecepten

Feestelijke chocolade fondue in cake

Door | 45 minuten + baktijd | 6 personen

Dit heb je nodig

    • Koopmans Fijne Cake Mix
    • 150 gram boter
    • 50 ml melk
    • 4 eieren
    • 600 gram chocolade
    • Vers fruit
    • Kerstdecoratie!

    En zo doe je het

    1. Plaats het rooster iets onder het midden van de oven en verwarm de oven voor op 160 graden (elektrische oven). Vet de cakevorm in en beleg met bakpapier.
    2. Klop met de mixer de 150 g boter zacht en romig in een beslagkom. Voeg de cakemix, 50 ml melk en de 4 eieren in één keer toe. Roer het geheel met de mixer op de laagste stand in 1 minuut tot een glad beslag.
    3. Klop het beslag daarna met de mixer op de hoogste stand in circa 2 minuten tot een luchtig beslag. Doe het beslag in de cakevorm en bak de cake in 60-70 minuten gaar en goudbruin. Laat volledig afkoelen.
    4. Verwijder het bakpapier en leg de cake op een snijplank. Gebruik een mes om het middenste van de cake eruit te snijden, waarbij een stevige rand en de bodem van de cake blijven staan. Maak dus eerst een rand en hol dit aan één kant voor een deel uit met een lepeltje. Snijd dan ‘plakken’ binnen het stuk cake dat je eruit wil hebben en wip deze met de lepel eruit, door van links naar rechts met het lepeltje eronder te gaan. Herhaal tot het binnenste van de cake eruit is.
    5. De plakken die je eruit gewipt hebt, kun je mooi op maat snijden tot stukjes cake die in de chocolade gedipt kunnen worden.
    6. Smelt de chocolade au bain-marie. Snijd ondertussen de plakjes cake en het fruit in dipbare stukjes. Giet de chocolade in de cake en breng alles op en top in kerstsfeer met je decoratie!
    ENJOY ZOETJES! Heb jij deze "Feestelijke chocolade fondue in cake" gemaakt? Laat even weten wat je ervan vond of show het resultaat via Instagram (tag me @zoetrecepten) of mijn Facebookpagina. Vind ik leuk! Elke week deel ik het mooiste kiekje via Instagram. XOXO Mariette

    Bekijk ook

    Geef een reactie

    Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

    Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.