Bestel PUUR ZOET nu via deze link voor €24,99!

Zo maak je een avocadoroos!

Zoetrecepten

Avocado an sich is al een feestje, maar helemaal als je er een mooie roos van maakt. Maar hoe doe je dat eigenlijk? Check in deze blog hoe je in 4 stappen een avocadoroos maakt!

Avocado; het groene goud. Natuurlijk wil je niet alleen dat het zo smaakt, maar óók dat het er zo uitziet. Die trucjes kennen onze vrienden van The Avocadoshow maar al te goed. Daarom brachten ze een boekje uit met een aantal dazzling prachtige avocado-gerechten en kun je er nog veel meer proeven in hun resto’s in Amsterdam. Ik mocht even geleden al een zoete vanille-citrus avocado mousse met jullie delen uit hun boek en nu deze how-to voor de perfecte avocadoroos. Onder de foto vind je een review van het boek en daaronder de how-to. Tag me vooral in jullie kunstwerkjes!

“Wist je dat het vruchtvlees direct onder de schil het gezondste deel van de avocado is? Haal daarom met een lepel al het vruchtvlees goed uit de schil.” – quote uit het boek.

Zo maak je een avocadoroos

REVIEW THE AVOCADO SHOW – RON SIMPSON EN FOODDECO
Je kunt er niet omheen, avocado’s zijn rete hip. Vandaar dat het Amsterdamse lunchtentje The Avocadoshow onmiddellijk een groot succes was. Zowel offline staat er bijna altijd een flinke rij voor hun deur (yep, zelf ook al eens in gestaan), maar ook op Insta zijn ze heel populair. Die rij staat er niet voor niets, want de gerechtjes zijn gecreëerd in samenwerking met chef Jamie van der Heije en mega instagrammable. En nu hebben ze een boek uitgebracht! Whattabouthat? Lees verder:

De eigenaren van The Avocadoshow sloegen de handen ineen met hun favoriete food developer & styliste Fooddeco en maakten een boek vol culinaire creaties met de populaire avocado. In hun boek proberen ze te laten zien dat je zoveel meer kunt met een simpele avocado dan het alleen maar op je toast te prakken. Zoet en hartig, alles is gedekt in dit boek. Recepten moesten niet alleen heel lekker zijn, maar ook altijd prachtig opgemaakt.

Het boek is opgedeeld in de hoofdstukken ‘Toast & eggs’, ‘Avocado gardens’, ‘Bowls & salads’, ‘Fancy fastfood’. ‘Classics’, ‘Snackbar’ en ‘Sweets’. Ik kon natuurlijk niet anders dan een recept uit dit laatste hoofdstuk met jullie te delen, het hoofdstuk waarmee een avocado het minst geassocieerd wordt. En zoals je ziet: they did it! De gerechten zijn allemaal heel witty (dit recept heette bijvoorbeeld eigenlijk: the blind date), mooi vormgegeven en top gefotografeerd. Een boek dat je heel graag op je woonkamertafel laat rondslingeren. Je koopt ‘m al voor 17,50 op Bol.com via deze link.

Zoetrecepten

Zo maak je een avocadoroos!

Door | | 1 personen

Dit heb je nodig

    • Snijplank
    • Scherp mes
    • ½ avocado per roos
    • Sushi-azijn
    • Platte spatel
    • Toppings
    • Eetbare bloemen of waterkers
    • Eventueel chili-vlokken, naar smaak (niet op de foto)

    En zo doe je het

    1. Snijd de avocado in de lengte doormidden, haal de pit eruit en pel de schil eraf.
    2. Leg één helft van de avocado ingesmeerd met sushi-azijn en met de bolle kant naar boven op je snijplank. Snijd de avocadohelft in de breedte in heel dunne plakjes van ca. 2 mm.
    3. Spreid de plakjes (houd wel wat overlap) uit tot een lange sliert en rol die naar binnen toe op in de vorm van een roos.
    4. Gebruik een spatel of kaasschaaf om de avocadoroos van je snijplank te verplaatsen naar je gerecht. Denk aan toast tot guacamole en salades.

    BEWAREN: Wil je de andere helft van de avocado bewaren? Laat de pit er dan nog in zitten en smeer het vruchtvlees in met sushi-azijn, dat zorgt ervoor dat het minder snel bruin wordt.

    ENJOY ZOETJES! Heb jij deze "Zo maak je een avocadoroos!" gemaakt? Laat even weten wat je ervan vond of show het resultaat via Instagram (tag me @zoetrecepten) of mijn Facebookpagina. Vind ik leuk! Elke week deel ik het mooiste kiekje via Instagram. XOXO Mariette

    Bekijk ook

    Geef een reactie

    Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

    Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.