Bestel PUUR ZOET nu via deze link voor €24,99!

Vijf suikervrije salade dressings

Zoetrecepten

Voor ik aan mijn challenge begon dacht ik nog wel dat avondeten geen probleem zou zijn, think again! Bijna al mijn dressinkjes bleek ik met honing te maken.

Wie mij een beetje kent weet dat ik salades voor ’t leven eet. Lunch, diner, het maakt me niet uit! Een makkelijke manier om veel veggies binnen te krijgen, maar daarnaast ben ik er ook gewoon gek op. Op dag 1 van mijn suikervrije challenge liep ik meteen tegen de lamp, want bijna al mijn sladressings bleek ik met honing te maken. Denk maar eens aan een fris-zoete sesamdressing, een hoisinsausje of een honing-mosterddressing. Oh no, hier moest ik snel wat op bedenken. DUS maakte ik vijf gezonde, suikervrije salade dressings voor je waar je lekker mee kunt variëren.

HUMMUS-SINAASAPPELDRESSING
Hummus is de ideale shortcut voor een lekkere, snelle saladedressing. Ik combineerde het met sinaasappelsap waardoor de dressing toch lekker zoet wordt. Hou je van wat frisser? Voeg dan nog wat citroensap toe of vervang het sinaasappelsap door limoentjes. Let op dat je een suikervrije hummus gebruikt.

 • 2 el neutrale hummus
 • 2 el olie
 • 2 el sinaasappelsap
 • 2 el water

5 suikervrije salade dressings

FRISSE PESTO DRESSING
Dit is één van mijn lievelingsdressings, in combinatie met mijn goddelijke groene asperge salade of deze snelle courgetti salade. Maak je pesto lekker zelf, of let op dat je een suikervrije variant koopt in de winkel. Die op de versafdeling is dat meestal wel.

 • 2 el pesto
 • 2 el azijn / limoensap
 • 1 el olijfolie

groene asperge salade met rauwe ham

KOMIJN-KANEEL YOGHURTDRESSING
Dit is een hele fijne salade voor Midden-Oosterse of Mexicaanse salades. Lekker fris en toch kruidig. Voeg water toe naar smaak om het geheel te verdunnen (of eventueel wat limoensap) en maak op smaak met peper en zout.

 • 200 ml Griekse yoghurt
 • 1 tl komijn
 • 0,5 tl kaneel
 • Water

komijn-kaneel yoghurtdressing

TAHIN DRESSING
Jaaa, deze is zo lekker. Ik maakte ‘m altijd met honing, maar nu ik eenmaal zonder gewend ben snap ik niet meer waarom. De tahin dressing past ontzettend goed bij gegrilde groentes uit de oven, gekruid met wat ras el hanout en afgetopt met nootjes en koriander. Misschien moet je wennen aan de smaak van de tahin, die kan best heftig zijn als je dat nooit eet. Voeg dan gewoon wat extra limoensap, water of zelfs een beetje yoghurt toe.

 • 2 el tahin
 • 2 el sesamolie
 • 6 el water
 • 1 limoentje

tahin dressing

ITALIAANSE AVOCADOSPREAD
Vorige week deelde ik al een Oosterse avocadospread (+ salade inspiratie) met jullie, maar wist je dat die op z’n Italiaans ook echt heel fijn is? Dan wordt het een soort avocado pesto. Ik combineer ‘m altijd zo: beleg een bordje met rucola, roer de spread door de courgetti, verdeel over de rucola en top dit af met tomaatjes, pijnboompitjes en wat verse basilicum. Onderstaande ingrediënten hoef je alleen maar even fijn te malen in de foodprocessor tot een gladde spread en op smaak te maken met peper en zout.

 • 2 kleine, rijpe avocado’s
 • 1 limoen
 • 1 teentje knoflook
 • Scheutje olijfolie
 • Handje basilicum

Oosterse avocadospread

Jullie merken al wel dat ik hou van de (Midden-)Oosterse keuken. Dus nog één dressinkje om het af te leren, die hoort bij de yummy vegan slakuipjes met bloemkool couscous die je hieronder ziet. Even hierrr klikken om naar het volledige recept te gaan.

Sluikuipjes met bloemkool tabouleh

2 antwoorden op “Vijf suikervrije salade dressings

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.