Bestel PUUR ZOET nu via deze link voor €24,99!

Persoonlijke update: waarom het wat stiller is

Zoetrecepten

Vandaag geen zoete zondige vrijdag; nog een weekje langer wachten op het lemon curd cheesecake ijs. Waarom? Het gaat al een tijdje niet zo lekker, maar dat laat ik liever niet merken. Al helemaal niet online.

Makkelijk om te schrijven dit? Nee. Ik wil dat mijn blog een bron van positieve energie en inspiratie voor jullie is en niet mijn persoonlijke klaagmuur. Misschien merkten jullie al langer dat er minder recepten en artikelen online komen, dat ik mijn aanwezigheid op het ZOET festival hebben moeten cancelen of dat het regelmatig stil is op social media. Dat komt omdat ik sinds afgelopen maart gas heb teruggenomen, omdat ik het even nergens vandaan kan halen. Mijn energie is op. Ik kan er daarom eigenlijk niet meer omheen, dan hier ook op mijn blog een stukje van bloot te geven. Er hebben zich bij mij nogal wat intense gebeurtenissen voorgedaan het afgelopen jaar. Sommige ontzettend bijzonder, andere zeer verdrietig, en allen eisen momenteel hun tol. Ik werk er hard aan om weer op te laden, maar dat is zo makkelijk nog niet. Als je energie op is, is goed voor jezelf zorgen en een gezonde leefstijl behouden al te zwaar. Daarbij besloot ik begin dit jaar nog ‘even’ 100% vegetariër te worden en kon daar weinig tot geen (recept)inspiratie of energie voor opbrengen. Hallo afhaalmaaltijden, Tony’s en zakken chips. Leuk voor een dag, maar niet voor een paar maanden.

Spannend en moeilijk vind ik het dus om deze blog online te zetten, ook al vertel ik maar een tipje van de sluier. Vrolijke posts of foto’s op social kosten me vaak (te)veel energie en soms maak ik dankbaar gebruik van zo’n kostbaar ‘positief’ moment. Zoals op de foto hierboven, in Londen samen met Thomas. Ik hoop op jullie begrip dat ik (nog) wat minder zal bloggen in de komende periode, of wat vaker inspirerende recepten uit toffe bakboeken of van andere blogs zal delen. Ik ga vooral aan de slag met hetgeen mij energie geeft. Meer rust, meer offline zijn.

Eén van de dingen waar ik energie uit hoop te halen is een persoonlijke samenwerking met Foodie-ness. Carolina, de oprichtster, heeft sinds begin dit jaar haar boek Geluksfactor 10 gelanceerd en biedt nu ook persoonlijke coaching aan. Op basis van je persoonlijke situatie, wensen en doelen stelt ze een op maat gemaakt schema voor je op. Dat houdt in: dagschema’s voor voeding, sport, rust en mindfulness. Helemaal vegetarisch natuurlijk ook voor mij. Vanaf volgende week maandag ga ik vier weken lang mee aan de slag! Heerlijk om zelf de aankomende vier weken even niet na te hoeven denken over maaltijden, wel of niet sporten, oefeningen etc. en gewoon te ‘doen’. Daarnaast ben ik benieuwd wat ik er als eigenwijze foodie van vind om een maand lang een voedingsschema te volgen. Zou je het leuk vinden om hiervan meer terug te zien op de blog? Zoals een eetdagboekje? Of mijn persoonlijke doelen en progress? Let me know en dan deel ik het graag met jullie. Op Instagram stories zullen jullie regelmatig wat terug zien komen van mijn ervaringen.

Als je wat van je wilt laten horen, dan vind ik dat fijn. Liefs, Mariette

Bekijk ook

25 antwoorden op “Persoonlijke update: waarom het wat stiller is

 1. Wat vervelend dat het nu niet zo goed met je gaat 🙁 ik hoop dat je je snel beter voelt en heb alle begrip voor je dat je wat minder blogt! Ik wou nog zeggen dat het me erg leuk lijkt als je jouw ervaring deelt met het boek Geluksfactor 10. Ik wil hem zelf misschien kopen, alleen in twijfelde er nog over, dus mij lijkt het heel leuk om jouw ervaringen te lezen!

 2. Dat klinkt als een burn-out? Alle tijd nemen voor jezelf en daarop foccussen.. Niks is belangrijker dan jouw gezondheid en geluk, ik spreek uit ervaring.. Sterkte en goed dat je hier toch wat van durft te delen <3

 3. Ja dagboek doelen progress leuk!
  Maar alleen als het je energie geeft!!!!
  Niets ECHT HELEMAAL NIETS is belangrijker dan jouw welzijn!
  Take all the time you need

 4. Ik heb respect en begrip voor je. Het is super dapper dat je dit deelt en ik zou me niet kunnen voorstellen dat mensen hier geen begrip voor hebben. We leven in een maatschappij waar het nodig is om soms een stapje terug te nemen om weet in balans met jezelf te komen. Neem alle tijd die je nodig hebt want je bent het waard. Sterkte en ik zou zeggen, geniet ook van de rust! -x-

 5. Alle begrip! Vergeet niet dat JIJ de aller belangrijkste persoon bent. Dat is wat telt, de rest is nu ff niet van belang. Dapper hoor dat je dit deelt. Neem je tijd xxx

 6. Dat vergt wel wat moed om online te laten weten dat je niet lekker in je vel zit… 🙁 petje af!
  Ik zou zeggen, laat de boel de boel en ga eerst ’s zorgen dat je weer happy wordt met jezelf, dat is het allerbelangrijkste. De blog, instagram, facebook, je website, dat komt allemaal wel weer!

  Sterkte!

 7. Wat vervelend om te lezen dat het al even niet zo goed met je gaat! Neem de tijd voor jezelf en doe vooral dingen waar je energie van krijgt! Liefs Simone

 8. Mariette sterk van je om te delen wat nu je leven beheerst! Bedenk dat dit maar een fase is die je zal overwinnen. Aan de foto’s die van je gemaakt zijn zie ik dat je een positief mens bent. Je hebt een prachtige uitstraling!
  Even gas terug en in de toekomst proberen maat te houden. Het gevaar van de dingen doen die je inspireren is dat je meer dan alles geeft. Als je leert daar mee om te gaan wordt het leven weer een feestje. Ik heb er alle vertrouwen in dat je dat gaat lukken!
  Ondertussen ben ik nog wel even bezig al jouw recepten te maken. Neem de tijd.

  Veel liefs, Popko

 9. Wat goed dat je dit durft te delen! Echt heel moedig. En goed dat je gas terug gaat doen en een momentje aan jezelf denkt.
  Zoals iedereen hierboven al beschrijft is jouw gezondheid het belangrijkste.

  En mocht je weer gaan schrijven, dan zal ik je trouw weer volgen!

  Let goed op jezelf en haal energie uit kleine momentjes! Heel veel sterkte en beterschap!

 10. Lieve Marielle, wat vervelend voor je dat jeje in een ‘mindere’ fase bevindt. Doe vooral wat jou gelukkig en blij maakt en waar je positieve energie uit haalt! Mss moet je even opnieuw ontdekken wat dat voor jou is. Je bent ons geen uitleg verschuldigd!! Neem je tijd en wij trouwe Zoetfans wachten rustig af!! Dikke knuffel😘❤

 11. Knap van je dat je dan ondanks dat je geen tot weinig inspiratie hebten kan vinden toch je ideaal doorzet! Heel knap! Lekker even op jezelf focussen en energie op doen. We blijven je gewoon volgen!

 12. Hoi Mariette, wat naar om te lezen dat je je zo energie loos voelt. Ik kan je heel veel tips geven, wat ik niet doe. Ok, 1tje dan. Zorg echt heel goed voor jezelf en wees extra lief voor jezelf. Want een ander kan het niet doen. En neem de tijd. Echt! Voel je door niemand of iets verplicht. Nu ga ik echt gauw je nieuwe boek bestellen. Want dat idee heb ik al veel langer, maar nu ga ik het doen. Take care! Groetjes Joni

 13. HA Mariette, wat prettig dat je het wel deelt. Je site straalt inderdaad een en al vrolijkheid uit, en daarom word ik er ook blij van. Ik waardeer het dat je naast al het vrolijks ook het reele niet leuke deelt. Dus een dikke knuffel voor jou, en een rustig en duurzaam herstel voor je. Je hebt genoeg goede recepten op je site om te maken, dus vandaag weer lekker aan havermout appelkoek:-)

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.