Bestel PUUR ZOET nu via deze link voor €24,99!

Persoonlijke update #3: hoogtepuntjes!

Zoetrecepten

Hallo lieve mensen! Ik vond het weer tijd voor een nieuwe persoonlijke update. Ook al ben ik daar niet zo van, jullie warme reacties hebben me geraakt en ik vind dat jullie het ook verdienen een beetje op de hoogte te blijven.

Als je nu al vraagtekens hebt waar dit over moet gaan is het misschien handig als je eerst leest waarom het wat stiller was en eventueel nog mijn tweede update. Hoe het nu dan gaat? Tegen m’n beste vriendinnen heb ik geleerd die vraag heel eerlijk te beantwoorden. In dit geval: het gaat wel. Klinkt negatief, maar het is vooruitgang! Hiep hoera. Ik leer steeds iets beter naar mijn lichaam en gevoel te luisteren, in plaats van naar mijn hoofd (je mag niemand teleurstellen, je móet daarheen, je móet deze hele lijst afwerken). Dat betekent dat er soms gewoon een week helemaal niks online komt, ook al had ik beloofd een bepaald recept met jullie te delen. En dat zonder me daar enorm rot over te voelen. Natuurlijk niet altijd even chill voor jullie, maar wel voor mij. Ha, zeg ik dat nou echt? Langzaam en zeker komt er steeds iets meer rust. Daarnaast cocoon ik maximaal, kijk ik vaak hele/halve dagen niet op mijn telefoon en slaap ik regelmatig de klok rond, want ik merk dat ik dat echt nog nodig heb. Het blijft een enorm ‘delicate’ afweegproces waarbij ik veel de mist in ga en waardoor ik nog steeds relatief veel afwezig ben. Maar er is verbetering en daar ben ik zo gelukkig mee. En in het kader van gelukkig zijn wil ik deze post daarom vooral gebruiken om een aantal hele leuke en gelukkige momenten uit te lichten!

ZOETRECEPTEN BESTE FOODBLOG 2018
Om maar even te beginnen met: op 6 oktober werd Zoetrecepten tot foodblog van 2018 verkozen! DOOR JULLIE! Een vakjury zou mij in deze ook weinig kunnen schelen, want ik doe het juist voor jullie: mijn lezers! Dank jullie allemaal voor het stemmen en alle liefde voor mij. Ik heb het gevoeld! Ik nam mijn zus mee naar de prijsuitreiking en dat resulteerde in twee hele blije meisjes en een hele verlegen Mariette (zie foto boven dit artikel) haha. Ik zag dit dus echt niet aankomen.

Daarnaast wil ik de andere toppers van winnaars ook nog even in het zonnetje zetten, de meiden hieronder gunde ik het zo erg! Charlie ging naar huis met de best special interest blog, Carolina als foodvlogger van 2018 en Marike stal de show met haar webdesign. Ook wil ik Danny niet vergeten, met de kookboekenprijs voor zijn waanzinnige boek VET LEKKER, Keukenliefde ging er vandoor met de beste foodfoto van 2018 waar zij wat dubbele gevoelens over ervoer (die ik na haar verhaal te lezen goed begrijp..) en Betty met haar winnende gerecht, pulled pork. Toch blijft zo’n award-uitreiking iets dubbels, want ik weet dat álle foodbloggers en -vloggers KEIHARD werken en er zoveel energie en tijd insteken om hun lezende publiek blij te maken met lekkere content. Alleen maar liefde voor iedereen dus, winnaar/geen winnaar!

SAMEN BAKKEN
Sinds kort heb ik het bakken weer een beetje opgepakt. Eigenlijk had ik bijna een half jaar na de lancering van mijn boek nog maar een paar keer in de keuken gestaan. Koken óf bakken, ik moest er niet aan denken.

Maar, op 1 november werd mijn lieve nichtje Frida 11 en daarom maakten we de vette Halloweentaart voor haar verjaardag. Met de nadruk op we. Mijn zus bakte de cakes en ik bouwde ‘m samen met de meiden op, die op hun beurt weer samen met Thomas alle botjes hadden gemaakt van fondant. Ook verzonnen we onderstaande awesome monstertjes er nog bij, die we maakten van restjes cake, roomkaastopping en hagelslag. Teamwork! Dat maakt bakken (of eigenlijk alles?) een stuk leuker.

HIGH TEA MET DONNA HAY
EN TOEN JONGENS! Mocht ik zomaar de Australisch bak- en kooklegend Donna Hay ontmoeten, tijdens een high tea ter ere van haar nieuwe bakboek. Hartstikke natuurlijk en een high tea sla ik in principe natuurlijk nooit af. Maar stiekem is vooral mijn zus Carolien een fangirl van Donna Hay. Het was een rete gezellige middag met tiramisu layercake, chocolade koeken met salted caramel en een hemels dadel-chocolade hapje die je zeker nog op Zoetrecepten gaat zien. En wat is die Donna Hay een leuk mens en wat heeft ze een PRACHTBOEK uitgebracht: Modern Baking.

Ook met de andere aanwezige bloggers was het knus en dit herinnerde mij hoe leuk en speciaal het is dat je dit soort dingen allemaal mee kunt maken tijdens het vrije, zzp/bloggers-bestaan. Zeker als je het met iemand kan delen, zoals in dit geval Carolien.

FOODFOTOGRAFIE TO THE MAX
De afgelopen periode heb ik meer tijd vrij gemaakt voor mijn liefde voor foodfotografie. Ik deed twee vet leuke opdrachten voor lunch/brunchtentjes in Amsterdam en ben druk bezig met een aantal opdrachten voor product- en foodfotografie. Tijdens de vakantie heb ik het één en ander op een rijtje geprobeerd te zetten in mijn hoofd en werd heel snel duidelijk dat ik écht gelukkig word van (food)fotografie. Je kunt wat van mijn kiekjes waar ik trots op ben bekijken op mijn Instagram account @edible.photography, maar jullie zien via Zoetrecepten natuurlijk ook genoeg voorbij komen. Contact me vooral als je een leuke nieuwe fotografie uitdaging weet of zelf een (food)fotograaf kunt gebruiken <3.

Ik ging trouwens o.a. aan de slag voor Mortimer, een nieuw brunchrestaurant aan de Nieuwe zijds kolk. Echt een aanrader om het enorm in het centrum zit en je hier véél lekkerder en gezelliger kunt lunchen dan bij een reguliere broodjestent. Ook voor Toastable maakte ik de nieuwe foto’s voor hun Instagram-account en sindsdien ben ik verslaafd aan hun quacamole tosti, omg. Tip voor alle tosti fans! En zo ging dat er ongeveer aan toe:

PUUR ZOET IN DE MEDIA
Ondertussen kreeg m’n baby PUUR ZOET een hoop media aandacht, o.a. dankzij de lieve Ianna van Pow Comms. Zo beoordeelde de Telegraaf VROUW beoordeelde ‘m met een 8,5, whooo! Maar ook was PUUR ZOET met uitgebreide reviews te vinden in het Nederlands Dagblad, de Flair, ‘Meesterlijk’ van Robèrt, Foodies magazine, Coop magazine, Leuke recepten magazine, Buitenleven én als kers op de taart met een bijna twee-pagina tellend interview in de Telegraaf. Zo bijzonder!

Mocht je iets hiervan gemist hebben, maar het tóch nog willen lezen: stuur mij dan een mailtje of privébericht. Dan stuur ik het je gewoon nog even op!

BALI BABY
Ik weet niet hoe het met jou zit, maar ik heb helemaal fijne vibes na het schrijven van dit artikel. Het is goed om stil te staan bij wat minder goed gaat, maar nog belangrijker om je vooral te richten op het positieve! Daarom knal ik deze blog nog even uit met wat ik stiekem het allerfijnst vond van de afgelopen maanden: ruim 3 weken Bali met Thomas.

We hebben een mega fijne vakantie gehad, bijzondere plekken bezocht en gruwelijk lekker gegeten. Alle lijstjes liggen al klaar, ik moet alleen nog even energie en zin vinden om ze uit te werken en dan ga ik jullie daar heerlijk mee lastigvallen tijdens de grauwe wintermaanden. Deal? Liefs, Mariette!

6 antwoorden op “Persoonlijke update #3: hoogtepuntjes!

  1. Ik ben zó ontzettend blij voor jou dat het een heel klein beetje beter gaat met je!! 😀 Blijf vooral doen waar je zelf die dag zin in hebt en zo niet, dan niet, morgen weer een dag 😉

    Je had die prijs dubbel en dwars verdient!! 😀

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.