Bestel PUUR ZOET nu via deze link voor €24,99!

Zo kom je Koningsdag gezonder door

Zoetrecepten

Yes, bijna Koningsdag! Het jaarlijkse oranje festijn om je vol te gooien met zoetigheid, drank en vette happen. Wil jij het dit jaar wat gezonder aanpakken, maar wel volledig in Oranje stylo? Ik help je!

Met mijn tips was een gezondere Koningsdag nog nooit zo makkelijk. En dat terwijl ze eigenlijk zo logisch zijn. Want het is toch veel beter om met een goede bodem in je mik, bewapend met een fles water + energysnacks én te voet de oranje markt te betreden? Ja? Dan geef ik je onderstaand de lekkerste recepten die ervoor zorgen dat je genoeg energie hebt om te dansen op dat festival of rond te hoppen in die juten zak.

ONTBIJT!
De eerste tip om je Koningsdag goed te beginnen, leg een bodem! Dat kan bijvoorbeeld met een frisse en suikervrije sinaasappel-vanille overnight oats. Makkelijk als je ’s ochtends snel de deur uit wilt! Echt zin om koninklijk te ontbijten? Check dan zeker Marike’s koninklijke ontbijttaart zonder lactose, wauw! Of tot slot, om je de keuze moeilijk te maken.. start je je dag liever met een amandelcakeje boordevol appeltjes van oranje? Hoe dan ook zorg je er zo voor dat je me een goede bodem de deur uitgaat en minder cravings hebt wanneer je de eerste tompoezen of frietkraam tegenkomt.

sinaasappel-vanille overnight oats

sinaasappel amandelcakejes

ENERGY SNACKS
Voorkom een vette hap onderweg en neem wat energy snacks mee! Bijvoorbeeld een bakje met deze crunchy brownieballetjes met sinaasappel en walnoot mee. Of mijn raw carrot cake, lekker én oranje. Net zoals m’n zoete aardappelchips uit de oven trouwens. Beiden zijn ook superleuk om te verkopen op de markt. Dat zullen de meeste kraampjes om je heen zeker niet verkopen, onderscheidende waarde +1!

IMG_5018-2No-bake carrot cake

krokante zoete aardappelchips

DRINKS
En daar moet natuurlijk wat bij gedronken worden: homemade perzik sinaasappel ice tea. Su-per-lekker. En kan ook prima in de mix met wodka als je er helemaal voor gaat. Probeer ook altijd een flinke fles water bij je te hebben om af te wisselen met alle andere lekkere drankjes.

Drinks

SOEP!
Aan het einde van de dag toch teveel of te vet gegeten, maar stiekem nog zin in iets? Ga dan voor een lekker skinny soepje. Zoals deze pompoenmaaltijdsoep. Lekker oranje en lekker warm, want ook het weer altijd écht Nederlands op Koningsdag.

Oosterse pompoenmaaltijdsoep

THUIS GEZOND AAN DE BAK
Blijf je lekker thuis op Koningsdag, maar wél zin om gezond en oranje aan de bak te gaan? Ook daar verzamelde ik een paar toppers voor! Zoals de vegan mango kokostaart. Of mini vegan sinaasappeltaartjes. So yummy. So orange. Of wat dacht je van de oranje boven taartjes van Oh My Pie? Zo bijzonder met die Afrikaantjes erop! En op Koningsdag mag een echte carrot cake natuurlijk ook niet ontbreken, dus check zeker die van Lisa Goes Vegan eens in haar gastblog op Zoetrecepten.mini vegan sinaasappeltaartjes

 

Vegan carrot cake

En? Wat gaat het bij jou worden? Ga je toch liever voor een lekkere selectie zondige zoete recepten? Dan moet je nog even wachten op het inspiratie artikel dat vrijdagochtend online komt 😉

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.