Ga naar de inhoud
Weekend inspiratie: lekkers met dadels
Zoete inspiratie 22 januari 2016

Weekend inspiratie: lekkers met dadels

Weekend inspiratie: lekkers met dadels

Ze zijn zoet, zacht en lekker sticky. Week ze in warm water en blender ze daarna tot een zoete pasta. Ik heb het natuurlijk over DADELS! Een onwijs goede basis om in de zoete keuken mee te werken als alternatief voor geraffineerde suikers. En daarnaast ook nog eens super healthy, want ze zitten vol mineralen en vitamines, zijn makkelijk te verteren door je lichaam en zorgen voor een goede bron van energie. Al die eigenschappen zorgen ervoor dat dadels o.a. positief bijdragen aan het versterken van je botten, het verminderen van nachtblindheid en allergische reacties en ze zouden zelfs abdominale kanker kunnen voorkomen. Dat had je niet gezocht achter die plakkerige dadels he?

Des te meer reden om zelf eens te experimenteren met dit natuurlijke zoetje. Ik geef je alvast vijf heerlijke recepten die je als inspiratie kunt gebruiken. Deel onder dit artikel vooral welk lekkers met dadels jij het liefste maakt; ik ben benieuwd!

1. Je ziet het er zeker niet aan af: deze gezonde brownies zijn gemaakt met dadels. Gezoet welteverstaan, want in dit recept wordt geen suiker gebruikt. Oh, en ook geen gluten of vet. Maar ze smaken amazingly lekker. Must-make!

Glutenvrij

 

2. Ooooh ja deze dadelwalnotenreepjes zijn mijn lievelings. Het liefst maak ik ze elke week, want ik kan er geen genoeg van krijgen. En zo makkelijk om te maken! Niet normaal gewoon. Schandalig. Lekker.

Dadelwalnotenreepjes met kokos

 

3. Raw oreo cookies! Van Rens Kroes. Een crunchy koekje moet je niet verwachten, want rauw. Maar lekker zijn ze zeker wel! Y-u-m. Thanks Rens voor het fijne recept!

raw oreo cookies

 

4. Oeh la la. Vegan dadels vijgen bars met een kokoscrème en rood fruit. Deze bars zijn heerlijk en een echte verwennerij. Op deze manier wil iedereen alleen nog maar vegan taartjes eten!

Dadel vijgen bars met kokoscreme

 

5. Deze dadelballetjes zijn de BOM. Kleine chocolade bommetjes van dadels. Met maar zes ingrediënten & jouw grote vriend de blender, kun je drie verschillende soorten maken. Oh goodies.

Dadelballetjes

De aankomende weken komen er weer een aantal onweerstaanbare receptjes online met dadels in de hoofdrol. Dus dadellovers, stay tuned and enjoy your weekend!

Bron: organic facts

Klik op een ster om dit recept te beoordelen!

Gemiddelde waardering 0 / 5. Aantal stemmen: 0

Zin in meer?

Het is mogelijk dat dit artikel affiliate links bevat. Als jij via die link een product bestelt, dan ontvang ik daar een kleine commissie over. Het kost jou niks extra!

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *