Bestel PUUR ZOET nu via deze link voor €24,99!

Preppen als een pro

Zoetrecepten

Met maar een aantal ingrediënten leer ik jou (op veler verzoek) hoe makkelijk het is om voor de rest van de week verschillende lunchmaaltijden voor te bereiden. Yes, vandaag leer ik je preppen als een pro!

Meal prepping, I love it. Ik ben fan van homemade salades of veggie bowls voor lunch, maar dat kost me dagelijks (te)veel tijd om te bereiden. Dan grijp ik al snel naar een kant-en-klaar salade of iets ongezonders. Door jezelf aan te leren één of twee keer per week alle losse ingrediënten van een aantal lunch- en/of avondmaaltijden te bereiden, kun je de rest van de week binnen 5 minuten je maaltijd in je lunchbox of op tafel hebben. Very makkelijk, een stuk gezonder en ook goedkoper, omdat je minder snel neigt naar duurdere kant-en-klaar of afhaalmaaltijden.

MEAL PREPPING: Het plannen en voorbereiden van je maaltijden voor de aankomende dagen. Dit gaat nog veel makkelijker met de fijne Tefal vershoudbakjes die je t/m 7 juli bij DekaMarkt kunt sparen! Ik gebruik ze super graag voor mijn preppings, omdat ze een speciale rand hebben waardoor je eten zo lang mogelijk vers blijft. Daarnaast zijn ze lekvrij en zitten er ook extra handige yoghurt-, brunch- en saladeboxen bij. In dit artikel ga je zien waar je die handige bakjes voor kunt gebruiken, maar je kunt de actie ook alvast zelf checken.

Nu ga ik je niet (alleen) de basis van het preppen uitleggen, maar je echt wat handvatten geven hoe je dit als ware prepping pro aanpakt. Ik ga je dus laten zien hoe je met onderstaande ingrediënten minstens 6 verschillende, su-hu-per lekkere lunchmaaltijden kunt preppen én hoe je ze handig mee kunt nemen.

 • Tip 1: Kies een thema en kies een aantal verse basis ingrediënten die hier goed bij passen.
 • Tip 2. Bedenk hier 3 hele simpele gerechtjes mee.
 • Tip 3: Bouw deze uit met maar een paar extra ingrediënten.

Ik ben gek op de Libanese keuken en koos daarom voor onderstaande verse ingrediënten om aan het preppen te slaan. Daarbij bedacht ik drie gerechtjes: een wrap met falafel, een veggie bowl en een salade. Dit bouwde ik uit met een paar extra ingrediënten waar ik niks aan hoefde te preppen, maar die het gerecht wel een stuk lekkerder maken: wortelwraps, spinazie, een blikje gekookte linzen, rucola, hummus en olijfjes. Easy as that!Preppings

Yes, hierboven zie je meteen al het resultaat van een lekkere prepping sessie! Maar wat heb ik precies gedaan?

 • De komkommer en paprika ontdaan van hun zaad, alle groentes gesneden en van de courgette spaghetti gemaakt.
 • De pompoen en bloemkool met een kruidenmix (ras el hanout in dit geval) en beetje olijfolie in de oven geroosterd.
 • De komkommer en paprika bewaarde ik rauw, de tomaatjes heb ik gemixt met wat van de vers gesneden kruiden.
 • De ui heb ik ‘gepekeld’ in limoensap (dan wordt het minder sterk en smaakt heerlijk) om het later te kunnen mengen met de tomaatjes voor een soort Libanese tomatensalade.
 • Van een deel van de amandelen heb ik samen met de dadels en het cacaopoeder deze energy snackballetjes gemaakt.
 • Het andere deel van de amandelen heb ik met twee handjes fijngesneden verse kruiden, de kikkererwten en wat olijfolie tot falafelballetjes omgetoverd. De helft vries ik in voor volgende week. Je kunt natuurlijk ook falafeltjes in de winkel kopen als je dit teveel gedoe vindt.

Met name doordat ik zelf de falafel heb gemaakt, was ik hier 2,5 uur mee bezig. Thomas en ik hebben hier beiden 4 lunch- en 1 á 2 avondmaaltijden van gegeten dankzij de eerdergenoemde toevoegingen van de linzen, wraps etc.

Zoals ik hierboven al aangaf zijn goede vershoudbakjes echt een must om goed te kunnen preppen én je maaltijden handig mee te kunnen nemen. Je wil niet altijd alles bij elkaar proppen in één bakje, want dan gaan de smaken of texturen verloren. Op mijn foto’s gebruik ik bakjes van Tefal. Die hebben een speciale rand waardoor het bakje extra goed wordt afgesloten en alles zo lang mogelijk vers blijft, echt top bakjes!

Het eerste lunchgerecht: een falafelwrap met hummus, spinazie, tomatensalade en verse komkommertjes. 

Hier heb ik eigenlijk de yoghurtbox gebruikt, waarbij je links de granola hoort te stoppen die je dan gemakkelijk rechts in je yoghurt kunt wippen. Bovenstaand zie je links de falafel, zodat het geen vocht op kan zuigen van de rest. In het grote compartiment van het bakje zit wat spinazie, komkommertjes en tomatensalade. De wortelwrap besmeer je thuis alvast met wat hummus en vouw je vervolgens twee keer dubbel. Dan past ie precies op je groentjes voor de deksel erop gaat. Op werk hoef je je wrap alleen nog maar even in elkaar te zetten aan de lunchtafel.

Het tweede lunchgerecht: een veggie nourish bowl

Dit is de brunchbox. Links zie je de falafelballetjes en daarnaast een schep hummus. Daarnaast zie je vier soorten groentes, maar wat je niet ziet is dat deze op een klein verhoginkje liggen. Onder dat verhoginkje ligt de sla die zo niet geplet wordt. As I said, met dank aan de mega handige bakjes van Tefal.

Het derde lunchgerecht: een linzensalade

En dan de saladebox! Waar je op de foto links alleen maar rucola ziet, daar zitten ook nog linzen en courgette spaghetti onder verstopt! Doe als eerst de linzen in het bakje, dan de courgette en dan de sla. Dan kun je het bakje zo omkieperen op je bordje. Voeg daar een topping van tomatensalade, gepekelde uitjes en olijfjes aan toe en maak af met een lekkere tahin-dressing of wat hummus die je kunt meenemen dankzij het handige sausbakje van deze saladebox.

VARIËREN
Door een enkel ingrediënt te vervangen of eraan toe te voegen kun je weer hele andere combi’s maken. Vervang de falafel eens door kaas/een gekookt ei en probeer één van deze combi’s:

 • Een uitgebouwde tomatensalade met rucola, linzen en witte kaas.
 • Een groentewrap met spinazie, de gegrilde groentes, wat gepekelde rode ui en een gekookt eitje.
 • Een veggie bowl met rucola, geroosterde bloemkool en pompoen, olijfjes en Parmezaanse kaas.

Preppen als een pro

PREPPEN ALS EEN PRO
Hopelijk heb je de smaak van het preppen nu goed te pakken en ga je lekker aan de slag met bovenstaande receptinspiratie of maak je er misschien wel een Italiaans thema van (salade inspiratie hierr en hierr). Dan heb ik nog een paar laatste tips voor je!

 • Bedenk van tevoren wat je gaat eten en welke maaltijden je wilt preppen. Alleen lunch of ook diner? Stel het thema en de gerechten vast en maak je boodschappenlijstje.
 • Zorg voor véél en goed afsluitbare bakjes. Zo kun je alles los van elkaar in je koelkast (of vriezer) opbergen en blijven je preppings zo lang mogelijk goed. Ga uit van max. drie dagen.
 • Kies een dag om te preppen. Velen vinden de zondag een handige dag, maar maandagavond vind ik zelf altijd top. Op maandag eet ik dan nog een restje van het zondagsmaal als lunch.

SPAARACTIE DEKA
En DekaMarkt helpt je op dit moment een handje, want je kunt daar nu sparen voor die handige vershoudbokjes van Tefal waar ik al een paar keer over schreef! Dankzij de speciale rand blijft je eten zo lang mogelijk vers en daarnaast zijn ze lekvrij! Wel zo fijn als je ze in je tas mee wilt nemen. Daarnaast kun je ook sparen voor een vrolijke Alpina messenset. Dat doe je zo:

 • Ontvang bij elke € 5,-aan boodschappen een aandachtszegel
 • Extra aandachtszegel bij wekelijkse actieproducten
 • Volle spaarkaart – 20 aandachtszegels
 • Volle spaarkaart + bijbetaling = Tefal bakje of Alpina mes
 • De actie geldt van 1 april t/m 7 juli 2018

Ik vind het echt een vette aanrader, want de verschillende soorten bakjes zijn heel fijn en sluiten perfect af. Liefde voor vers!

For now happy prepping! En laat me weten wat jij het liefst prept 🙂

Dit is een gesponsord artikel. Ik laat mijn mening hier natuurlijk niet door beïnvloeden en plaats enkel artikelen waar ik volledig achter sta.

Bekijk ook

6 antwoorden op “Preppen als een pro

 1. Handige bakjes, maar ik bewaar mijn eten liever niet in plastic. Ik prep graag quinoa en gekookte eieren, en ik vries punten quiche in omlater weer op te warmen. Verder prep ik niet zo veel, maar door dit artikel heb ik wel zin om het weer eens wat uitgebreider te gaan doen.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.