Bestel PUUR ZOET nu via deze link voor €24,99!

Persoonlijke update – vier weken later

Zoetrecepten

Na al jullie superlieve en warme reacties op mijn vorige blogpost, wil ik graag een nieuwe update geven. Over mijzelf, maar ook over het 4-weekse programma én over de aankomende (kookboeken!)maand.

PERSOONLIJKE & ZOETRECEPTEN UPDATE
Allereerst bedankt voor jullie hartverwarmende berichtjes op mijn vorige blogpost. Sommige uitspraken, adviezen en ervaringen van jullie raakten me echt enorm en al het begrip heeft ervoor gezorgd dat ik me echt kon ontspannen. De eerste twee weken van augustus heb ik heerlijk rustig aan gedaan en dat heeft me goed gedaan. Alleen maar dingen waar ik zin in had: heel veel slapen en niks doen, maar ook met mijn lieve nichtjes en neefje op pad, sporten, lekker uitwaaien op Vlieland en zeer belangrijke hotspots zoals de Corner Bakery uitproberen. Op Zoetrecepten kwam vier weken lang NIKS online en ook op mijn social media waren de krekels te horen. Een unicum voor mij, maar echt zo fijn om even adem te kunnen halen. Ik moet nog een tijdje rustig aan blijven doen, maar gelukkig vertrek ik volgende week lekker naar Bali en kan ik het niks-doen voortzetten.

Afgelopen twee weken ben ik namelijk best druk geweest om voor september leuke content voor jullie klaar te zetten! Zet je schrap voor een heuse KOOKBOEKENMAAND! Daarin zullen de lekkerste recepten uit de leukste kook- en bakboeken van de afgelopen periode de revue passeren, met bijbehorende reviews natuurlijk. Er zal zelfs een recept uit PUUR ZOET met een verrassing voorbij komen. Mijn lovely blogsister Carolien gaat al deze fijne content met jullie delen op social media. Dus mochten jullie denken: kind ga eens genieten op Bali en ga van social media af. It’s not me! Deze billen gaan heel hard chillen op vakantie, pinky promise. Misschien dat ik af en toe wat jaloersmakende kiekjes via Insta stories deel. Zullen jullie een beetje lief zijn voor Carolien? 😉

GELUKSFACTOR 10 PROGRAMMA
Tegelijkertijd met het bovenstaande begon ik ook aan het vier weken programma van Foodie-ness: een persoonlijk coachingsprogramma met focus op eten en sport, maar waarin daarnaast ook aandacht is voor yoga en mindfulness. Hieronder vertel ik wat ik van dit programma vond, maar leg ik eerst even uit hoe het programma in elkaar steekt.

Het hele proces start door het invullen van een formulier waarin je meer over je wensen en doelen vertelt. Niet alleen je huidige, gewicht, lengte en sportdagen, maar ook je voedingsvoorkeuren, intoleranties, of je van grote of meerdere kleine maaltijden houdt en wat je ‘main’-doelen zijn, zoals: gezonder eten, een beetje afvallen en/of bodyshaping. Hierna ontving ik een week later een vegetarisch vier-weken-programma, met 4 unieke voeding-weekschema’s, sport-weekschema’s, elke week een nieuwe mindfulness oefening en manieren om je spijsvertering te verbeteren.

De recepten zijn heel simpel en zonder veel poespas, je hebt er weinig tot geen ‘gekke’ ingrediënten voor nodig en elke week is het schema weer gevuld met allerlei nieuwe recepten. Af en toe komt er ook een recept uit een eerdere week terug. Vooral van de ontbijtjes en lunches kan ik erg genieten, variërend van twee boterhammen met een groente omelet, een chocolade mugcake of een smoothiebowl, tot een lekkere salade of wraps. Alle maaltijden zijn enorm vullend en soms skipte ik zelfs wat koolhydraten bij het avondeten. Ook heel fijn: de hoeveelheden en maaltijden zijn goed verspreid over de dagen: geen enorme avondmaaltijden of schrale ontbijtjes.

Wist je dat Foodie-ness ook een boek heeft uitgebracht? Dat heet Geluksfactor 10! Hierin staan eenzelfde voedings- en sportschema’s, maar dan niet persoonlijk op jouw (eet)wensen of persoonlijke doelen gericht.

Ook heb ik de sportschema’s uitgeprobeerd, op dagen dat ik een keer geen zin had in bootcampen of kickboksen. Haar trainingen zijn heel efficiënt en gericht op één deel van het lichaam: de lower, de core, of de upper. Drie trainingen per week dus. Elke training kent 5 oefeningen die je in 4 sets gaat herhalen. Ze zijn best wel pittig, maar je bent maar een ruim half uur bezig in totaal. Daarnaast staat er elke zondag een yoga-sessie op de planning, nice!

Maar hoe vond ik het nou écht? De eerste twee weken vond ik het fan-tas-tisch om niet na te hoeven denken over what to cook/snack/sport en mijn dagen meer structuur te geven in die vorm. Alleen maar doén en weten dat je gezond bezig bent. De laatste twee weken waren lastiger door twee weekendjes weg. Ik was weinig thuis dus had weinig tot geen tijd om de schema’s weer op te pakken en pakte vervolgens een griepje mee. Ik heb de handdoek toen een week in de ring gegooid. Jammer, want ik was ruim 2 kilo kwijt en ik voelde me goed. Ik ben nu weer aan het opkrabbelen en hoop de laatste week voor Bali nog even te kunnen knallen. Wie weet ga ik zelfs wat work-outs óp Bali doen. Maar je merkt al wel dat ik enthousiast ben over het schema. De maaltijden zijn toegankelijk, de work-outs efficiënt maar pittig en ook vind ik de overige oefeningen voor body & mind echt top. Ik denk dat het voor veel mensen een houvast kan zijn om een gezonde lifestyle vol te houden of te hervinden, in mijn geval.

Ook wil ik binnenkort mijn favoriete ontbijtrecept én twee dagen uit het voedingsschema met jullie delen. So stay tuned! En vragen zijn zoals altijd very welcome! X Mariette

3 antwoorden op “Persoonlijke update – vier weken later

  1. Lieve Marielle, fijn dat je je weer beter voelt en zo goed bezig bent met voor jezelf te zorgen! Geniet van Bali en van al je plannen maar vooral: ben lief voor jezelf en dan valt alles op zijn plek! Dikke virtuele knuffel en zoen.😘💋

  2. Fijn om de update te lezen..ik volg je met veel plezier maar ik gun je ook zeker rust! Gelukkig zijn er nog genoeg recepten uit je boek en blog die ik nog niet gemaakt heb! Heel veel plezier op Bali en geniet ervan.

  3. Heel veel plezier op Bali,hoop dat jullie uitgerust en vol goede moed terugkomen, wij gaan voor het eerst met jorrit en nardien vliegen ,niet zo ver,naar Kroatie voor tien dagen,maar we hebben het ook nodig.
    Thomas de hartelijke groeten, en een dikke kus van ons.
    Tot later❤️

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.