Bestel PUUR ZOET nu via deze link voor €24,99!

Dr. Oetker taartversierworkshop

Zoetrecepten

Dr. Oetker gaat op versiertoer dit voorjaar! Door het hele land organiseren zij leuke cupcake- en taartversierworkhops.

Afgelopen zaterdag stapte ik op de fiets, op weg naar een taartversierworkshop van Dr. Oetker. Samen met 11 andere zoete foodbloggers was ik uitgenodigd om de workshop en producten van Dr. Oetker te komen uitproberen. En ik had geluk: de workshop was in Amsterdam bij Taart je Taart, een geweldige Amsterdamse taartenmaker. Ik was enorm nieuwsgierig, want dit soort taarten maak ik niet vaak. Eigenlijk nooit. Ik heb vorig jaar een cupcake workshop gevolgd, maar dat was het dan ook. 

Toen ik binnenkwam werd ik verwelkomd door Diana van Taart je Taart, Dorothée van Dr. Oetker, Carola van Carola bakt Zoethoudertjes, Annemiek en haar man van Keukenliefde en Marina van Marina’s bakery. Ik keek om me heen in het prachtige taartenatelier. Er stonden allerlei Dr. Oetker materialen klaar: fondant in rood, blauw, wit en roze, gekleurde en zilveren parels, marsepein, suikerbloemetjes, chocolade en gekleurde schrijfstiften, gekleurde suiker…Alles wat je nodig zou kunnen hebben bij het versieren van een taart! Al snel stroomden ook andere foodbloggers binnen, zoals Laura van Laura’s bakery en Lian van Cakeje van eigen deeg.

Voor de workshop begon liet Dorothée van Dr. Oetker ons een aantal moodboards zien, met de laatste trends op het gebied van de mooiste creaties van taarten. Velen, waaronder ik zelf, durven zich niet te wagen aan zo’n torenhoge creatie van fondant, bloemen of marsepein. Dr. Oetker wil ons met deze workshop, en materialen, laten zien dat iedereen zo’n taart kan maken thuis. Dus als ik het kan, kan jij het ook!

De workshop begon en Diana van Taart je Taart legde ons stap voor stap uit wat te doen. Voor me stond een afgebakken taart, een spatel en een grote bak botercrème. We belegden de taart met botercrème, plamuurden hem aan de boven- en zijkanten en gingen daarna over tot het uitrollen van de fondant. Ik koos voor blauwe fondant, dat is de favoriete kleur van mijn zus. Zij vierde zondag haar verjaardag en het leek me leuk de taart aan haar te kunnen geven. Na het uitrollen van de fondant en het bekleden van de taart (minder makkelijk dan ik het nu laat klinken) was het tijd om onze creatieve geest los te laten op de taart. Oef, da’s nog best moeilijk. Al gauw heb ik een enorm zoetsappige taart in elkaar geknutseld. Met een mal kon ik mooie parelkettinkjes maken en met een ander uitsteekvormpje enorm schattige strikjes. Kitsch ten top! Nee, dit was het toch niet. Nadat ik de strikjes er vanaf gepeuterd had, heb ik moedeloos om me heen staan kijken, advies gevraagd aan Diana en rondgesnuffeld bij de Dr. Oetker spulletjes. Gelukkig kon ik mijn inspiratie weer hervinden. Het resultaat en proces zie je in onderstaande galerij. Wil jij weten hoe je zo’n taart moet maken? In dit artikel omschrijf ik precies hoe je te werk moet gaan en vertel ik je alle vers aangeleerde tips  en tricks!

Ik vond de workshop erg leuk en leerzaam. Ik ben Diana dankbaar voor al haar handige tips & tricks en hoe ze ons soepel door het versieren van zulke prachttaarten heen loodste. De producten van Dr. Oetker werken heel fijn en je kunt er eindeloos veel kanten op. Zo maakte Laura bijvoorbeeld een vijver met waterlelies op haar taart, Carola een taart met kant, bloemen en parels en Marina een leuke Nijntjestaart voor haar zoontje. Superleuk om te zien hoe alle foodbloggers los gaan met hun eigen inspiratie. Achteraf kregen we ook nog een goodiebag vol met Dr. Oetker spulletjes, zodat ik thuis ook snel aan de slag kan. Ik moet zeggen dat deze workshop absoluut naar meer proeft.

Wil jij ook zo’n workshop volgen? Dat kan! Dit voorjaar worden de workshops van Dr. Oetker door het hele land gegeven. Voor 35 euro kun je een cupcakeworkshop volgen van 2,5 uur en voor 45 euro een taartversierworkshop van 3 uur. En geloof het of niet, je hebt elke minuut nodig! Dr. Oetker heeft nu een speciale spaaractie waarbij je zegels kunt sparen die op alle cupcake decoratieproducten zijn te vinden. Wanneer je twee zegels hebt gespaard, kun je gratis iemand meenemen naar een cupcake- of taartversierworkshop. Meer weten? Kijk dan eens op de website van Dr. Oetker.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.