Ga naar de inhoud
De lekkerste foodtips voor Valencia! (+vegetarisch)
Hotspots 12 juli 2018

De lekkerste foodtips voor Valencia! (+vegetarisch)

De lekkerste foodtips voor Valencia! (+vegetarisch)

Ik heb de allerlekkerste, leukste, vegetarische en niet-vegetarische restaurant- en foodtips in Valencia voor je op een rijtje gezet. Genieten geblazen!

UDATE: Helaas zijn de foto’s in dit artikel verdwenen nadat mijn site recentelijk is gehackt. Jammer de bammer, maar als je de hotspots even intypt op Google (kun je ze meteen opslaan in je to-go-list) dan zul je daar ook heerlijke foto’s vinden.

Oh man, wat is Valencia een heerlijke stad. Hij stond al heel lang op m’n lijstje en heeft mijn verwachtingen alsnog overtroffen. Heel verschillend qua architectuur, een mooie geschiedenis, een groot en lang park dat door de hele stad loopt en natuurlijk fantastisch eten. Spanje is het land van de tapas en paella, waar vlees en vis een belangrijke rol in spelen. Als vegetariër kun je dus niet overal terecht. En dan ben ik ook nog eens een lastige vega, want ik hou niet van geitenkaas. Gelukkig heb ik briljant goede en lekkere food hotspots in Valencia gevonden waar je zowel als vegetariër en als niet-vegetariër je hart op kunt halen.

Een paar tips vooraf. Valencianen nemen de siësta heel serieus. Begrijpelijk, want het is er knetterwarm. Maar dat betekent wel dat er heel veel dicht is tussen 2 en 5 uur. Daarnaast gaan veel restaurants pas open om 8 of 9 uur ’s avonds (bereid je daar maar vast mentaal op voor) en is het geen verkeerd idee om te reserveren als je verzekerd wil zijn van een plek. Ok, komen m’n Valencia pareltjes!

TANTO MONTA – tapas/pincho’s
Pincho’s zijn tapas op een klein broodje. Bij Tanto Monta zou je de beste van heel Valencia kunnen krijgen. Wij vonden ze in ieder geval heul lekker, daarnaast is het spotgoedkoop en een heel kneuterig, gezellig zaakje. Er zijn ook 5 – 10 vega pincho’s te vinden. Niet vega? Dan kun je ook naar Tinto Fino, ook een zeer lekker pincho’s zaakje dat wat meer in het centrum ligt dan Tanto Monta.

Adres: Carrer del Poeta Artola, 19, Valencia

BLUEBELL – koffie/taart/lunch
Een schattig tentje waar je mega goede koffie kunt kopen en ook een gezonder taartje of lunch kunt eten. Met een lief buitenterrasje aan de achterkant!

Adres: Carrer de Buenos Aires, 3, Valencia

A HUEVO RESTAURANTE – diner/tapas
Als je lekker wilt dineren, maar ook zin hebt in heerlijke tapas dan zit je hier helemaal goed. Ik zou ervoor tekenen als ik hier vanavond weer mocht eten (vlieg me even over graag, dank). Voldoende vega keus, maar ze maken ook zonder problemen een vega variant van een niet vega-gerecht! De Valenciaanse eigenaresse adviseert je met liefde. Ohja en bestel zeker de pisco sour cocktail!

Adres: Carrer Salamanca, 28 bajo izquierda, Valencia

DULCE DE LECHE – taart/taart/taart/lunch
Yep, deze spot mag je écht niet missen. Ik weet niet of ik ooit zoveel taart op één plek bij elkaar heb gezien. Succes met kiezen!

Adres: Carrer del Pintor Gisbert, 2, Valencia

MALAQUITA – tapas/diner
Ook hier hebben we hele lekkere tapasgerechtjes op en je zit voornamelijk tussen de locals. Ook bestelden we een (dachten we..) beschaafde dessertmix om te delen, waarbij we vervolgens van 3 desserts een volledige portie kregen. Zat een heel bijzonder wortel-amandeltaartje tussen, aanrader!

Adres: Carrer del Túria, 52, Valencia

LA MAS BONITA – strandlunch/taart
Beter dan dit wordt het niet aan het strand. Superleuke tent om te lunchen. Het zit wel vrij ver naar achteren (de kuststrook is lang). Dus pak lekker de fiets, navigeer op deze toko en parkeer jezelf op een strandbedje in de buurt. Wel even reserveren, want dit tentje is razend populair.

Adres: Passeig Marítim de la Patacona, 11, Valencia

COPENHAGEN – diner
Dit is hét vegetarische restaurant van Valencia. Je kunt er echt fantastisch lekker eten. Ik heb er zelfs vegetarische gamba’s gegeten en die smaakten briljant echt. Zó chill! Je kunt kiezen tussen tapas gerechtjes (dit deden wij, want: meer te proeven) of de reguliere kaart met voor-, hoofd-, nagerecht etc. Als het al vol gereserveerd is kun je ook nog naar het zusje: Malmö.

Adres: Carrer del Literat Azorín, 8, Valencia

ALMALIBRE ACAI BAR – ontbijt/lunch/diner
Dit veganistische restaurant pakten we nog even mooi op de laatste dag mee. Echt heerlijke vegan burgers (ook in bowlvorm, zonder broodje) en superfijne açai bowls en smoothies! En lekker centraal in het centrum. Goed vertoeven dus op elk moment van de dag!

Adres: Carrer de Roteros, 16, Valencia

MERCADO CENTRAL 
Dit is een grote overdekte markthal (naar het schijnt één van de grootste van Europa) met een gigantisch aanbod van vlees, vis, groente, fruit en een aantal lokale specialiteitenzaakjes. Leuk om doorheen te wandelen of wat lekkers te kopen voor in het park.

Adres: Plaça de la Ciutat de Bruges, Valencia

Qua drankjes wil je zeker ergens de Aqua di Valencia drinken (vet lekkere cocktail op basis van sinaasappelsap, cava, wodka, gin en suiker, mmm in één keer tipsy;)) en een horchata. Dat laatste is een Valenciaans verkoelend melkdrankje, gemaakt van aardamandelen dus helemaal lactosevrij-vegan-alles, waar wij helemaal aan verslaafd waren.

Verder vroeg iedereen nog in welk hotel we zaten omdat we een gruwelijk groot ontbijtbuffet hadden (met dank aan Thomas die hotels uitkiest op hun ontbijtaanbod). Dit was Illunium Aqua 3. Het zit wel helemaal buiten het centrum van de stad en je moet dus altijd 20 minuutjes fietsen of 30 – 60 minuten wandelen voor je ergens bent. Ik hou daarvan, dus vond dit daarom wel lekker.

Mijn laatste tip is om op je eerste dag de Baja Bikes tour te doen, dan hoor je alle leuke ins en outs van Valencia en ken je de leuke plekjes van de stad meteen. Het klinkt corny, maar ik kreeg het van meerdere vriendinnen geadviseerd en voegt echt wat toe aan je trip.

Klik op een ster om dit recept te beoordelen!

Gemiddelde waardering 0 / 5. Aantal stemmen: 0

Zin in meer?

Het is mogelijk dat dit artikel affiliate links bevat. Als jij via die link een product bestelt, dan ontvang ik daar een kleine commissie over. Het kost jou niks extra!

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *