Ga naar de inhoud
Weekend inspiratie: gezond Sinterklaasje
Zoete inspiratie 04 december 2015

Weekend inspiratie: gezond Sinterklaasje

Weekend inspiratie: gezond Sinterklaasje

Jaaaa, het heerlijk avondje is bijna daar! Waarschijnlijk heb jij je afgelopen weken, net zoals ik, helemaal volgepropt met pepernoten, speculaas of taai taai en heb je hier totaal geen zin meer in nu. Of wil je van het heerlijk avondje een iets gezonder avondje maken. Ik heb in de weekend inspiratie van deze week daarom wat gezondere en originele Sinterklaasrecepten op een rijtje gezet. Enjoy en veel plezier dit weekend!

 

Ik ben gek op repen met dadels, dus voor deze speculaas dadel noten repen loop ik ook wel warm! Zien ze er niet lekker uit?

speculaas_dadel_notenreep

 

Wat dacht je van deze speculaas plaatcake, gemaakt met o.a. amandelmeel, kokosolie, wat honing en kwark? Ze lijkt mij echt heerlijk.

Speculaas plaatcake

 

Een recept voor verantwoorde kruidnoten mag natuurlijk niet ontbreken in dit lijstje. Gemaakt met een combinatie van amandelmeel, -melk en kokosbloesemsuiker. Dus niet alleen zonder geraffineerde suikers, maar ook lactose- en glutenvrij!

Kruidnoten

 

Gevulde speculaas lijkt me één van de lastigste dingen om zonder geraffineerde suikers te maken door de bereiding van amandelspijs. Focus on foodies loste dit op door het gebruik van dadels! Niet alleen suikervrij, maar ook glutenvrij genieten. Mmmmm!

Glutenvrij-gevuld-speculaas-11

 

Oooooh deze is killing: vegan brownies met speculoos én speculaas, hoe bedenken die Groene meisjes het? Het ziet er fan-tas-tisch uit!

Speculoos brownies

 

Ik sluit deze gezonde Sinterklaas weekend inspiratie af met een klassiekertje: een recept voor echte pepernoten! Deze lekkere pepernoten zijn glutenvrij en suikervrij.

Pepernoten

 

En weet jij het al wat je gaat maken? Wordt het een gezond Sinterklaasje of juist helemaal niet? Zolang je er maar van geniet!

Klik op een ster om dit recept te beoordelen!

Gemiddelde waardering 0 / 5. Aantal stemmen: 0

Zin in meer?

Het is mogelijk dat dit artikel affiliate links bevat. Als jij via die link een product bestelt, dan ontvang ik daar een kleine commissie over. Het kost jou niks extra!

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *