Ga naar de inhoud
REVIEW & WIN: Microplane zesteur
onbekend 23 december 2016

REVIEW & WIN: Microplane zesteur

REVIEW & WIN: Microplane zesteur

De aankomende maanden neem ik jullie meeΒ in de wondere wereld van mijn favoriete keukenhulpjes. Deze week aan de beurt: een zesteur. Wablief, een zesteur? Jazeker! Dat is een chique woord voor citrusvruchtenrasp. De geraspte schil van een citrusvrucht wordt namelijk ook wel ‘zest’ genoemd. Tijdens het bakken heb je regelmatig een rasp nodig, bijvoorbeeld bij het maken van lemon curd of een carrot cake.

WAT KUN JE VERWACHTEN?
De zesteur in kwestie is van het merk Microplane. Een begrip in de wereld der raspen, dus ik was erg benieuwd om hem uit te proberen. Een handgreep van walnotenhout, een twee kanten op geslepen rasp van 18/10 roestvrijstaal en een antislipvoet die ervoor zorgt dat de rasp stabiel blijft tijdens het raspen. Sounds good right? Met een paar limoentjes ging ik de test aan.

WAT VIND IK ERVAN?
De rasp is vlijmscherp en erΒ komt een perfect maatje (in dit geval limoen-) zest vanaf zoals je kunt zien op onderstaande foto.Β Het handvat van de rasp is niet alleen mooi, maar houdt ook fijn vast. Door het langwerpige formaat kun je de rasp ook gemakkelijk over een beslagkom plaatsen en regelrecht je beslag in raspen. Maar je kunt hem ook op het aanrecht op de antislipvoet neerzetten, zodat je lekker veel grip hebt.

De rasp wordt geleverd met een beschermhoes, deze schuif je over het scherpe raspdeel heen en op deze manier kun je hem rustig in je besteklade opbergen. Geen overbodige luxe bij een echte scherpe rasp. En ohja, de rasp kan in de vaatwasser! Niet dat ik er één heb, maar voor jullie wel goed om te weten.

WINNEN
Jullie horen het al, ik vind het een erg fijne rasp. Ofwel zesteur. En gelukkig mag ik die liefde met jullie delen! Laat in een reactie weten wat jouw favoriete recept is met citrusvrucht(en) en dan kies ik over een week de happy winnerΒ van deze Microplane zesteur. GOOD LUCK. De winnaar is inmiddels bekend! Gefeliciteerd Tessa Bolhuis!

Wil je niet wachten op de uitslag van deze winactie? Dan kun je de rasp ook zelf scoren voor €34,95 in de webshop van fonQ. Daar vind je trouwens nog veel meer fijne keukenhulpjes.

review microplane zesteur

review microplane zesteur

Klik op een ster om dit recept te beoordelen!

Gemiddelde waardering 0 / 5. Aantal stemmen: 0

Zin in meer?

Het is mogelijk dat dit artikel affiliate links bevat. Als jij via die link een product bestelt, dan ontvang ik daar een kleine commissie over. Het kost jou niks extra!

33 berichten over “REVIEW & WIN: Microplane zesteur

  1. Mijn favoriete gebak is citroencake maar ik gebruik ook vaak citroenzeste in confituur. Dit lijkt me een ze er handige rasp en zu zeker van pas komen. Wie niet waagt… Fijne feestdagen

  2. Heb laatst een citroentaart gemaakt, maar mijn rasp brak, een goedkoop ding, dus ik probeerde het met een houtrasp van mijn man, geen succes, deze taart wilde ik wel vaker maken maar bij gebrek aan een goede rasp, en nu zie ik dat je deze rasp hebt gevonden, deze zou ik graag willen winnen.

  3. Jouw recept voor een Lemoncurd cheesecake ! Heeeerlijk !
    Volgend jaar mei ga ik met mijn vriend samenwonen, dus een mooie rasp komt zeker van pas. Nu ga ik duimen πŸ™‚

  4. Wat ik het liefste maak is de limoncello tiramisu. Dit is echt de allerlekkerste tiramisu ooit! Zo’n fijne rasp kan ik daar goed bij gebruiken πŸ™‚

  5. Ik maak geregeld zelf appelmoes met kaneelstokje, steranijs, vanillestokje en dan voeg ik wat citroenrasp en sap toe. Wordt erg gewaardeerd door mijn zoon en man. Deze rasp zou ik dan ook heel graag willen winnen want hij ziet er ook nog eens mooi uit !

  6. de blauwe bessen – citroentaart is echt mijn topper! Met kerst zet ik er een paar merengue boompjes op en verkruimel ik er wat witte merengue over voor een winterwonderland taart

  7. Ja de blauwe bessen citroen taart, maar ook de lemoncurd, en citroencake met n laagje zoete limoensaus en rasp en de sinasappel cake en jaaaaaaaaah ik weet t niet meer, ik weet wel dat ik m veeeeel zou gebruiken en graag zou winnen
    Fijne Feestdagen

  8. Een heerlijke frisse citroentaart met lemon curd en Italiaanse schuim! Een van mijn lievelingsbaksels, hopelijk mag ik ze de volgende keer maken met deze rasp! 😊

  9. Fijne feestagen! Lijkt me erg handig! Schieten me zo diverse suggesties te binnen! Bv een dadel vullen et roomkaas, een tikkeltje fijngesneden tijm en beetje limoen rasp, taartjes, lemon curd enzo….
    Kortom ideeΓ«n genoeg!

  10. haha bijna de vraag waar je geen citroenrasp in wil doen ;-). een citroenkwarktaart met aardbeien of een lemon drizzle cake of een lekker frisse lemoncurd. en die rasp lijkt me inderdaad wel t neusje van de zalm. duimen dus.

  11. Ik kan niet kiezen…of mijn Chai Orange Bites met uiteraard sinaasappel rasp of de heerlijke aroma’s en scrubs met citrusrasp…een goede zesteur is dus onmisbaar hier in huis πŸ™‚

  12. Begin langzaam aan de citrusvrucht te ontdekken in baksels en heb net voor het eerst lemoncurd gemaakt waar ik helemaal dol op ben. Maar bij gebrek aan een goede rasp was het een hele klus om de zest te verkrijgen. Dus doe graag mee met de winactie.

  13. Limoncello. ;o) Niet dat ik die ooit zelf gemaakt heb overigens.

    Citroenrasp gebruik ik regelmatig ’s ochtends in de geitenkwark (met gemalen lijnzaad, olie en geprakte banaan).

  14. Jaaaa! Die is ideaal… citroenrasp in de sloffenbodem, sinaasappelrasp in de sinaasappel, amandel & witte chocolade truffel… mmmmmmhhh!

  15. Wat een handig ding! Om lemoncurd, citroen-aardbeien kwarktaart te maken of om heel simpel je cake mooier te maken door wat limoenrasp op de icing te schaven. Of cupcakes… te veel opties dus! πŸ™‚

  16. Ik houd echt zo erg van citrusvruchten, maar het allerlekkerste baksel is toch wel lemon merengue taart πŸ˜‹ Met mijn verjaardag wil ik hem een keer met een sloffenbodem en frambozen proberen…

  17. Wouw deze ziet er goed uit! Lijkt me een eitje om zo te raspen. Wat sta ik dan moeilijk te doen met de mijne haha. Van de week een slof gebakken met gecarameliseerde peertjes. Door het spijs citroenrasp gedaan. Nou dat is een blijvertje hoor! Heerlijk wastie :-). Ook de oude mensen mee blij gemaakt in de straat met een mini versie (ipv kerstkaart).
    Ik doe graag mee met de winactie!

  18. Wouw!! Toevallig heb ik deze nog niet;)
    Ik heb laatst je scones gemaakt en die waren mij nog nooit gelukt. Dankzij jou eindelijk een scone recept die gegarandeerd lukt! Lijkt me mega leuk om binnenkort hierbij zelfgemaakte lemoncurd te maken. En hiervoor heb ik natuurlijk z’n super handige rasp nodig!
    πŸ‹

  19. Oliebollen! Ja daar gaat hier altijd citroenschil in! Mijn rasp valt steeds in twee stukken uiteen. Zou top zijn voor komend oudjaar!

  20. Ik heb in Duitsland een taartenboekje gekocht en daar staat en choco taart in met sinaasappel rasp, sinaasappel(sap) etc. Kan ik met zo’n rasp makkelijk mee aan de slag!

  21. Een sinaasappel zoete aardappel cake. Zonder suiker en tich heerlijk zoet! Je gebruikt zowel het sinaasappelsap, als partjes sinaasappel en de zest. Alleen “rasp” ik die helaas op mijn nootmuskaatraspje en de resultaten zijn er dan ook naar πŸ™ Het blijft er zo lekker inplakken en eerlijk gezegd is het gewoon een rommeltje. Dus doe ik heel graag mee πŸ™‚

  22. Hallo,
    T staat altijd wat begerig om mee te doen maar toch waag ik een poging.
    Zelf heb ik een grovere zesteur.
    Pas gevuld speculaas gebakken en daar moest sin appel rasp doorheen maar ik vond t te grof en toen op een ander oud raspje geprobeerd, voldeed ook niet zo zeer.

  23. De romige lemon bars zijn wel een groot favoriet! Die vallen zo goed in de smaak bij iedereen! En wat zou het dan makkelijk zijn om een x een echte rasp in mijn keuken te hebben…zonder daarbij mijn vingertopjes erbij af te schuren πŸ˜‰

  24. Ik hoop dat ik nog op tijd ben om mee te doen πŸ™‚
    Ik heb alleen maar een piramide rasp en dat is zo onhandig. Blijft er alleen maar inplakken en je kan het slecht schoonmaken. Zo’n zesteur zou echt een uitkomst zijn bij het maken van jou recepten. Ik zou hem graag willen winnen πŸ™‚

  25. Citroen cake met maanzaad is echt mijn favoriet. HΓ©t friszoete citrus recept waar iedereen van geniet!! Zo’n handig apparaatje heb ik echter niet, ik schil de citroen met de dunschiller en snij hem dan fijn. Deze zesteur zou geweldig zijn!

  26. Ik doe graag mee met de winactie! Ik heb alleen een ouderwets raspplankje, deze lijkt me veel handiger.
    Mijn favoriete recept met citrusvruchten is amandelspijs! Ik maak dat het liefste zelf en dan doe ik er altijd wat citroenrasp in. Voor de kerst maakte ik kerststol en toen deed ik er ook wat geraspte sinaasappelschil in, dat is erg lekker!

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *