Reserveer PUUR ZOET nu via deze link voor €24,99!

Hartig én zoet broodbeleg zonder suiker

Hartig én zoet broodbeleg zonder suiker

Wie had verwacht dat suikervrij broodbeleg vinden zo moeilijk zou zijn? Ik niet dus. Om iedereen die zonder toegevoegde suikers of suiker-arm wil eten een handje te helpen, heb ik mijn favoriete broodbelegjes (jawel, hartig én zoet) op een rij gezet.

HARTIG BROODBELEG
Je zou misschien denken dat hartig broodbeleg easy peasy is, maar aan bijna alle bewerkte vleessoorten is een vorm van suiker toegevoegd. Gelukkig eet ik dat zelf bijna nooit en is er een fijne lijst aan alternatieven te bedenken (zowel vegetarisch, vegan, lactosevrij en notenvrij!):

Hummus; het liefst zelfgemaakt, want in sommige supermarktvarianten zitten alsnog toegevoegde suikers. Binnenkort volgt mijn recept!

Suikervrije HummusTapenade van olijven of zongedroogde tomaatjes. Aftoppen met gegrilde groentes. LOVE IT. Ook hier volgen nog recepten van.

tapenade

Oosterse avocadospread met wat peper, komkommertjes, tomaatjes en korianderblaadjes.

Oosterse Avocadospread

Maak je eigen margarine of kruidenboter. Al-tijd goed.

Zo maak je margarine

Bij hartig broodbeleg kun je verder nog denken aan:

  • Scrambled eggs met avocado en bosui op toast, mmm. Water loopt me nu al in de mond.
  • Een laagje zelfgemaakte pesto met gegrilde groentes
  • Homemade pindakaas, deze is namelijk zonder suiker en hoort daarom in het hartige rijtje thuis vind ik 😉
  • Een broodje roomboter met marmite; ik WALG ervan, maar het is een favo combo van Thomas.

ZOET BROODBELEG
Eigenlijk is dit het meest lastig: zoet, suikervrij broodbeleg. Er is niks in de winkel dat zoet en zonder toegevoegde suikers is, maar wel bedoeld om op je boterham te smeren. Helaas moet je dit dus bijna altijd zelf maken, maar ik heb een paar hele fijne, makkelijke recepten voor je bedacht.

Vegan chocolade’boter’, ken je dit nog van vroeger? Ik maakte een suikervrije variant! Stiekem wel lekkerder met een kleine toevoeging van beetje dadelstroop op het hele kuipje (zie het recept).

Vegan chocoladeboter

Deze crackers met een basis cashewpasta (zoals deze, maar dan zonder ahornsiroop) en geprakte framboosjes was mijn favoriet tijdens mijn suikervrije challenge. Zoooo lekker.

Cashewpasta met frambozenpuree

Een klassieker, maar oh zo lekker: een boterham met pindakaas en plakjes banaan. LEKKER LEKKER.

Boterham pindakaas met banaan

Waar je nog meer aan kan denken bij suikervrije ZOET broodbeleg? Wat dacht je van:

  • Een beschuitje met wat roomboter en aardbeien
  • Een boterham belegd met geprakte banaan en crunchy cacaonibs
  • Geitenkaas met peer en walnoten
  • In mijn boek PUUR ZOET vind je een heel fijn suikervrij jammetje, heb jij ‘m al besteld?
  • Lezer Mariska tipte deze yummy combi: roomkaas met gemalen anijszaad! Net gestampte muisjes!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *