Ga naar de inhoud
WINACTIE: MENNO'S SUPERHEROES KOOKBOEK
Reviews 02 juli 2017

WINACTIE: MENNO'S SUPERHEROES KOOKBOEK

WINACTIE: MENNO'S SUPERHEROES KOOKBOEK

Tijdens mijn vegan challenge werd ik uitgenodigd voor de lanceringslunch van Menno’s nieuwe kookboek. Niet zo handig misschien, want vegan, maar dit wilde ik toch niet missen?! In mijn food diary kregen jullie al een glimp te zien van zijn boek, epic laagjestaart, rainbow cookies en tex-mex gerechten, maar nu is het tijd om een review te wijden aan dit gave boek. Met een verrassing als toetje.

VRAGEN AAN MENNO. Via Instagram konden jullie een vraag naar mij sturen, waarvan ik de leukste drie aan Menno zou stellen tijdens de lanceringslunch. Die Q&A’s vind je terug in deze review.

IMG_6713

IMG_6711

MENNO’S SUPERHEROES KOOKBOEK

Menno raakt meteen een gevoelige snaar in zijn voorwoord. Superheroes houden hem al bezig sinds hij piepjong was, maar de bijbehorende bovenmenselijke krachten hebben inmiddels een andere betekenis voor hem gekregen. “Door al je twijfels heen jezelf leren accepteren zoals je werkelijk bent en daar vrede mee hebben. Vanuit kracht kan de wereld veroverd worden, of je talent ‘super’ is of niet.” – Well done Menno, dat had ik niet beter kunnen zeggen. Menno’s superpower moge duidelijk zijn, maar in dit boek geeft hij een podium aan zijn eigen superheroes en hun signature dishes. Van de famous Yvette van Boven en Princess Leia, tot zijn beste vriendin en zijn moeder; 10 superheroes komen aan bod.

Voor wie Menno het állerliefst ooit nog eens een taart zou maken? Je raadt het misschien al. Stan Lee natuurlijk, de bedenker van de Marvel Comics superhelden.

IMG_6708

IMG_6710

WAT KUN JE VERWACHTEN

Naast de superheroes is Amerika een zeer aanwezig thema in zijn boek. Je ziet het terug in bijna al zijn gerechten. Denk aan de typische Tex-Mex keuken, crazy milkshakes, Mac ’n cheese, schuimende floats, sunday morning pancakes, sloppy joe, buffalo wings en hysterische dripping drip cakes. LOVE IT. Ik sprak met Menno al over zijn liefde voor San Francisco en zijn reizen naar Amerika, waar hij veel inspiratie heeft opgedaan. Supergaaf om dit zo terug te zien door zijn hele boek.

Menno’s favoriete taart? Dat is de ‘Popping the cherry’ coke cake, ofwel de cola taart. Ik snap wel waarom, gezien Menno een tikkeltje verslaafd is geweest aan het main ingredient in deze gave chocolade laagjestaart.

IMG_6707

IMG_6712

LOOK AND FEEL

What’s not to love. Zijn recepten knallen van de pagina’s af. Gave fotografie, felle kleuren en toffe cartoons. De cartoons vind je terug op de achtergrond van de foto’s, in de persoonlijke fotografie van Menno door het boek heen en natuurlijk is het boek zelf bijna een cartoon. Overal staan cartoon-drawings en van de opmaak tot de lettertypes in de recepten zelf benadert het boek een cartoon zo nauw mogelijk zonder zijn ‘kookboek’-gehalte kwijt te raken.

Nieuwsgierig of er recepten in het boek staan waar zelfs Menno flink mee heeft geworsteld? Say hello to the caramel dripcake. Karamel is het meest mislukte recept in zijn keuken en in dit recept zitten zelfs DRIE soorten.

IMG_6709

WINNEN

Wat een uniek boek is dit. Ik heb nog niet eerder een kookboek gezien met zo’n eigenzinnig karakter. Dit schreeuwt Menno en dat vind ik briljant. Wat ik nog briljanter vind, is dat ik twee exemplaren van Menno’s Superheroes kookboek weg mag geven aan mijn lieve zoete volgers!

Wat je moet doen? Mij helpen kiezen welke epic taart van Menno ik als eerste zal uitproberen en met jullie zal delen op Zoetrecepten, want zoals jullie weten ben ik niet vies van een potje epic baking. Jullie kunnen stemmen op:

  • ‘Popping the cherry’ coke cake (Menno’s persoonlijke favoriet)
  • De caramel dripcake (Menno’s meest mislukte taart)
  • Comic book drip cake (deze taart had Menno gemaakt voor de boeklancering)

Laat je reactie achter onder deze post en/of onder de post op Instagram. Ik ben HEUL benieuwd waar jullie me mee aan de slag laten gaan. Over twee weken maak ik de winnaar bekend! GOOD LUCK Y’ALL!

Gefeliciteerd Arja Ederveen en Lianne Witte! And good luck for me, want ik ga met de caramel drip cake aan de slag.. Spannend!

Liefs, Mariette

Kan je niet wachten tot deze winactie voorbij is? Dan shop je Menno’s Superheroes Kookboek hier.

Deze winactie is mede mogelijk gemaakt door Kosmos Uitgevers.

Klik op een ster om dit recept te beoordelen!

Gemiddelde waardering 0 / 5. Aantal stemmen: 0

Zin in meer?

Het is mogelijk dat dit artikel affiliate links bevat. Als jij via die link een product bestelt, dan ontvang ik daar een kleine commissie over. Het kost jou niks extra!

103 berichten over “WINACTIE: MENNO’S SUPERHEROES KOOKBOEK

  1. Binnenkort ben ik jarig en dan lijkt het me gaaf de cola taart aan mijn bezoek te geven. Maar eerst zelf de lol in de keuken vanwege het maken van de taart!! Daarom ben ik heel benieuwd naar deze taart!!

  2. WAUW! Het is echt een droom van mij om ook ooit met zo’n boek op de markt te komen, wat je eigen persoonlijkheid onderstreept. Fantastisch.
    Het ziet er geweldig uit en ik krijg direct zin om te gaan bakken…
    Ik stem zeker weten op de ‘Popping the cherry’ coke cake, al helemaal omdat dit ook zijn favoriet is. Lijkt me heerlijk.

  3. Ziet er inderdaad uit als een mooi en persoonlijk boek vol goede recepten. Ik ben erg benieuwd naar het recept voor de Cherry Coke cake, de smaak van cola in een taart lijkt me heel verrassend! 🙂

  4. Of course de comic book drip cake!!! Want ik ben een mega comic nerd en een mega taarten nerd. Need no more explation…. 💪🏻🍰🤓

  5. Ik stem voor de ‘Popping the cherry’ coke cake. Vooral omdat ik nieuwsgierig ben hoe je frisdrank in een taart kunt verwerken en hoe de smaak dan nog aanwezig blijft.

  6. Graag De Caramel Dripcake, juist omdat deze (blijkbaar) behoorlijk moeilijk te maken is… leuke uitdaging dus … maar mij daarnaast ook super lekker lijkt … alleen de naam al!

  7. De caramel dripcake lijkt me een uitdaging , omdat het bij Menno de meest mislukte is ! Ik zou er zo mijn best op doen , zodat het bij mij dan wel in 1 keer hartstikke goed lukt !

  8. De cola taart!
    Ik ben nu zo nieuwsgierig hoe die gemaakt wordt en hoe dat er uiteindelijk uit komt te zien 😉
    Ook vind ik deze taart heeeeel erg Amerika schreeuwen, wat natuurlijk super goed bij Menno past.
    Hopelijk win ik het boek, want dan hoef ik niet meer tot kerst te wachten totdat ik hem kan krijgen 🙂

  9. Oh wat lijkt me dit een heerlijk bakboek!! Ik ben reuze benieuwd naar de caramel dripcake !! Dus die zou ik wel eens willen proberen, jij toch ook ?! 😀

  10. Ow leuk zeg! Ben benieuwd of ‘ie jou wel lukt, als hij lukt wil ik hem ook uitproberen!
    Ik ga voor de caramel dripcake!
    Succes!
    Ik hou mijn fingers crossed voor het boek, lijkt me keileuk!

  11. De cola taart ben ik het meest nieuwsgierig naar! Het bevat mijn 2 guilty pleasures, namelijk cola en chocolade. Ik zou het super vinden als je die zou maken en het recept deelt!

  12. De ‘Popping the cherry’ coke cake ben ik het meest nieuwsgierig naar! Het bevat mijn twee guilty pleasures, namelijk cola en chocolade. Ik zou het super vinden als je de taart zou maken en het recept deelt!

  13. Ik ben erg benieuwd naar de taart voor de boeklancering! Ze lijken me allemaal lekker hoor, maar als ik dan toch mag kiezen…… Ben benieuwd welke taart je als eerste gaat maken, succes met t bakken en je blog! Zal vast goedkomen

  14. Zijn ‘Caramel drip cake ‘ lijkt me al een echte uitdaging om mee te beginnen: 3 soorten karamel 👌🏼. Deze staat voor mij op 1 en lijkt me super lekker en ik hoop natuurlijk dat je dan ook zijn recept gaat delen. De ‘Popping the cherrycokecake’ op 2 en de ‘Comic boom drip cake’ (steeds check of ik het goed spel 😉 ..) op 3. Naar 2 ben ik ook héél erg benieuwd. Heel veel succes met het maken 💕

  15. Ja, ik ga toch voor de caramel dripcake, misschien niet de meest spectaculaire, maar hij lijkt mij gewoon het allerlekkerst en ik ben benieuwd of die jou wel in 1x lukt. 🙂

  16. Ik zeg de caramel dripcake…love love love caramel. En popcorn is ook een top ingrediënt. Tijd terug zelf ook fudge gemaakt met popcorn.
    Mnom!! En ik zou dit boek graag willen winnen om in mijn kookboeken verzameling toe te kunnen voegen!!

  17. De caramel dripcake natuurlijk, om de uitdaging met Menno aan te gaan 💪🏻. En daarna zou ik graag hetzelfde doen als ik het boek mag winnen 🙂

  18. Please please pleaseeeeee de karamel dripcake! Als er iets is waar je mij voor wakker kan maken, dan is het wel karamel 😍😍. Dus als ik het boek zou winnen, zal dat ook het eerste zijn wat ij wil gaan bakken….

  19. Hm. Moeilijk, moeilijk! Zoutzoet met de caramel dripcake is het eerste dat mij aanspreekt.. maar toch ga ik voor ‘Popping the cherry’ coke caké’! Originaliteit ten top.

  20. Zonder twijfel! De comic book drip cake! Epic baking ten top!
    Die is echt zoooow gaaf!😍🍰❤
    Ik zou zoooow graag zo’n prachtboek van @medeko winnen! Heerlijk over de top, ik houd ervan?

  21. De caramel dripcake lijkt mij wel wat. Over een paar weken mijn nieuwe keuken en kitchenaid (aaaaah!! 😃) uitproberen met dit recept. Tof boek!

  22. De caramel dipcake. Omdat het natuurlijk super zou zijn als het jou in een keer lukt. Een leuke uitdaging😊

  23. De caramel dripcake. Want mislukte taarten zijn altijd goed!!! En krijg van al die vrolijkheid Super veel zin om te bakken en te eten

  24. Popping the cherry ‘coke cake’
    Gewoon omdat ik daar wel erg benieuwd naar ben.
    Naar allemaal eigenlijk wel!!

  25. Kijk als je gaat voor ‘Epic baking’ is er natuurlijk maar 1 taart mogelijk en dat is de Caramel Dripcake. Als het een ‘Superhero’ bakker als Menno al niet in 1 keer lukt met de karamel, dan is het natuurlijk de uitdaging om je eigen superkookkunst krachten los te laten op dit recept en zo de wereld te redden van meerdere karameldebacles! Daarnaast karamel is altijd een YES!!

  26. Yooo goodmorning, as i promissed to you 😉 I will look in the morning and read this post.
    Beetje lang geleden, ik zit maar op insta te turen, maar de pc was kaduuk gegaan.
    Ik vind het een waanzinnig boek, het papier wat gebruikt is (laatst gespiekt bij bruna) en wat je zegt: het schreeuwt en ademt Menno.
    Mijn epic taartje voor jouw: De caramel dripcake (Menno’s meest mislukte taart hihihi) Ik hou zelf ook wel van een uitdaging, hoewel ik bij epic op dit moment aan het garen van yarnandcolors moet denken, maar daarover later meer 😀

  27. Ik ga je het niet te makkelijk maken en kies daarom voor de caramel drip cake. Ik ben heel benieuwd hoe jij het er vanaf gaat brengen :-). Daarna ben ik natuurlijk ook heel benieuwd naar de andere twee!

  28. Natuurlijk de Caramel Drip Cake, duh! Ik ben super benieuwd of jij er ook zoveel moeite mee zult hebben als Menno of juist niet! En stiekem ben ik ook wel een heel erg klein beetje benieuwd naar het recept zodat ik zelf ook een poging kan wagen. 😀

  29. Duhh….Mariette, de caramel dripcake gaat jou zeker lukken! Hele gave taart mét uitdaging! Sta te popelen om deze taart te gaan maken…iedere dag feest met een stukje taart, toch? 😉

  30. Wat gaaaaaf! Het boek ziet er supergoed uit! Ik ben ook dol op superhelden, marvel en dc! Maar even over de taart… Ik denk dat jij de uitdaging wel aan kan: De caramel dripcake! Dat kan jij! 😀

  31. Popping the cherry’ coke cake
    Klinkt als een must try! Super lekkere combinatie. Denk dat m’n wederhelft, die verzot is op Cherry coke heeeeeel blij maak als ik dit recept eens uit probeer.

  32. ‘Popping the cherry’ coke cake! Als het zijn favoriet is dan is het een eer om die te mogen maken!

  33. De caramel dripcake! Ben benieuwd of het mislukken aan Menno ligt en of jij anders nog goede tips hebt haha!🙈

  34. Absoluut de ‘ Popping the cherry coke cake’. Ben erg benieuwd naar deze smaken in een taart, en ik hou van Amerikaanse recepten!! Nu duimen voor dit fantastische kookboek 🤞🍀❤️

  35. De caramel drip cake. Ziet er zo gaaf uit. Dat recept wil ik graag uitproberen. Via jouw blog is uiteraard heel leuk, maar nog leuker met het echte boek 😀🎂

  36. Als ik jou was zou ik toch de uitdaging aan gaan om Menno’s meest mislukte taart als eerste te gaan maken dus kies voor de caramel dripcake want dat kan je natuurlijk best.

  37. Ja lekker! Wat een súpergaaf boek zeg!! Ik ben benieuwd naar Popping the cherry’ coke cake, gezien mijn man superfan van cola is 🤣

  38. ‘Popping the cherry’ coke cake lijkt me echt een super uitdaging!! Ben benieuwd wat het gaat worden. Veel sucves in ieder geval. Hopelijk kan ik binnnekort alle drie de taarten maken. Ben heel erg benieuwd naar het boek.

  39. Popping the cherry’ coke cake! Die taart die past bij mij!
    Omdat ik soms ook een soort super Hero ben. Toen ik ernstig ziek werd was bakken therapie voor mij. Ik werd er blij van… en nog steeds werkt dat bakken therapeutisch! Daarom bak ik maar wat graag voor andere super hero’s. Omdat die glimlachjes onbetaalbaar zijn.

  40. Ik zou je graag zien gaan voor de comic book cake. Dat lijkt me de grootste ode aan dat super gave boek van Menno.

  41. Poeh.. Lastig. Ik twijfel tussen Menno’s favoriet (want die klinkt wel heel lekker) of de caramel drop cake (drip cake ziet er altijd fantastisch uit). Dan toch maar die eerste.. Daar ben ik het meest benieuwd naar!

    Ik zou trouwens super graag dat boek winnen! Ik ben sinds kort mijn eigen food/receptenblog begonnen (Eat Lauvvely). Het is ook wel eens leuk om iets van een ander te maken in plaats van mijn eigen recepten. 😉 Daarnaast ben ik enorme fan van Heel Holland Bakt en dus ook van Menno. Ik waardeer zijn eigen stijl enorm! Iets waar ik wel wat van zou willen leren…

  42. Wow wat een geweldig boek !pancakes milkshakes tex mex taart ik zou alles willen maken uit dit te gekke boek en dan natuurlijk familie en vrienden laten meegenieten van al dat lekkere food.

  43. Wat lijkt het mij een super gaaf boek! De “popping the cherry” coke taart lijkt me super leuk om te maken en ook lekker!!! Ik hoop dat jij hem gaat maken en ik het boek win zodat ik de andere recepten ook kan uitproberen😉😀!

  44. For sure the Comic book dripcake. Hoe krijgt hij het verzonnen. Briljant toch. Ik vind de creativiteit van Menno geweldig dit laat hij zo goed terugkomen in zijn baksels! Love it! En ik zou echt suuuuuuuper graag willen winnen om zelf aan de slag te gaan. 🍀🍀🍀 Ik ga echt heeeeeel goed mijn best doen met duimen 😉

  45. Omdat ik stiekem van binnen wel een beetje een geek ben én van bakken houd, stem ik op de comic book drip cake 😎 Maar, who am I kidding, ik wil ze eigenlijk alledrie wel zien!

  46. Moeilijk moeilijk maar ik denk dat de Popping the cherry’ coke cake toch gemaakt moet gaan worden. Zoals gezegd eigen favoriet en iets heel verfrissends en nieuws! Ik ben superbenieuwd!

  47. De caramel dripcake! Die lijkt mij zoo lekker! En als de taart lukt geeft dat een kick ook! Dat heb ik in ieder geval altijd 😃 Ben erg benieuwd naar je resultaat!
    Duimen om het boek te winnen 😇 Want wat ziet hij er op de foto’s fantastisch creatief uit!! En wat zou hij mooi staan in de keuken! 😍

  48. Ik stem voor de popping cherry coke cake! Ik zou deze zelf graag maken voor manlief die net van zn zgn colaverslaving af is. Hulde voor hem. Een colataart lijkt me danook een mooie verrassing voor hem. Ik ben zelf ook wel erg benieuwd hoe je cola goed kan verwerken in een taart!😃

  49. Ik ben benieuwd naar de popping the cherry coke cake, omdat ik ooit een cake heb gemaakt met Fanta en een met 7Up maar die waren beide mislukt 😒.

  50. De caramel dripcake! Niet om gemeen te doen hoor.. Maar zo kan jij ons ook voorzien van tips hoe wij de cake wél kunnen laten slagen, net als Menno uiteindelijk. Ben erg benieuwd!
    Het boek ziet er wel mega catchy uit trouwens, leuk!! 🙂

  51. Leuke review van een leuk boek! Een beetje uitdaging is niet verkeerd toch? Ik ben zeer benieuwd hoe jouw bakervaring van pas komt bij de caramel dripcake..;-)

  52. Popping the cherry colataart natuurlijk! Klinkt overheerlijk. De rest bak ik uit het boek, Maar ben benieuwd hoe jij deze variant naar jou hand tovert! GOOD luck!

  53. De colataart zou ik doen, juist omdat dat juist een wat andere smaak is dan de caramel. Van de Comic Book Drip kan ik niet terugvinden welke smaak dit is. En ookal zijn de donuts tegenwoordig helemaal in, ik zou voor iets nieuws gaan!

    En dat evt gevolgd door de geweldige milkshakes uit het boek!! <3

  54. Wauw, wat een ontzettend gaaf boek! Inderdaad echt weer eens iets heel anders, heel mooi 😍.
    Met een prachtig voorwoord, precies wat ik mijn oudste van elf probeer bij te brengen. Zij baalt nu al dat ze niet een bepaald bijzonder talent heeft… Terwijl ze alleen al door te bestaan zo bijzonder is.
    Alledrie de taarten lijken me heel leuk om te maken voor je, maar volgens mij hou je wel van uitdaging en dan lijkt de Caramel drip cake de beste keus 😉. En caramel ligt je juist wel toch?

  55. Wauw wat een te gek boek! En zo’n thema heb ik nog niet eerder gezien bij een kookboek, erg leuk! Ik ben heeeel benieuwd naar ‘Popping the cherry’ coke cake 🙂

  56. Ik heb ook nog niet eerder zo`n kookboek gezien! Ziet het er echt ontzettend gaaf uit! En al dat lekkers…. Zou de recepten graag gaan uitproberen! 😀

    Ik stem op De caramel dripcake, trouwens! Lijkt me enorm ‘jammie’! 😀

  57. Wat een gave actie!! Ik ben heel erg fan van Menno én van Marvel.
    Ik stem op de caramel dripcake. Ik vind goede karamel maken vaak wel een uitdaging.

  58. Zonder twijfel: de caramel dripcake! Ook bij mij gaat het met de karamel nog wel eens mis om onduidelijke redenen en ik ben erg benieuwd naar de verschillende soorten karamel. Mmmmm, dat moet een fout über zoet vrijdagrecept worden, ik verheug me er al op..! Dat is dan na dit jaar de hazelnootschuimtaart te hebben gemaakt de uitdaging voor m’n volgende verjaardag. Ik kan niet wachten;-)!

  59. De caramel dripcake! Hier ook het meest mislukte recept in de keuken, maar ook het meest geliefde. Want als dat goed gaat is het oh zo heerlijk.. Ik ga duimen dat je deze gaat maken (en dat ik een exemplaar mag winnen natuurlijk, haha)

  60. De caramel dripcake! Het lijkt mij voor jou een uitdaging om te kijken of het jou meteen zal lukken, dit recept.

  61. ‘Popping the cherry’ coke cake!
    Klinkt als een boek die niet mag ontbreken op mijn kookboekenplank én een boek wat uit handen moet blijven van mijn grafisch vormgever-partner, dat zie ik zo al! Toffe recensie!

  62. Leuk! Ik zou graag zien dat je als eerste De caramel dripcake probeert. Ik maak ook graag kans op het boek :).

  63. Aii…. dat is een lastige keuze haha! Maar ik ga dan toch voor de ‘Popping the cherry’ coke cake, want ben wel heel nieuwsgierig naar Menno’s favoriet.

  64. Dit boek lijkt mij de allergaafste kookboek die ik ooit heb gezien! Aparte stijl zowel qua uitdrukking en kookideeën. En we love the American style!! Nu gaan we duimen en hopen en hopen en duimen en duimen en…

  65. De caramel dripcake! Jij krijgt het vast voor elkaar ‘m in één keer goed te maken!
    Mijn zoon van bijna 15 is niet goed in school maar wel geweldig goed in bakken! Bovendien houdt hij erg van bakboeken met duidelijke foto’s en een leuke vormgeving, dat werkt zeer inspirerend! Dus mocht ik winnen dan zijn wij hier thuis de komende maanden verzekerd van heel veel fantatstische bak-input!

  66. Ohohoh meisie toch, ik denk toch echt dat jij de Caramel dripcake te moeilijk vindt om te weerstaan. Jij kan dit gewoon maken met zoveel plezier, net zoals je je blog schrijft, volgens mij. Ben benieuwd naar je post. Daarna gaat mijn zoon natuurlijk aan de slag. Onze puberbakker is gek op uitproberen en ook op caramel. Bakgroetjes, Sandra (trotse moeder van Mickey)

  67. Deze superheld is er enorm blij mee, dank je wel.
    Wens ik je veel succes met de caramel drip cake, want dat is gewoon een uitdaging op zich 🙂

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *