Bestel PUUR ZOET nu via deze link voor €24,99!

Food diary #september2017

Zoetrecepten

Joehoe! Ben ik weer met een nieuwe food diary. Ik dacht eigenlijk dat ik zó klaar zou zijn met september, omdat ik voor mijn gevoel grotendeels in sociaal isolement heb geleefd in verband met wat hevige deadlines en persoonlijke omstandigheden. Bleek toch even smerig tegen te vallen toen ik de foto’s op mijn telefoon erbij pakte. Zet je dus maar schrap voor een stevig verslag met het hoogtepuntje van deze maand helemaal op het einde!

September begon fijn. ’s Middags lunchte ik met mijn zus bij een fijn gezond lunchtentje, Venkel, daarna heb ik hard gewerkt om vervolgens met een vriendinnetje naar het terrassenfestival te kunnen gaan.

Onbedoeld de perfecte timing om een weekend naar mijn ouders te gaan. Het was superzonnig (wauw dat voelt lang geleden) en ik had een achtertuin tot mijn beschikking. Genieten geblazen. Ik verwende mijn ouders met een paar lekkere maaltijden en mijn vader liet me een paar Oost Indische kersjes uit de tuin proeven. Niet alleen de bloemen, maar ook de bladeren zijn eetbaar en worden vaak in salades verwerkt. Verwerken jullie wel eens bloemen of planten in gerechten?

Die maandag ging ik met Laura naar de najaarsbeurs op Hoog Catharijne, waar we de nieuwste producten op het gebied van keuken & living konden spotten. Zoals deze zwarte Limited edition Beaut van KitchenAid. Ik deed ter plekke verslag via Insta stories, maar binnenkort zullen jullie er ook nog meer van terugzien op Zoetrecepten.

Chille lunch bij VascoBelo! Een leuke Belgische keten met drie vestigingen in Amsterdam, eentje in Eindhoven en eentje in Haarlem. Fijne sfeer en goed eten.

Met een vriendinnetje probeerde ik hotspot De Tulp uit. Een populair café in de Pijp, volledig in tropische stijl. De aankleding is echt tof en je kunt er hele lekkere, uiteenlopende borrelplanken bestellen, maar het is wel waanzinnig druk. Helaas waren mijn foto’s te lelijk voor woorden, dus moet je het hiermee doen.

Met the blogsister reisde ik af naar Rotterdam voor een tof event van Baker’s Dough, ter ere van hun nieuwe kaart. We begonnen met een te lekkere lunch bij het broertje van Baker’s Dough: Baker and Moore, waar we bijna alles van de kaart mochten proberen. Happy campers. Daarna gingen we door naar Baker’s Dough om hun nieuwe smaken cookie dough te proberen. Mijn allerste favoriet: het appeltaart dough. YUM!

Jaaaa, Rutger heeft weer een nieuw bakboek jongens! En wel een HARTIG bakboek. Hij had me uitgenodigd voor zijn uitreiking en ik laat de kans om zijn kaaskoekjes en kroketten te kunnen proeven natuurlijk niet aan me voorbij gaan. Thank god, want wat waren die lekker zeg. Echt een prachtig boek weer!

Op vrijdagavond gingen we met vrienden naar restaurant Madam in de A’DAM Toren, op Amsterdam Noord. Je zit daar op de 19e verdieping, waardoor je een gaaf uitzicht hebt over de stad. Het eten was ook lekker, alleen de toetjeskaart vond ik tegenvallen dus daar heb ik zowaar niks van besteld.

Die zondag moest ik uit een Escape room zien te ontsnappen met mijn schoonfamilie. Epic fail. MAAR WAT IS DAT LEUK! Ik wil weerrrr.

Helaas moest ik de week erna verschillende events afzeggen omdat ik het zo druk had. Eén belangrijk ‘event’ kon ik natuurlijk echt niet aan me voorbij laten gaan: mijn lievelingsman was jarig! Ik maakte ontbijt op bed voor hem en ’s avonds stond er big time kaasfondue op de planning.

Twee dagen daarna begon ik aan een driedaagse detox. Drie dagen alleen maar smoothies drinken. Waarom in hemelsnaam zul je denken? Omdat ik het eens zélf wilde ervaren, in plaats van er een mening over te hebben die gebaseerd is op vooroordelen. Been there, done that. Let me know of jullie er meer over willen horen!

Datzelfde weekend was er stiekem nog een ‘event’ dat ik ook niet kon cancelen. Lief nichtje Cato werd 8. Wow wow! En ik had beloofd om DE karamel dripcake uit Menno uit zijn nieuwste boek voor haar te maken. And so we did. Het resultaat is heel vet geworden kan ik je vertellen, jullie zullen alleen nog éventjes moeten wachten op het recept.

Terwijl ik op mijn nichtjes verjaardag was ging vriendinnetje Anouk met haar zus taartjes eten bij Happy Food and Health in Rotterdam. We hadden het eigenlijk samen gewonnen, maar helaas kon ik er niet bij zijn dus had haar zus geluk. Check hoe lekker die taartjes eruit zien!

En dan als kers op deze drukke, heftige maand won ik de foodblog awards voor het beste blogdesign! DANK JULLIE VOOR HET STEMMEN! Niet alleen voor het stemmen, maar ook voor het volgen, liken, lezen, het maken van mijn recepten en al jullie leuke berichtjes elke dag weer. Jullie zijn de reden waardoor ik al vier jaar lang zo enthousiast aan mijn blog werk en sinds dit jaar dit zelfs full time doe.

Degene die ik in dit geval vooral niet mag vergeten te noemen is de allerbeste en -leukste websitebouwer die ik me maar kan wensen. Yes, talking to you Thomas! Samen zijn we op dit moment weer heel hard bezig met een nieuw design. Een design dat nog veel mooier, maar vooral veel gebruiksvriendelijker zal zijn voor jullie. Kan niet wachten om het jullie te laten zien!


Hierboven met lieve Marike van Oh my pie.

Hoe was jullie maand september?

Bekijk ook

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.