Bestel PUUR ZOET nu via deze link voor €24,99!

Food diary #oktober2017

Zoetrecepten

Lieve zoetjes, vandaag geen superzondige Sweet Friday post, maar mijn food diary van de maand oktober. Het was een moeilijke maand, ik leg jullie aan het einde van deze diary uit waarom. Eerst laat ik jullie een paar leuke dingen uit deze maand zien!

De maand begon kneitertof met een persoonlijke fotoshoot bij Hadewych Veys voor mijn boek! Ik vond het heel spannend van tevoren, maar het was zo’n waanzinnig leuke, gezellige en productieve dag! Good vibes all over. Zie onderstaand het dreamteam van de dag.

Fotoshoot dreamteam

 

Lunch met een vriendinnetje bij Bar Botanique in Amsterdam Oost. Lekker gegeten, maar de platgeslagen vlieg op de menukaart en de hoeveelheid vliegen die om de taartjes op de bar heen cirkelden maken dat we toch niet meer terugkomen. Wel echt een leuke tent voor een borrel.

Bar Botanique Amsterdam lunch

Bar Botanique Amsterdam lunch

 

Lekkere foodpost! Superlekkere amandelpasta’s en pindakaasjes van Pip and Nut. De amandel-kokossmaak is mijn absolute favoriet.

Ook kreeg ik fijne nieuwe, vegan yoghurtjes van Abbot Kinney’s opgestuurd. Vond ik sowieso al heel lekker en deze zijn ook weer helemaal raak.

Pip and nut notenpasta's

Nieuwe smaakjes Abbot Kinney's


ADE.
Wegens boekdeadlines en dat soort ongein mocht ik maar naar 1 feestje van mezelf. Ok én twee uurtjes tijdens de opening van Richie Hawtin op de Nieuwmarkt. Het boek maakt gelukkig alles goed.


De Laatste Kruimel.
Een geweldig tentje in het centrum van Amsterdam. Zie de hoofdfoto van dit artikel. Het is klein, knus, heeft de lekkerste taartjes, quiches, broodjes en ja, wat eigenlijk niet? Moet je een keer heen hoor.

Wij namen de French Toast Croissant (hemel), rabarber kruimeltaart en de courgette lemon curd taart. En ja, we hebben een doggy bag mee naar huis genomen.

De laatste kruimel

 

Verder was ik in oktober met name bezig met mijn boek. Bakken, bakken en fotograferen. Op een redelijke opgeruimde dag zag mijn keuken er halverwege de middag dan ongeveer zo uit:

Keuken na een bakdag

Zoals boven aan dit artikel aangegeven was het een moeilijke maand. Jullie merkten dat misschien al doordat het rustig was op Zoetrecepten en op social media. Dat heeft er o.a. mee te maken dat ik natuurlijk raaaazend druk ben met mijn boek PUUR ZOET, maar er is nog een factor die meespeelde. Ik merk dat ik het heel erg lastig vind om er de woorden voor te vinden, omdat ik mijn écht persoonlijke zaken liever privé houd en niet op de blog deel. Toch voelt het niet goed om te doen alsof het niet is gebeurd. Toen ik twee weken geleden aan jullie bekend maakte dat ik met een heus bakboek bezig ben, kregen we op dezelfde dag het onverwachte bericht dat mijn schoonvader, Thomas’ vader, is overleden. Je zult begrijpen dat ons leven daar de afgelopen weken en de aankomende tijd van in het teken staat. Afgelopen weken kon ik het daarom moeilijk opbrengen vrolijke posts op social media te zetten en te doen alsof er niets aan de hand was. Maar het leven gaat door en ik probeer de draad weer op te pakken. Misschien zal het door de drukte rondom mijn boek wel íetsje rustiger zijn dan jullie gewend zijn.

Daarnaast merk ik persoonlijk dat ik niet veel energie uit deze food diaries haal, dus ik overweeg om ermee te stoppen tenzij jullie daar radicaal anders over denken natuurlijk. Deze diaries zullen de aankomende tijd plaats maken voor fijne hotspotlijstjes en updates over mijn boek. Laat me weten wat jullie leuk lijkt!

Om deze diary met een positieve noot af te sluiten, beloof ik jullie over een aantal weken de voorkant van mijn boek te laten zien. Heb ik al gezegd HOE BENIEUWD ik ben wat jullie ervan vinden? Hoe was jullie maand oktober?

XOXO Mariette

33 antwoorden op “Food diary #oktober2017

 1. Wat een heftige maand he, met hoge pieken en ook diepe dalen :'(…. Helemaal begrijpelijk dat je dat ook niet onbesproken laat en dat het ook invloed heeft op je werk…
  Ik ben wel heel erg benieuwd naar de voorkant van je boek! Spannende tijd! 😀

 2. Dag Mariette, eerst: heel veel sterkte en kracht gewenst voor jullie. Zo’n groot verlies heeft veel impact voor jullie allemaal. Wat je food diary betreft: dit is jouw bedrijf, jouw blog. Als je er geen plezier meer in hebt dan zou ik ee gewoon mee stoppen, ongeacht wat anderen daarvan zeggen. Anders gaat het je echt tegen staan. Er komt wel wat anders wat je wel leuk vindt om te delen. Dikke knuffel.

 3. Wat heftig zeg, veel sterkte voor jullie! ♡ begrijpelijk dat je minder actief bent met vrolijke berichtjes, dat is nu ook minder belangrijk en zal iedereen begrijpen..
  Als de food diaries je geen energie geven zou ik er zeker mee stoppen. Updates over je boek en leuke hotspots lijken mij ook leuk(er!) om te lezen! Ben ook zo benieuwd naar de cover van je boek! 😊
  Liefs ♡

 4. Thomas, gecondoleerd met het plotselinge overlijden van je vader en Mariette, jij met je schoonvader, wat enorm verdrietig 🙁 dat je hoofd dan niet staat naar “oh wat zijn wij heden blij” berichtjes vind ik niet meer dan logisch! Heel veel sterkte met alles!

  Je vraag of je door moet gaan met je blog vind ik aan jou, ik vind ze erg leuk om te lezen 🙂 maar ik kan me zo indenken met je voorbereidingen voor je boek dat je er toch minder tijd/zin voor hebt. Succes met beslissen 😉

  1. Bedankt voor je lieve berichtje Margriet! En ook voor je reactie op mijn vragen, fijn om te weten 🙂 Aankomende tijd ga ik aan de slag met hotspots en boek updates! En lekkere recepten natuurlijk 😉 Liefs, Mariette

 5. Van harte gecondoleerd!
  Mariette, echt niet stoppen met je blog hoor! Ik vind wel de foodiary’s niet helemaal mijn ding, ik snap dat je daar je energie niet vandaan kunt halen! Ik zou als ik jou was gewoon doorgaan met vooral ZOETE recepten te bakken, en op je blog te delen, zodat ik nog verder kan gaan met bakken! Ik heb al zeker wel eens wat van je gebakken, en het was zoo lekker! Zou je nog meer taartrecepten (het liefst dan een grotere taart voor ca 16 personen) willen plaatsen? Alvast super dankjewel, ik kijk ernaar uit! 😉 Veel suc6 met het maken van recepten e.d.!!! <3

 6. He Mariëtte,

  Gecondoleerd aan jou en natuurlijk Thomas. Heel heftig en verdrietig…

  Zeker niet doen waar je geen energie van krijgt Mariëtte, maar als ik dan toch een voorkeur mag opgeven zou ik heel benieuwd zijn naar jouw hotspot lijstjes 🙂 En natuurlijk ben ik benieuwd naar je boek!
  Liefs Laurine

 7. Sterkte in deze tijd. Die is idd pittig en dan staat de wereld ff stil. Vwb je blog, doe wat goed voelt. Ik zal je updates van je boek met interesse lezen.

  Ik heb trouwens vrijdag en vandaag de ultieme snoepwinkeltaart gemaakt voor mn dochter van 7. Ze vond het geweldig en volgens manlief een van mn betere baksels😊. Met dank aan jouw recept! Zal nog wel ff een fotootje op fb plaatsen en je taggen😉

 8. Lieve Mariëtte, als eerste gecondoleerd met je schoonvader! Tuurlijk heeft dat zijn weerslag op je ‘social media leven’!! Dat is heel begrijpelijk! Maar je hoeft geen verantwoording te geven over jouw doen en laten. Je moet doen waar je blij van wordt!! En als iets een ‘moet’ wordt dan wordt je er niet gelukkiger door…en wij als trouwe volgers willen jouw vrolijke lach en woordspelingen zien😘
  ‘NIET ALLES WAT KAN MOET’ Door schade en schande ben ik wijzer geworden..dit is nu mijn motto geworden!😉 Dikke knuffel van een trouwe ‘zoetfan’😘💖🍰

 9. Lieve Mariëtte, als eerste gecondoleerd met het verlies van je schoonvader! 🍀Uiteraard heeft dit zijn weerslag op je ‘social media life’ ..héél begrijpelijk!! Maar je hoeft geen verantwoording te geven voor je doen en laten!! Wij als trouwe ‘zoetfans’ willen jouw vrolijke lach en woordspelingen zien 😘
  Je moet doen waar je blij van wordt en wat voor jou goed voelt!! Door schade en schande ben ik wijzer geworden..NIET ALLES WAT KAN MOET..Dit is nu mijn motto geworden!😉
  Dikke knuffel van een grote ‘zoetfan’ 😘💖🍰

 10. Dat is niet niks zeg! Ik miste je al een beetje, maar dat is helemaal te begrijpen nu. En ook je leuze om niet te veel privézaken te delen begrijp ik heel goed. En met de tijd gaat t vast helemaal goed komen! Heel veel succes met dat dubbele gevoel wat vast nog even zal aanhouden. Uiteraard volg ik de ontwikkelingen voor je boek en je andere berichtjes 😀

 11. Hoi Mariette,
  Soms check ik wel dagelijks je blog om te kijken of er wat nieuws op staat (heb ik niet veel bij foodblogs… zegt genoeg denk ik :)) toch fijn dat ik via deze food diary lees wat de reden was waarom er even niks op stond al snap ik dat dat lastig was.
  Ik ben suppper benieuwd naar je boek! Heb al zoveel recepten van je blog gemaakt en ze zijn zo lekker.. juist de Epic baking en de basis recepten zijn zo fijn! Zo duidelijk omschreven met niet extreem veel ingrediënten. Ga zo door….:)!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.