Ga naar de inhoud
De beste en lekkerste (zoete) hotspots in Porto
Foodfun & -nieuws 28 juni 2017

De beste en lekkerste (zoete) hotspots in Porto

De beste en lekkerste (zoete) hotspots in Porto

Vandaag deel ik mijn leukste tips voor een foodie citytrip naar Porto met jullie! Want man man, wat zijn we fan geworden. Porto is en heerlijke stad voor mensen die van eten en drank houden. Het eten is er goedkoop, de restaurantjes zijn knus en gezellig en Port wordt over bijna de hele dag heen gedronken. Én, de Portugezen houden enorm van zoet, een waar walhalla.

Tussen al dat eten en drinken door struinden we door het mooie historische centrum, de prachtige straatjes waarin geen één huis er hetzelfde uitziet en door de oude wijk Ribeiro die gelegen is aan de rivier. Door de grote hoogteverschillen zijn er veel rooftopbars waar je een indrukwekkend uitzicht hebt over de stad én al die steile weggetjes zorgen voor een pittige kuitentraining waardoor je die taartjes en port er binnen no-time weer af loopt.

IMG_8775-2

IMG_8717

Voorafgaand had ik weer uitgebreid vooronderzoek gedaan en honderden tips vergeleken om de beste restaurants, de gezelligste koffiespots en de lekkerste bakkers van Porto te vinden. Met een flinke lijst aan must-try hotspots stapten we op het vliegtuig en uit alles wat we hebben geprobeerd, is deze lijst met favorieten voortgekomen. Zet u zich maar schrap:

MERCADO DO BOLHÃO
Dit is de markt waar locals van maandag tot zaterdag terecht kunnen voor hun groente, fruit, vlees, vis, bloemen en andere Portugese specialiteiten. De markt zit verstopt in een bijzonder tweelaags gebouw en is door haar populariteit onder toerisme ook wat toeristenkraampjes rijker.

Adres: R. Formosa 214

IMG_8864

markt

LEITARIA DA QUINTA DO PACO
Hier eet je absoluut de beste éclairs in town. De variant met lemon curd was onze favoriet, maar die karamel unit was ook té lekker. Hier ga ik zeker nog zelf mee aan de slag thuis!

Adres: Praça Guilherme Gomes Fernandes 47

De beste en lekkerste (zoete) hotspots in Porto

IMG_6403-2

PADARIA RIBEIRO
En als je dan toch bij het zaakje hierboven bent voor een paar éclairs, moet je meteen even langs bij de geliefde traditionele Portugese banketbakker die ernaast zit om wat zoete goodies te scoren. Wij konden niet kiezen, dus bestelden een doosje vol voor een schamele €2,70.

Adres: Praça de Guilherme Gomes Fernandes 21

IMG_6419-2

DATERRA BAIXA
Ons favoriete lunch restaurant, we zijn er in drie dagen tijd 2 keer geweest. In deze leuke tent serveren ze een modern, vegan buffet met verse salades, quiches, soep, broodjes etc. Je kunt hier ’s middags (voor €7,50) en ’s avonds (voor €12,50) je bord vol scheppen. De vegan hemel! Check onze bordjes onderstaand. LOVE!

Adres: R. de Mouzinho da Silveira 249

IMG_6259-2

IMG_6438-2

THE BASE
Een heerlijk terras op een sfeervol grasveld midden in de stad (bij de Clérigos toren) óp een winkelcentrum. Fijne zomerse tunes en allerlei soorten bankjes, picknicktafels en zelfs schommels om lekker te loungen in (of uit) de zon. Marieke had deze spot gevonden en op haar verjaardag dronken wij hier een paar hele fijne cocktails terwijl we heen en weer schommelden in de zon.

Adres: Passeio dos Jardim, Porto, Portugal

IMG_8856-2

IMG_8818-2

TABERNA DO LARGO

Fan fan fan zijn we van deze spot. Je kunt hier dé Porto Tonic cocktail proeven en ze hebben de lekkerste plankjes en kleine gerechten op het menu staan. Wij bestelden meteen een tafel vol. Taberna do largo heeft een klein terras op een sfeervol plein, dus je moet een beetje geluk hebben of even wachten tot er een tafeltje op het terras vrij komt. But so worth it!

Adres: Largo São Domingos 69

IMG_6335-2

IMG_8898

360º TERRACE LOUNGE | PORTO CRUZ
Op het dak van Porto cruz zit een perfecte rooftopbar, met lekkere muziek en waar je goede port kan bestellen. Het is gelegen aan de rivier en je hebt hier het meest prachtige uitzicht over de stad. Onderin het gebouw kun je een portproeverij doen, maar dit raden wij je mega af want dat was echt heel karig.

Adres: Largo Miguel Bombarda, 23, bovenste verdieping

IMG_8952-2

IMG_8947-2

Naast bovenstaande hele fijne hotspots zijn er ook een aantal specialiteiten die typisch zijn voor Porto (ofwel Portugal). Deze moet je zeker proberen:

  • Pastéis de nata. We hebben ons best gedaan, maar de allerlekkerste hebben we niet kunnen vinden. Ons referentiekader (of dat van Marieke eigenlijk) was dan ook de pastel de Belem uit Lissabon. Máár alsnog mag je Porto niet uit zonder deze zoete specialiteit op te hebben.

pastéis de nata

  • Porto tonic cocktail. Een soort gin tonic, maar dan zoeter door de witte Port, mmm!
  • Vinho verde. Een jonge Portugese wijn met een licht bubbeltje; vonden wij heel lekker!
  • Amandelkoekjes of -taartjes. Wat zijn die lekker. Helaas weet ik de naam niet van het koekje op links, maar het is nóg lekkerder dan een kletskop.

Amandelzoetjes

  • Francesinha. Google maar eens, dit durfden wij niet aan maar is een echte specialiteit in Porto.

Nog een paar tips die wij zelf niet hebben kunnen checken, maar wel erg leuk leken: Casa Guedes voor naar het schijnt ’t lekkerste broodje pulled pork van Porto; Baixa Burguer voor hippe hamburgers met mega uiteenlopende toppings.

Dat was onze waslijst! Ben jij ook naar Porto geweest? Wat zijn jouw favoriete hotspots? Laat het weten in een reactie onder dit artikel! Ik ben benieuwd 🙂 Liefs x Mariette

Klik op een ster om dit recept te beoordelen!

Gemiddelde waardering 0 / 5. Aantal stemmen: 0

Zin in meer?

Het is mogelijk dat dit artikel affiliate links bevat. Als jij via die link een product bestelt, dan ontvang ik daar een kleine commissie over. Het kost jou niks extra!

4 berichten over “De beste en lekkerste (zoete) hotspots in Porto

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *