Reserveer PUUR ZOET nu via deze link voor €24,99!

Vierde soort chocolade onthuld: roze Ruby chocolade

Roze ruby chocolade

Naast de welbekende pure, melk en witte chocolade is vandaag in Shanghai een nieuwe soort chocolade onthuld: Ruby chocolade. En jongens, ik doe een klein dansje, want deze chocolade is van nature ROZE en wordt dus zonder kleur- of smaakstoffen gemaakt.

Deze nieuwe soort chocolade schijnt te worden gemaakt van de Ruby cacaoboon. De roze Ruby chocolade zou een intense smaak hebben die niet vergelijkbaar is met de huidige smaken (bitter, melkachtig en zoet), maar je zou moeten denken aan een onweerstaanbare frisse bessensmaak.

Funfact! Wist je dat het 80 jaar geleden is dat ‘witte chocolade’ als derde soort chocolade werd geïntroduceerd?

De roze chocolade is geproduceerd door Barry Callebaut, wereldwijd de grootste chocolade producent (en één van mijn favoriete merken dankzij de kwaliteit van hun chocolade). Zij hebben er 13 jaar over gedaan om tot het juiste verwerkingsproces van de Ruby cacaobonen te komen waarin de kleur en smaak van de cacaobonen in de chocolade goed tot z’n recht zou komen. Het specifieke bewerkingsproces wordt niet vrijgegeven, maar heeft uiteindelijk geresulteerd in de roze kleur van de chocolade en de fruitige smaak.

Klinkt bijzonder toch? Ik ben heel benieuwd! Het voelt haast als een 1-april-grap (gelukkig is het september), want ik had geen idee dat er ook roze cacaobonen bestonden, hoewel er natuurlijk ontzettend veel cacaobomen en dus ook -bonen bestaan. Er is zoveel mogelijk op het gebied van cacao! Voorlopig moeten we nog even wachten op Ruby chocolade, omdat nestle er alleenrecht op heeft en eerst een Ruby KitKat gaat lanceren in Japan.

Roze ruby chocolade

BRONNEN: Barry Callebaut – Chocolade verkopers

Bekijk ook

6 antwoorden op “Vierde soort chocolade onthuld: roze Ruby chocolade

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *