Bestel PUUR ZOET nu via deze link voor €24,99!

Vierde soort chocolade onthuld: roze Ruby chocolade

Zoetrecepten

Naast de welbekende pure, melk en witte chocolade is in september 2017 in Shanghai een nieuwe soort chocolade onthuld: Ruby chocolade. Ik doe een dansje, want deze chocolade is van nature ROZE en wordt dus zonder kleur- of smaakstoffen gemaakt.

UPDATE. Deze nieuwe soort chocolade wordt gemaakt van de Ruby cacaoboon. Inmiddels heb ik de roze Ruby chocolade zelf geproefd en kan ik je vertellen dat deze erg op witte chocolade lijkt qua smaak, met een subtiele en frisse ondertoon van bessen.

Funfact! Wist je dat het 80 jaar geleden is dat ‘witte chocolade’ als derde soort chocolade werd geïntroduceerd?

De roze chocolade is geproduceerd door Barry Callebaut, wereldwijd de grootste chocolade producent (en één van mijn favoriete merken dankzij de kwaliteit van hun chocolade). Zij hebben er 13 jaar over gedaan om tot het juiste verwerkingsproces van de Ruby cacaobonen te komen waarin de kleur en smaak van de cacaobonen in de chocolade goed tot z’n recht zou komen. Het specifieke bewerkingsproces wordt niet vrijgegeven, maar heeft uiteindelijk geresulteerd in de roze kleur van de chocolade en de fruitige smaak.

Roze cacaobonen zijn dus eigenlijk helemaal niet nieuw. Sterker nog, er is zóveel mogelijk op het gebied van cacao omdat er ongelofelijk veel cacaobomen en dus ook -bonen bestaan. Sinds september 2017 moesten we in Nederland nog wachten op de verkoop van Ruby chocolade, omdat Kitkat de primeur zou hebben met een heuse roze variant. Ik kreeg de Ruby kitkat gisteren in de bus. Ik zie veel positieve reacties (vooral doordat ‘ie ZO fijn uitziet!), maar genoeg kanttekeningen over de smaak. En die heb ik ook. Geef mij maar een gewone kitkat. Vanaf 23 april ligt de roze Kitkat overal in de winkels en kunnen jullie ook allemaal proeven. Ik hoop vooral dat we de verkoop van de Ruby chocolade snel kunnen verwachten in Nederland!Roze ruby chocolade

BRONNEN: Barry Callebaut – Chocolade verkopers

Bekijk ook

8 antwoorden op “Vierde soort chocolade onthuld: roze Ruby chocolade

  1. Heel bijzonder! Ik hoorde er laatst pas over. Bizar eigenlijk dat het zo lang heeft geduurd voor ze er achter zijn gekomen hoe de bonen verwerkt kunnen worden. Ben enorm benieuwd naar hoe het zal gaan smaken!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.